Terapia cu Bitter suedez

 

 Bitterul suedez, cunoscut şi sub denumirile de „picături suedeze”, „ierburi suedeze” sau „tinctură suedeză”, este un mijloc curativ preluat din Vechiul manuscris găsit de medi­cul suedez Klaus Samst şi prezentat de Maria Treben în car­tea Sănătate din farmacia Domnului.

În Vechiul manuscris este descrisă puterea tămăduitoare a bitterului suedez într-un număr impresionant de cazuri, din­tre care o bună parte au fost evidenţiate şi de Maria Treben.

Enumerarea acestora dovedeşte atât o vastă, excepţională şi miraculoasă putere de vindecare, cât şi faptul că este aproape imposibil de găsit o afecţiune care să nu fie vindecată sau măcar substanţial ameliorată prin utilizarea acestor aşa-zise „buruieni suedeze”.

Linkuri utile:

Proprietati bitter suedez:

  1. Face să dispară durerea de cap şi ameţeala şi întăreşte memoria şi funcţiile creierului, dacă se miroase des, inspirându-se profund, sau dacă se umezesc cu el vertebrele de la baza craniului sau se aplică pe cap o compresă.
  2. Îmbunătăţeşte vederea şi îndepărtează roşeaţa şi du­rerile ochilor, chiar dacă ochii sunt tulburi, inflamaţi sau lăcrimează. Poate vindeca şi cataracta, dacă se ia la timp mă­sura de a se umezi colţurile ochilor sau a se aplica o pânză îmbibată cu bitter pe pleoapele ochilor închişi.
  3. Vindecă erupţiile de orice fel, precum şi bubele din nas sau de pe orice parte a corpului, dacă acestea se umezesc bine şi des.
  4. Pentru durerea de dinţi, se ia o lingură de bitter în puţină apă caldă şi se ţine un timp în gură, sau se umezeşte dintele dureros cu un tampon de vată înmuiat în bitter. Du­rerea cedează şi infecţia dispare.
  5. Dacă băşicile care apar pe limbă se umezesc (se tam­ponează) des cu aceste picături, se accelerează procesul de vindecare.
  6.  Dacă există răni în gât şi nu se poate mânca şi bea, sau dacă gâtul e roşu şi inflamat, se înghit uşor picăturile, di­mineaţa, la prânz şi seara şi are loc vindecarea.
  7. La dureri şi crampe la stomac, se ia în timpul crizei o lingură plină.
  8. În caz de colici, suferindul bea încet 3 linguri de bit­ter, una după alta, apoi se culcă imediat.
  9. Bitterul înlătură balonările abdominale, linişteşte fi­catul şi elimină toate neplăcerile produse de intestine şi sto­mac, fiind eficace şi în constipaţii.
  10. Îmbunătăţeşte şi funcţionarea stomacului, dacă acesta digeră greu şi nu reţine mâncarea.
  11. Înlătură durerile la vezicula biliară, dacă se ia zilnic dimineaţa şi seara câte o lingură, iar noaptea se pun com­prese cu picături.
  12. Împotriva hidropiziei (acumularea patologică de li­chid în ţesuturi), se ia o lingură de bitter în vin alb, dimineaţa şi seara, timp de 6 săptămâni.
  13. Pentru dureri şi ţiuituri în urechi, se înmoaie un tam­pon de vată în bitter şi se introduce în ureche. Efectul este foarte bun, uneori revenind chiar şi auzul pierdut.
  14. Terapia cu Bitter suedezFemeile care au dureri după naştere trebuie să ia 3 zile la rând dimineaţa o lingură de bitter în vin roşu, apoi să facă o plimbare de o jumătate de oră, după care pot mânca, evi­tând însă laptele. (Aceste picături nu se iau cu lapte sau după ce s-a consumat lapte).
