SAMBUREX – EXTRACT DE SOC NEGRU SI ECHINACEEA

Fortifica sistemul imunitar, lupta contra gripei, anti-stres, revigoreaza si energizeaza organismul.

SambuRex Calivita este un produs natural cu extract de soc negru, echinacea si astragalus. 

 

Socul negru conține un compus unic numit Antivirin care poate ajuta la protejarea celulelor si a inactiva virusurile infecțioase.
Când este administrat pacienților, oamenii de stiinta au descoperit ca socul negru, are capacitatea de a indeparta rapid  infectiile gripale.

Boabele de soc negru sunt bogate in antociani, un tip de flavonoide – antioxidanti care pot proteja celulele de radicalii liberi și sprijină sistemul imunitar.
Boabele de soc negru au aproape de 5 ori mai multe antociani decat afinele. 

 

SamburexBeneficiile socului negru 

Socul negru (Sambucus nigra L, cea mai cunoscută specie din familia Adoxaceae) este practic, un arbust, care se cultivă şi la noi, socotit o valoroasă plantă medicinală, bogată în flavonoide – antociani, care sunt antioxidanţi puternici. De la el se folosesc florile şi fructele.

Substanţe care, aşa cum am repetat de nenumărate ori, au rol de a proteja organismul de factorii dăunători, de radicalii liberi, neutralizându-i, deci au capacitatea de a lupta contra infecţiilor. Cu alte cuvinte, sprijină eficient sistemul imunitar şi vom explica şi cum anume.

Ca o curiozitate, boabele de soc negru au aproape de 5 ori mai mulţi antociani decât afinele şi merişoarele, cunoscute şi ele pentru proprietăţile lor antioxidante! Totodată mai conţine vitamina C, vitamina A, vitamine din grupa B, majoritatea mineralelor, de la calciu şi magneziu, la fier, zinc, fosfor şi potasiu, aminoacizi, acizi organici, glicozide, fibre.

Unul dintre compuşii importanţi care intră în structura boabelor de soc negru este un compus unic numit Antivirin, care poate ajuta la protejarea celulelor şi la inactivarea virusurilor infecțioase.

Iar oamenii de ştiinţă au descoperit că administrate pacienţilor cu gripe/infecţii gripale, suplimentele cu soc negru au avut capacitatea, aşa cum spuneam, de a vindeca organismul mai repede. Unele studii de specialitate au arătat că socul negru acţionează asemănător unoe medicamente redutabile care se folosesc în tratarea gripelor.

Antocianinele sunt cele care conferă culoarea mov-închis fructelor sunt antioxidanți puternici, cu rol antiinflamator, iar quericitina este şi ea un antioxidant foarte important despre care s-au făcut cercetări că poate funcţiona ca un inhibator al virusului Sars Cov – 2. Un articol explicativ  aici.

Aşadar, în tratarea simptomelor răcelilor, bronşitelor, penumoniei, socul negru are rol expectorant, decongestionant, emolient, antipiretic (de scădere a febrei) şi de reducere a oboselii. Iată o grămadă de proprietăţi în lupta cu răcelile, a migdalitele, faringitele, bolile gripale şi cu numeroasele şi neplăcutele complicaţii ale acestora!

Bun antioxidant, socul negru este foarte eficient şi pentru reducerea simptomelor stărilor de oboseală şi de stres, conferind-i organismului energie şi tonus şi protejând sistemul nervos.

Deasemenea, ajută la îmbunătăţirea memoriei şi creşterea capacităţii de concentrare.

Mai protejează inima, scăzând colesterolul şi este de folos în tratarea hipertensiunii. Deasemenea, scade nivelul zahărului din sânge, fiind util şi în prevenirea şi tratarea diabetului.

Beneficiile socului negru mai includ şi capacitatea de detoxifiere, de drenare a excesului de apă din organism. Ajută, astfel, la eliminarea toxinelor prin transpiraţie, prin urină şi prin fecale. De aceea este recomandat în situaţii când e nevoie de detoxifiere, precum şi în dietele de slăbit. Tot datorită acestor efecte, contribuie şi la ameliorarea celulitei, contribuind la dizolvarea stratului adipos în exces.

Prin mărirea cantităţii de urină eliminată (diureză), socul negru stimulează activitatea rinichilor şi previne şi tratează formarea nisipului şi a calculilor renali (ajută la dizolvarea lor).  Se recomandă, astfel, ca adjuvant în terapia unor boli renale şi ale vezicii urinare – nefrita, pielonefrita, cistita, litiaza urinara, colica renală.

