Terapia cu alimente concordante

„Organismul omenesc nu poate, în acelaşi timp, să prelucreze şi să descompună cu succes decât un singur aliment. Atunci când consumăm deodată două feluri de alimente diferite (mai ales dacă nu sunt concordante), cuptorul vieţii noastre le preia pe amândouă în lucru, dar, dizolvându-se, ele nu se pot combina fizic şi sunt nevoite să treacă printr-o fermentaţie, ale cărei materii rezultate joacă rolul de provocatori ai proceselor inferioare şi, ca atare, devin surse ale efectelor distrugătoare”.
Bicserdy Bela
Se recomandă în general ca, fie că se respectă sau nu regulile unei alimentaţii corespunzătoare, să se evite consumarea la aceeaşi masă a unor alimente neconcordante. Prin combinarea acestora, digestia şi asimilarea sunt mult îngreunate şi au loc procese de fermentaţie în regiunea inferioară a tubului digestiv, nocive prin efectele pe care le au asupra organismului.
Printre alte tipuri de terapii naturiste, Bicserdy Bela a studiat, a aplicat şi a îmbunătăţit şi această terapie, care constă în consumarea la aceeaşi masă, în mod consecvent, numai a alimentelor concordante, aşa cum le-a prezentat în cartea sa intitulată învingerea morţii.
Alimente concordante
Pâinea se poate mânca la aceeaşi masă cu:
– fructe;
– pe lângă pâine se mai pot mânca fie smântână, fie unt, fie ouă moi;
– legume şi salată, la care se mai pot adăuga jumări de ouă; dintre legume se consumă numai un singur fel la o masă.
Cerealele se pot combina cu:
– lapte şi derivatele laptelui;
– legume;
– mâncăruri din ouă, dar fără zahăr;
– nuci şi toate soiurile de fructe.
Legumele se potrivesc cu:
– cereale şi făinile lor;
– mâncăruri din ouă;
– derivatele laptelui.
Ciupercile se pot mânca la aceeaşi masă cu:
– fructe;
– nuci.
Alimente neconcordante
Zahărul nu trebuie consumat odată cu:
– laptele şi derivatele laptelui;
– ouă;
– cereale;
– legume.
Laptele nu se combină cu:
– ouă (cu excepţia celor pregătite ca jumări moi);
– celelalte produse lactate.
Fructele nu se mănâncă odată cu:
– legume;
– apa (în afara cazului în care setea este prea puternică, iar atunci trebuie băută cât mai puţină).
Excepţii
Dintre derivatele laptelui, nu produc fermentaţii cu niciun aliment:
– smântână;
– zara de unt.
De asemenea, untul, consumat în cantitate mică, nu face fermentaţie cu laptele.
Dintre fructe, mărul, lămâia şi nuca pot fi consumate cu orice (cel mult 3-6 nuci la o masă), dar trebuie mestecate bine.
Dintre zarzavaturi, ceapa se combină cu orice. Se consumă crudă. Este o importantă sursă de energie vitală. O combinaţie excelentă este ceapa crudă cu cartofi, copţi în coaja lor în cuptor.
Articole similare:
Te poate interesa acest video:
Articole recomandate, in celelalte sectiune ale sitului:
Ai un articol si vrei sa-l publici pe acest site? Detalii aici:
Ti-a placut acest articol? Da Like, distribuie prietenilor tai sau evalueaza.