  15. În ultimele 14 zile ale sarcinii, se ia dimineaţa şi seara câte o lingură, pentru uşurarea naşterii. Pentru a trece mai uşor peste perioada de după naştere, se va da mamelor câte o linguriţă din 2 în 2 ore, până când este expulzată pla­centa fără dureri.
  16. Dacă după naştere se opreşte laptele şi apar infla­maţii, acestea dispar repede după aplicarea unei comprese cu bitter.
  17. Elimină viermii intestinali şi chiar tenia, atât la copii, cât şi la adulţi. La copii picăturile se vor administra în funcţie de vârstă. O pânză umezită cu bitter se aplică peste ombilic fixându-se bine şi se menţine umedă.
  18. La copii, înlătură semnele de vărsat (pustule). Co­piilor li se administrează picăturile (diluate în apă) în funcţie de vârstă. Dacă pustulele (bubele) încep să se usuce, se ume­zesc de mai multe ori şi nu vor rămâne cicatrice.
  19. În caz de icter, se înlătură rapid toate suferinţele dacă se ia de 3 ori pe zi câte o lingură din aceste picături şi se aplică comprese pe ficatul inflamat.
  20. Vindecă rinichii, scapă corpul de toate lichidele în surplus fără alt tratament, înlătură melancolia şi depresiile, stimulează pofta de mâncare şi digestia.
  21. Hemoroizii se micşorează dacă se umezesc cu bitter şi dacă se iau picăturile şi intern, mai ales înainte de culcare. Extern se aplică un tampon umezit cu bitter. Este stimulată circulaţia şi se elimină senzaţia de arsură.
  22. În caz de leşin, cel în cauză îşi revine dacă i se toarnă în gură o lingură de picături suedeze.
  23. Bolnavii de tuberculoză trebuie să ia bitterul dimi­neaţa pe stomacul gol, timp de 6 săptămâni.
  24. Bitterul este un remediu intern împotriva durerilor spasmodice.
  25. Dacă se întrerupe ciclul menstrual sau dacă este prea abundent, se iau picături timp de 3 zile şi se repetă de 20 de ori.
  26. Bitterul ajută şi la vindecarea leucoreei (scurgere albă vaginală).
  27. Este eficient în fracturi, entorse, paralizii.
  28. Face să dispară ameţelile şi indispoziţia.
  29. Vindecă sinuzita şi răceala.
  30. Dacă cineva are febră şi se simte slăbit, daţi-i o lin­gură din aceste picături şi, dacă organismul nu este încărcat cu alte medicamente, îşi va reveni repede, pulsul va deveni din nou regulat şi temperatura corpului, indiferent cât de ri­dicată ar fi fost, va scădea.
  31. Picăturile fac să dispară negii şi vindecă mâinile cră­pate. Dacă o rană e veche şi purulentă, se spală cu vin alb şi se aplică o bucată de pânză muiată în aceste picături. Înlătură umflăturile, durerile şi vindecă rana.
  32. Vindecă fără niciun pericol răni provenite din lovi­turi sau înţepături, chiar şi unele răni vechi, dacă se umezesc de mai multe ori. Se înmoaie o bucată de pânză în bitter şi se acoperă rana. În scurt timp durerile dispar şi rana nu se in­fectează. Dacă rana este adâncă, se pun picături în ea, fără spălarea prealabilă. Repetarea aplicării cu un tampon umed aduce repede vindecarea.
  33. Înlătură cicatricele oricât ar fi de vechi rănile şi tă­ieturile.
  34. Vindecă toate fistulele, chiar dacă par nevindecabile şi oricât ar fi de vechi.