Totodată, fiind de ajutor în eliminarea uraţilor din organism, s-a dovedit că este eficient în lupta contra unor artrite precum guta, în reumatism, în nevralgii intercostale, sciatică.

Deasemenea, este eficient în diferite afecţiuni ale sistemului digestiv, în digestie dificilă, balonare, constipaţie, constipaţie cronică, colită de putrefacţie, precum şi în tratamentul unor probleme mai serioase ale colonului.

 

Echinacea

Echinacea provine din America de Nord iar, ulterior, a început să fie cultivată şi în Europa datorită beneficiilor sale despre care vom vorbi în cele ce urmează.
Substantele din compozitia sa stimuleaza functionarea sistemului imunitar de aparare al organismului si ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar inferior.

Echinacea stimulează producerea de interferonprecum și alte componente importante ale sistemului imunitar, inclusiv ” a factorului de necroză tumorală(citokina proinflamatorie cu capacitatea de a distruge celulele tumorale ), ceea ce este important pentru răspunsul corpului împotriva cancerului.

SamburexBeneficiile echinacea 

Echinacea purpurea şi echinacea angustifolea sunt două dintre cele mai utilizate specii în medicina tradiţională ale acestei plante, recunoscute pentru proprietăţile lor curative numeroase de sute de ani.

Ce este mai important, în zilele de azi, este faptul că s-a dovedit că echinacea este o redutabilă susţinătare a imunităţii, aşa cum spuneam la început, substanţele din compoziţia sa având rol antiviral, de apărare a organismului împtriva virusurilor, bacteriilor şi a altor agenţi dăunători.

Până la inventarea antibioticelor, era folosită în numeroase boli care necesitau un agent puternic care putea lupta cu ele.  În plus, se pare că nici anumite antibiotice nu au aşa o eficienţă extraordinară pentru combaterea unor bacterii care pot afecta grav sănătatea.

Acest lucru se explică prin faptul că are în compoziţie numeroase vitamine – vitamina A, vitamina E,  vitaminele din grupa B şi minerale – calciu, sodiu, potasiu, fier, iar împreună cu acestea, conţinutul de alcamide, uleiuri volatile, glicoproteine, flavonoizi din rădăcină e responsabil pentru efectele de susţinere a unei bunei imunităţi, precum şi pentru celelalte proprietăţi ale sale.

Printre beneficiile echinacea se numără producerea de interferoni – agenţi care interferează cu replicarea agenţilor patogeni şi stimularea producţiei unor alte componente importante ale sistemului imunitar, inclusiv a ceea ce se numeşte “factorul de necroză tumorală”. Acesta este practic citokina proinflamatorie care are capacitatea de a distruge celulele tumorale, deci importantă pentru răspunsul corpului împotriva cancerului.

Precum menţionam la începutul articolului, mai multe studii au demonstrat că administrarea de echiancea reduce considerabil riscul de a răci cu până la 40 – 50 % şi scurtează durata unei răceli cu 1, 2 – 1, 5 zile, precum şi manifestarea simptomelor din timpul răcelii.

Deasemenea, ameliorează şi simptomele altor boli ale aparatului respirator precum sinuzita acuta, astmul, TBC. Previne şi infecţiile de la nivelul urechilor şi ochilor, ce revin după diferite afecţiuni.

Echinacea mai este de ajutor în menţinerea sănătăţii tractului urinar, fiind folosită în tratarea şi reducerea simptomelor unor infecţii urinare. Deasemenea, ajută în tratarea unor infecţii vaginale.

Conţinând şi ea substanţe cu rol detoxifiant, este şi un bun protector hepatic.

Datorită rolului antiinflamator, ajută la reducerea inflamaţiilor asociate cu iritaţii şi dureri. Astfel, este recomandată în tratarea durerilor articulare, ale unor leziuni ale pielii, abceselor, eczemelor, arsurilor solare, înţepăturilor de insecte. Deasemenea, este folosită şi în cazului tratării virusului herpes simplex, căruia îi reduce simptomatologia.

Socul negru este eficient şi împotriva alergiilor. Alergiile, practic, implică o reacție exagerată a sistemului imunitar asociată şi cu un proces inflamator. Prin capacitatea de îmbunătăţire a sistemului imunitar şi prin reducerea inflamaţiei, socul negru poate ajuta la reducerea reacţiilor provocate de agenţi alergeni, care pun viaţa în pericol.

