Vitamina C – Supliment Natural Pentru Energie si Imunitate
Ajuta sistemul imunitar cu o doza marita de Vitamina C si pulbere de macese organice.Te imbolnavesti frecvent sau simti ca nu ai destula energie?
Lipsa vitaminei C in organism ar putea fi cauza. Doctorii recomanda cel putin un pahar de suc de citrice pe zi, pe langa alte alimente precum broccoli, patrunjel sau conopida.
Daca nu poti consuma aceste alimente zilnic, atunci Vitamina C 1000 (100 tablete) cu absorbtie lenta de la Calivita este solutia!
Vitamina C – Beneficii pentru sanatatea noastra
Vindecarea accelerata a ranilor si ajutor in prevenirea si tratarea diferitelor boli
Mutumita vitaminei C ranile se vor vindeca mai rapid, iar diferite boli grave precum cancerul, infarctul sau tumorile pot fi prevenite. Mai mult decat atat, daca luati vitamina C cand va confruntati cu gripa sau raceala, aceasta se va vindeca mai eficient.
Atentie si enduranta crescuta
Multumita acestui supliment veti beneficia de o atentie si capacitate fizica crescuta. Daca va simtiti adesea obosit in timpul zilei sau diminetii, iar dorinta dumneavoastra de a participa in activitati fizice se apropie de 0, acest lucru va deveni de domeniul trecutului.
Are efect antistres si favorizeaza activitatea ficatului
Daca va simtiti stresat din cauza locului de munca sau a diferitor factori familiali, atunci vitamina C by Calivita va ofera sansa sa minimizati aceste efecte daunatoare. Mai mult decat atat, aceasta favorizeaza buna functionare a ficatului.
Accelereaza circulatia sanguina
Este bine de tinut minte ca o proasta circulatie sanguina duce pe termen scurt la efectul de „maini si picioare reci”, iar pe termen lung la diferite boli articulare. Totusi, acestea nu vor mai fi o problema dupa ce veti folosi suplimentul de vitamina C.
Alte Beneficii- Vitamina C Calivita
– Stimuleaza sistemul imunitar;
– Creste rezistenta organismului fata de bolile infectioase (eficienta mare impotriva racelii);
– Participa la activarea multor sisteme enzimatice;
– Are un rol important in respiratia celulara;
– Ajuta la repararea dintilor, oaselor si cartilajelor deteriorate;
– Grabeste vindecarea si cicatrizarea ranilor, arsurilor sau a altor leziuni
– Accelereaza vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor corticosuprarenalieni;
– Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic si vitamina B12, stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor);
– Scade colesterolul sanguin si protejeaza organismul impotriva substantelor cancerigene;
– Creste si mentine randamentul fizic. In timpul suprasolicitarilor fizice, necesarul de vitamina C creste si din aceasta cauza, sportivilor li se recomanda un consum ridicat inainte de competitii.
– Are efect detoxifiant, eliminand toxinele care imbolnavesc organismul;
– Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, fiind extrem de utila diabeticilor;
– Regleaza presiunea sangelui la bolnavii de hipertensiune arteriala;
– Previne bolile cardiovasculare (infarct, ateroscleroza etc.);
Pentru cine recomandăm Vitamina C ?
Urmatoarele categorii de persoane pot beneficia de pe urma suplimentului:
- Persoanele ce desfoasara activitati fizice des
- Persoanele supuse stresului sau orelor lungi de munca
- Persoanele ce au nevoie de un plus de energie
- Persoanele ce se imbolnavesc frecvent
- Persoanele ce nu au o alimentatie echilibrata in fiecare zi
- Persoanele in varsta
Ce doza de vitamina C trebuie sa consum zilnic?
Doza zilnica recomandata de vitamina C se stabileste, in general, in functie de varsta si sex, astfel:
Dozele sunt pentru persoane sanatoase cu o dieta echilibrata si diversificata. In cazuri de dezechilibre in alimentatie si probleme de sanatate dozele de vitamina C cresc!
Bebeulsi: 0-6 luni – 40 mg;
Bebelusi: 7 luni -1 an – 50 mg;
Copii: 1-3 ani – 15 mg;
Copii: 4-8 ani – 25 mg;
Copii: 9-13 ani – 45 mg;
Adolescenti: 14 – 18 ani (baieti – 75 mg; fete – 65 mg);
Adulti – (barbati – 90 mg; femei – 75 mg);
Femei insarcinate – 85 mg;
Femei care alapteaza – 120 mg
Fumatori: 100 – 200 mg
Sortivi: 800 – 1000 mg
Doza necesara de vitamina C este diferita de la un organism la altul iar nutritionistii insista ca necesarul zilnic de vitamina C este mai mare decat
DZR (doza zilnica recomandata).
Prof. Harry Hemilia de la Departamentul de sanatate al Universitatii Helsinki a examinat toate studiile care au testat efectul vitaminei C sau placebo in cazurile de raceala selectandu-le doar pe cele in care s-a administrat 1gram de vitamina C zilnic.
In 37 din 38 de cazuri s-a tras concluzia ca 1 gram de vitamina C are efect protector impotriva racelii
Afectiuni pentru care se recomanda consumul de Vitamina C
Datorita proprietatilor sale, vitamina C este indicata intr-un mare numar de afectiuni, cum ar fi: forme incipiente de scorbut, boli infectioase acute si febrile, surmenaj fizic si intelectual, anemii, anorexie, oboseala, neadaptarea organismului la frig, diferite alergii, arsuri, hemoragii nazale si hemoragii vaginale, acnee, celulita, stres, carenta de calciu (fracturi, osteomielita, paradontoze, carii dentare, tulburari de crestere), raceala si gripa, tulburari respiratorii, artrita, diaree, hipcolesterolemie, hipertensiune arteriala si ateroscleroza, diferite tulburari digestive, afectiuni vasculare, deficiente in buna functionare a glandelor sexuale, angine, sinuzite, gingivite, diferite toxicoze, diabet, astenii, in cicatrizarea ranilor si tratarea contuziilor uscate, inflamatii ale cailor biliare, hepatice si ciroze hepatice, etc.
Simptomele deficienţei de vitamina C pot include: oboseala generală, vitalitatea redusă, un sistem imunitar slăbit, problemele mentale, o perioadă prelungită de vindecare a rănilor, recuperarea lentă în urma bolilor şi sângerările gingivale.
In produsele moderne, cum ar fi C Plus fabricat de Calivita, vitamina c se afla in combinatie cu bioflavonoide, care asigura o absorbtie optima. Acestea sunt cunoscute si sub denumirea generica de vitamina P.
Organismul uman nu este capabil sa produca bioflavonoide, asa ca acestea trebuie extrase din alimente. Impreuna cu vitamina C, ele protejeaza structura interna a capilarelor si astfel optimizeaza sanatatea aparatului cardiovascular. Acest grup de compusi este folosit adesea in cazul accidentarilor sportive.