  35. Vindecă toate rănile din arsuri, fie că provin de la foc, apă fierbinte sau grăsime încinsă. Nu se mai formează băşici, senzaţia de arsură dispare şi se vindecă şi rănile pu­rulente (băşicile infectate).
  36. Se foloseşte în cazul unor umflături, cucuie şi echi­moze cauzate de loviri sau căderi.
  37. Terapia cu Bitter suedezStimulează pofta de mâncare.
  38. Redă culoarea sănătoasă a pielii în cazuri de anemie, împrospătează sângele.
  39. Înlătură durerile reumatice ale membrelor, dacă se iau picăturile dimineaţa şi seara şi se aplică comprese pe părţile dureroase de 40 de ori.
  40. Vindecă degerăturile mâinilor şi picioarelor, chiar dacă există răni deschise. Se aplică comprese cu bitter pe lo­curile respective cât mai des.
  41. În cazul bătăturilor, se acoperă cu un tampon ume­zit cu bitter, care se menţine mereu umed timp de trei zile. Bătăturile dispar sau pot fi scoase fără dureri.
  42. Vindecă rănile provocate de muşcături de animale, precum şi înţepăturile de insecte, dacă se iau intern, deoa­rece distrug toate otrăvurile. Pe răni se aplică şi o compresă umezită cu bitter.
  43. În caz de boli contagioase, este bine să se ia de mai multe ori picături, pentru că vindecă tumorile şi umflăturile, chiar şi cele din gât.
  44. Beţia trece imediat dacă se iau două linguri de bitter.
  45. Insomnia este alungată dacă se iau câteva picături de bitter înainte de culcare. în caz de insomnie pe fond ner­vos, se va aplica pe inimă o compresă cu picături diluate.
  46. Cine ia zilnic aceste picături, dimineaţa şi seara, nu mai are nevoie de alte medicamente.
  47. În cazuri de meningită, lovituri la cap, bâlbâială şi deficienţe de vorbire, se foloseşte ca adjuvant bitterul sue­dez, sub formă de comprese puse la ceafă. Subliniem că bo­lile grave necesită neapărat intervenţia medicului.
  48.  Pentru răceală, cu toate simptomele ce o însoţesc, oboseală, senzaţie de apăsare asupra capului şi greutate în stomac, se înmoaie o bucată de vată în bitter suedez şi se ţine sub nas, în timp ce se inspiră adânc. Imediat dispare senzaţia de apăsare. Dacă răceala a afectat deja bronhiile, vata înmu­iată se ţine în faţa gurii deschise şi se respiră pe gură. În pe­rioadele cu epidemii de gripă, se ia zilnic o linguriţă (sau chiar o lingură) diluată cu puţină apă. În felul acesta suntem apăraţi împotriva gripei.
  49. Ori de câte ori apare o durere, indiferent de loc, se iau intern câteva picături de bitter suedez şi se aplică o compresă sau se masează cu un tampon umezit regiunea respectivă.
  50. Pentru durerile acute se ia o linguriţă de bitter în puţină apă sau ceai.
  51. Deoarece bitterul suedez vindecă bolile pancreasu­lui, este util în cazuri de diabet.
  52. Aşa-zisele pete de ficat, bătăturile, aluniţele şi chiar semnele din naştere dispar, dacă sunt umezite mereu cu bit­ter suedez.
  53. În caz de flebită sau tromboză, se unge locul cu un strat gros de unguent de gălbenele şi apoi se aplică o compresă cu bitter. După vindecare, se fac băi la picioare cu ceai de urzici, pentru a îmbunătăţi circulaţia. Picăturile fac să dis­pară ameţelile şi șchiopătatul.
  54. Bitterul suedez curăţă sângele şi îmbunătăţeşte cir­culaţia.
  55. Utilizarea acestui remediu ajută în orice formă de cancer.