Este indicată şi în tulburările de vedere şi afecţiunile oculare, diminuând inflamaţiile. Deasemenea, este de folos în sângerări gingivale, în prevenirea şi tratatarea afecţiunilor gingivale.

Nu în ultimul rând, beneficiile echinacea includ şi menţinerii sănătăţii psihice, a sănătăţii ceierului, a sistemului nervos. Este de folos în indispoziţii, în prevenirea şi tratarea anxietăţii şi a depresiei, în ameliorarea manifestărilor depresiei, ADD şi ADHD.

Bun antioxidant aşa cum spuneam, este şi un aliat al tinereţii biologice şi prevenirii îmbătrânirii imature, acionând din interior pentru hrănire şi tonifierea pielii şi diminuarea ridurilor.

 

Astragalus

Astragalus (Astragalus membranaceus) este o planta originara din Asia, a carei radacina este folosita in medicina traditionala chineza de mai bine de doua mii de ani ca stimulent al vitalitatii si energiei vitale. Despre aceasta planta se crede ca ar crea un fel de scut protector impotriva imbolnavirilor.

Studiile au arătat că planta face organismul să producă mai multe celule cu rol în imunitate, face să crească producţia de anticorpi (inclusiv de interferon), cu care sistemul nostru natural de apărare luptă împotriva virozelor.

 

Socul, echinacea si Astralagus – Trei minuni naturale pentru imunitate!

Beneficiile socului şi beneficiile echinacea includ, în primul rând, ca factori comuni, susţinerea imunităţii organismului, fiind imunomodulatoare, asigurând protecţie antivirală şi reducerea duratei şi simptomelor infecţiilor respiratorii dovedite prin studii.

Toate aceste plante sunt recomandate în răceli şi viroze dar sunt de mare folos si în prevenirea şi tratarea altor boli cauzate de o imunitate slabă. Ele au un spectru larg de acţiune, luptând şi împotriva altor afecţiuni şi probleme de sănătate.

 

SambuRex  Calivita este o adevărată sursă de vitamine şi extracte din plante pentru susţinerea şi întărirea sistemului imunitar. El contine  o doză mare şi concentrată de extract de soc negru, precum şi un complex de plante care conţine Echinacea, Astragalus şi un plus de vitamina C.

Fiind sub formă lichidă, produsul poate fi amestecat cu apă sau cu diferite alimente, în funcţie de preferinţe sau consumat ca atare, 5 ml zilnic.
Nu conţine adaos de zahăr, arome artificiale sau coloranţi.
 
In plus, acum beneficiati si de oferta speciala 3+1 Gratis.

Cine ar trebui să profite de beneficiile socului şi beneficiile echinacea

Pentru că am lămurit până acum beneficiile socului negru şi beneficiile echinacea, iată căror categorii de persoane le este recomandat, în special, consumul de suplimente cu aceste două minuni ale naturii:

–  În primul rând, tuturor persoanelor care vor să îşi menţină imunitatea la un nivel optim, pentru întărirea acesteia, mai ales în această perioadă de pandemie de coroavirus pe care o traversăm acum.

– În perioadele în care apar mai mult răcelile şi gripele, în perioadele de circulaţie a virusurilor, de epidemii, la schimbările de sezoane, în sezonul rece.

– Deasemenea, este recomandată persoanelor care au deja răceli şi gripe, pentru ameliorarea simptomelor precum durea în gât, tusea, inflamaţia şi scurtarea perioadei, deci accelerarea proceselor de vindecare şi refacere.

– Persoanelor în vârstă, predispuse mai mult la infecţii, gripe şi alte boli.

– Persoanelor care se confruntă cu diferite probleme digestive, diabet, probleme de greutate, colesterol mărit, obezitate, constipaţie, afecţiuni ale colonului şi ale ficatului.

– Celor care au nevoie de protecţie antioxidantă în plus, fiind expuse mai mult la factori de poluare din mediu.

– Tuturor persoanelor care simt nevoia unui plus de energie şi vitalitate, în cazul oboselilor, a lipsei de vitalitate, a acumulării de stres, în stări de nervozitate şi alte afecţiuni ale sistemului nervos.

-Persoanelor care fac sport

Samburex
Samburex