SAMBUREX – EXTRACT DE SOC NEGRU SI ECHINACEEA
Fortifica sistemul imunitar, lupta contra gripei, anti-stres, revigoreaza si energizeaza organismul.
SambuRex Sirop Calivita (240 ml) – Fortifică-ți Imunitatea si Combate Infectiile
Acest sirop nutritiv combină ingredientele naturale puternice pentru a oferi sprijinul necesar imunității tale, în special în sezoanele reci sau în perioadele de stres.
Beneficii Cheie ale SambuRex:
- Soc: Recunoscut pentru proprietățile sale antivirale și de întărire a imunității.
- Echinacea: Sprijină răspunsul natural al organismului și ajută la combaterea infecțiilor.
- Astragalus: Un adaptogen puternic care contribuie la rezistența organismului în fața stresului.
Îmbunătățește Starea Generală de Sănătate:
SambuRex nu doar că fortifică sistemul imunitar, dar contribuie și la menținerea unei stări generale de sănătate și vitalitate.
100% Natural:
Produsul este realizat din ingrediente naturale, fără aditivi artificiali, conservanți sau coloranți, asigurând astfel cea mai bună calitate și eficacitate.
Cum se Utilizează:
SambuRex este ușor de utilizat, fiind suficient să adaugi siropul în apa ta zilnică sau în băutura preferată.
Pentru Toate Vârstele:
SambuRex este sigur și eficient pentru toate grupele de vârstă, fiind o soluție naturală ideală pentru întreaga familie.
Beneficiile socului negru
Socul negru (Sambucus nigra L, cea mai cunoscută specie din familia Adoxaceae) este practic, un arbust, care se cultivă şi la noi, socotit o valoroasă plantă medicinală, bogată în flavonoide – antociani, care sunt antioxidanţi puternici. De la el se folosesc florile şi fructele.
Substanţe care, aşa cum am repetat de nenumărate ori, au rol de a proteja organismul de factorii dăunători, de radicalii liberi, neutralizându-i, deci au capacitatea de a lupta contra infecţiilor. Cu alte cuvinte, sprijină eficient sistemul imunitar şi vom explica şi cum anume.
Ca o curiozitate, boabele de soc negru au aproape de 5 ori mai mulţi antociani decât afinele şi merişoarele, cunoscute şi ele pentru proprietăţile lor antioxidante! Totodată mai conţine vitamina C, vitamina A, vitamine din grupa B, majoritatea mineralelor, de la calciu şi magneziu, la fier, zinc, fosfor şi potasiu, aminoacizi, acizi organici, glicozide, fibre.
Aşadar, în tratarea simptomelor răcelilor, bronşitelor, penumoniei, socul negru are rol expectorant, decongestionant, emolient, antipiretic (de scădere a febrei) şi de reducere a oboselii.
Bun antioxidant, socul negru este foarte eficient şi pentru reducerea simptomelor stărilor de oboseală şi de stres, conferind-i organismului energie şi tonus şi protejând sistemul nervos.
Deasemenea, ajută la îmbunătăţirea memoriei şi creşterea capacităţii de concentrare.
Mai protejează inima, scăzând colesterolul şi este de folos în tratarea hipertensiunii. Deasemenea, scade nivelul zahărului din sânge, fiind util şi în prevenirea şi tratarea diabetului.
Beneficiile socului negru mai includ şi capacitatea de detoxifiere, de drenare a excesului de apă din organism.
Prin mărirea cantităţii de urină eliminată (diureză), socul negru stimulează activitatea rinichilor şi previne şi tratează formarea nisipului şi a calculilor renali (ajută la dizolvarea lor).
Totodată, fiind de ajutor în eliminarea uraţilor din organism, s-a dovedit că este eficient în lupta contra unor artrite precum guta, în reumatism, în nevralgii intercostale, sciatică.
Deasemenea, este eficient în diferite afecţiuni ale sistemului digestiv, în digestie dificilă, balonare, constipaţie, constipaţie cronică, colită de putrefacţie, precum şi în tratamentul unor probleme mai serioase ale colonului.
Beneficiile echinacea
Echinacea purpurea şi echinacea angustifolea sunt două dintre cele mai utilizate specii în medicina tradiţională ale acestei plante, recunoscute pentru proprietăţile lor curative numeroase de sute de ani.
Ce este mai important, în zilele de azi, este faptul că s-a dovedit că echinacea este o redutabilă susţinătare a imunităţii, aşa cum spuneam la început, substanţele din compoziţia sa având rol antiviral, de apărare a organismului împtriva virusurilor, bacteriilor şi a altor agenţi dăunători.
Până la inventarea antibioticelor, era folosită în numeroase boli care necesitau un agent puternic care putea lupta cu ele. În plus, se pare că nici anumite antibiotice nu au aşa o eficienţă extraordinară pentru combaterea unor bacterii care pot afecta grav sănătatea.
Precum menţionam la începutul articolului, mai multe studii au demonstrat că administrarea de echiancea reduce considerabil riscul de a răci cu până la 40 – 50 % şi scurtează durata unei răceli cu 1, 2 – 1, 5 zile, precum şi manifestarea simptomelor din timpul răcelii.
Deasemenea, ameliorează şi simptomele altor boli ale aparatului respirator precum sinuzita acuta, astmul, TBC. Previne şi infecţiile de la nivelul urechilor şi ochilor, ce revin după diferite afecţiuni.
Echinacea mai este de ajutor în menţinerea sănătăţii tractului urinar, fiind folosită în tratarea şi reducerea simptomelor unor infecţii urinare. Deasemenea, ajută în tratarea unor infecţii vaginale.
Conţinând şi ea substanţe cu rol detoxifiant, este şi un bun protector hepatic.
Datorită rolului antiinflamator, ajută la reducerea inflamaţiilor asociate cu iritaţii şi dureri. Astfel, este recomandată în tratarea durerilor articulare, ale unor leziuni ale pielii, abceselor, eczemelor, arsurilor solare, înţepăturilor de insecte. Deasemenea, este folosită şi în cazului tratării virusului herpes simplex, căruia îi reduce simptomatologia.
Cine ar trebui să profite de beneficiile socului şi beneficiile echinacea
Pentru că am lămurit până acum beneficiile socului negru şi beneficiile echinacea, iată căror categorii de persoane le este recomandat, în special, consumul de suplimente cu aceste două minuni ale naturii:
– În primul rând, tuturor persoanelor care vor să îşi menţină imunitatea la un nivel optim, pentru întărirea acesteia, mai ales în această perioadă de pandemie de coroavirus pe care o traversăm acum.
– În perioadele în care apar mai mult răcelile şi gripele, în perioadele de circulaţie a virusurilor, de epidemii, la schimbările de sezoane, în sezonul rece.
– Deasemenea, este recomandată persoanelor care au deja răceli şi gripe, pentru ameliorarea simptomelor precum durea în gât, tusea, inflamaţia şi scurtarea perioadei, deci accelerarea proceselor de vindecare şi refacere.
– Persoanelor în vârstă, predispuse mai mult la infecţii, gripe şi alte boli.