Cum se foloseste

Terapia cu Bitter suedezBitterul suedez nu se foloseşte ca atare. În toate cazurile de mai sus se diluează cu ceai de plante medicinale sau apă. Dacă se ia de 3 ori pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara) câte o linguriţă în puţină apă, se menţine sănătatea până la o vârstă înaintată. Revigorează organismul şi îi dă puterea atât de ne­cesară vieţii.

Toate acestea par exagerări, dar sunt adevărate. Vă rog să încercaţi şi vă veţi convinge singuri.

Este posibil ca puterea vindecătoare a bitterului suedez, prezentată în Vechiul manuscris şi în cartea Mariei Treben, să mai fi scăzut în ultimul timp, din cauza faptului că plantele medicinale din care se prepară sunt foarte greu de procurat într-o perfectă stare de puritate, gradul mai mic sau mai mare de poluare a acestora putând afecta într-o oarecare măsură eficienţa terapeutică a acestui minunat remediu. Însă în niciun caz nu poate fi vorba despre anularea acesteia. Valoarea bitterului suedez rămâne reală şi evidentă pentru toţi cei care îl utilizează.

Există însă, în compensare, şi posibilitatea de a amplifica forţa lui benefică, prin aplicarea unor proceduri energetice, bioenergetice, mentale sau spirituale, ori chiar prin combinarea tuturor acestora.

Se poate ca toate plantele medicinale şi toate compo­nentele bitterului suedez să fie curăţate şi energizate înainte de utilizarea lor, sau se poate ca, după prepararea bitterului, acesta să fie energizat atât prin metode naturale (vânturare şi expunere la soare), cât şi prin metode bioenergetice, men­tale şi spirituale.

Puterea vindecătoare diferă semnificativ de la un bitter la altul. Una va fi eficacitatea unui bitter suedez realizat în mod industrial şi în scop comercial, după aşa-zisa „reţetă mică”, din care adesea mai şi lipsesc unii dintre constituenţii esenţiali, şi alta va fi cea a unui bitter realizat de un terapeut bioenergetician sau inforspiritualist, după „reţeta mare”, care mai poate fi şi ea îmbunătăţită şi în care, eventual, în locul apei obişnuite utilizate pentru diluarea alcoolului, se poate folosi agheasmă sau apă magnetizată şi ionizată. Un bitter suedez inforenergizat sau inforspiritualizat, mai ales dacă este şi pus în rezonanţă cu pacientul respectiv, poate avea o eficacitate mult sporită, în acelaşi timp scurtându-se durata necesară vindecării şi diminuându-se cantitatea de bitter ne­cesară.

Capacitatea vindecătoare a bitterului suedez creşte pro­porţional cu încrederea pe care cei ce îl utilizează o au pen­tru acest adevărat „elixir al vieţii”, precum şi prin utilizarea unor autosugestii şi vizualizări pozitive, atât în momentele în care este folosit, cât şi pe toată durata necesară vindecării.

Deoarece practic bitterul poate fi considerat drept o tinctură-mamă, pentru uzul intern el poate fi transformat în medicament homeopat, folosindu-se diluţii decimale înca­drate între D4 şi D8 (10-4-10-8). Ultima diluţie, cea care urmează a fi utilizată drept remediu, poate fi efectuată cu apă ionizată şi energizată, aşa cum s-a arătat şi la obţinerea bitterului iniţial.

Eficacitatea bitterului suedez creşte în mod substanţial dacă se efectuează mai întâi o dezintoxicare a organismului şi dacă tratamentul este însoţit de un post alimentar complet de durată mai scurtă sau mai lungă, sau măcar de o dietă ali­mentară corespunzătoare.

În orice caz, în timpul utilizării bitterului pe cale internă trebuie să se evite cel puţin alimentele contraindicate în boala respectivă, supraalimentarea, alcoolul, tutunul şi alte exci­tante, precum şi medicamentele de sinteză, acestea din urmă doar în cazul în care bolnavul nu urmează un tratament ce nu poate fi întrerupt. Nu se mănâncă nimic între mesele prin­cipale (care sunt în număr de 2 sau 3). Mâncărurile pregătite la foc se consumă imediat, nu se păstrează pentru a fi reîn­călzite. Nu se consumă alimente care au fost recongelate.

 

Alte articole interesamte: