Remedii naturale pentru constipatie

Constipația este una dintre problemele de sănătate cu care ne confruntăm frecvent încercând să respectăm un ritual zilnic pentru sănătate. Un studiu arată că aproximativ 20% dintre persoanele care merg la medic au constipația ca problemă majoră datorită obiceiurilor alimentare dezechilibrate. În principal, constipația este o problemă caracterizată printr-un ritm mai lent al mișcărilor intestinale, zile sau săptămâni.

Problema cauzată nu se termină aici, deoarece implică multiple simptome neplăcute care generează disconfort în digerarea alimentelor, balonare abdominală și durere. Având în vedere constipația ca o problemă de sănătate din ce în ce mai frecventă, multe moduri naturale pot fi adaptate pentru a reduce efectele ei negative asupra unei rutine zilnice.

Remediile de la domiciliu sunt extrem de ușoare, la îndemână în bucătărie și vă pot ajuta în câteva ore.

Tratamente naturale pentru constipatie

1. Minunile apei
Deshidratarea este o cauză majoră care poate face o persoană să fie constipată. Pentru a remedia problema, cea mai simplă cale este de a crește consumul zilnic de apă. Din punct de vedere științific, să fii hidratat este foarte important pentru a ameliora și a vindeca simptomele constipaţiei cronice. Un corp bine hidratat ajută particulele grele de mâncare să se miște și să îmbunătățească procesul de digestie.
Studiile sugerează că este nevoie de 2 litri de apă pentru a trata constipația. Consumul unei cantități suficiente de apă ajută în mod adecvat alimentele să treacă în colon și să treacă fără probleme. Astfel, apa este întotdeauna la îndemâna unei persoane care alege cea mai uşoară cale de vindecare a constipației cronice în mod natural. Pe de altă parte, alte fluide în afară de apă, pot duce la alte probleme de sănătate, deci este important să fiţi în control și să dezvoltați o înțelegere a fluidelor care sunt utile pentru hidratarea corpului.Tratament natural pentru constipatie 

2. Adăugarea fibrelor la dietă
Consumul de alimente care conțin o cantitate considerabilă de fibre este cu siguranță o modalitate bună de a trata o boală gastrointestinală cum ar fi constipația. Fibrele, în conformitate cu nutriţioniştii, sunt agenţi care curăță tractul digestiv, eliminând particulele de deșeuri alimentare de acolo și, de asemenea, absorb apa. În afară de aceasta, cresc consistența scaunului pentru deveni compact în tractul gastrointestinal, în vederea menținerii constante a mişcării intestinelor.

Adăugarea a 25 până la 30 de grame de fibre în planul zilnic de dietă reglează metabolismul și sistemul de excreție. În mod special, alimente precum cerealele, lămâia, fulgi de ovăz, orz și legume sunt considerate bogate în fibre. Adăugarea acestor surse la dieta zilnică poate face cu siguranță scaunul mai moale pentru a se elimina natural.

3. Ceaiul de ghimbir și mentă
Ghimbirul și menta sunt unele dintre ingredientele de acasă dovedite care pot ajuta la vindecarea constipației prin ameliorarea procesului de digestie. Consumul de ceai de mentă în acest scop poate face minuni deoarece conține mentol având un efect antispasmodic care ajută muşchii esofagului (tractul digestiv) să se relaxeze și să funcționeze corespunzător. În mod similar, efectul de încălzire al ghimbirului generează căldură în interiorul corpului, care în cele din urmă accelerează procesul de digestie. Astfel, consumând ambele ingrediente sub formă de ceai, nu numai că savurăm gustul plăcut, dar se elimină constipația.

4. Beneficiile carbohidraților sănătoși
Sursele de alimente precum avocado, nuci și uleiuri de măsline sunt incluse în categoria grăsimilor sănătoase. Includerea acestor grăsimi sănătoase ajută la lubrifierea intestinului pentru a evita constipația.

Nutrițional, o combinație de salate cu frunze, cu un dressing de ulei de măsline și nuci este, fără îndoială, o parte importantă a alimentelor pentru eliminarea constipației. În plus, aceste grăsimi sănătoase completează o dietă echilibrată, vă mențin în formă și vă determina să uitaţi de luptă cu kilogramele în plus.

5. Utilizarea apei de lămâie
Sucul de lămâie este unul dintre cele mai eficiente stimulente care pot trata constipația cu substanţe nutritive puternice cum ar fi acidul citric care conține vitamina C. Consumul de suc de lămâie cu apă caldă dublează efectul prin eliminarea toxinelor din organism. Aceasta stimulează rata metabolismului și asigură eliminarea constipaţiei.Tratament natural pentru constipatie
În plus, nutriţioniştii cred că adăugarea de ceai cu lămâie la masa de dimineaţă ajută nu numai la tratarea constipaţiei, ci şi la creşterea setei, natural. Cu toate acestea, consumul de suc de lămâie mai mult decât cantitatea necesară poate dăuna celorlalte organe conducând la alte probleme grave de sănătate. Prin urmare, medicii prescriu doar cantitatea necesară.

6. Consumul zilnic de cafea
Pentru a accelera metabolismul pentru a elimina deșeurile excesive, cafeaua este considerată sursă bună care poate crește frecvența vizitelor la baie. Prezența cofeinei în cafea și în alte băuturi ca ceaiul stimulează funcția digestiei și colonul. Pe de altă parte, efectul diuretic al cafelei trebuie luat în considerare deoarece poate înrăutăți problema constipaţiei.

7. Accelerați digestia cu stafide
Nucile sunt bogate în fibre, iar o cantitate mică de stafide în dieta zilnică se consideră că ajută la indigestie. Acidul tartric prezent în stafide produce un efect de laxativ care îmbunătățește funcția colonului.
După cum sugerează un studiu, consumarea a 120 g sau unui plic mic de stafide pe zi optimizează procesul de digestie și înmoaie scaunul pentru a fi excretat. Un castron de probiotice calmante, cum ar fi iaurtul, cu o mână de cireșe, stafide și caise, este o modalitate excelentă de tratare a constipației.

8. Uleiul de ricin poate face asta pentru tine
Acest remediu natural, acasă, este util și tratează oamenii de generații. Uleiul de ricin este în primul rând cunoscut ca un laxativ care ajută la descompunerea componentelor pentru a ajuta digestia.
Nutriționiștii recomandă o doză zilnică de o linguriță-două și rezultatele pot fi văzute în decurs de opt ore. Acest laxativ stimulează funcția atât a intestinului subţire cât și a celui gros. (Măsuri de siguranță)

9. Vindecare cu prune
Fibrele sunt considerate una dintre sursele excepționale pentru a vindeca această problemă gastro-intestinală, deoarece acestea sunt fructe bogate în fibre. Adăugarea de prune în dieta zilnică face ca acesta să fie un remediu acasă, care ajută foarte mult în procesul de digestie.
În plus, prunele conțin anumite substanțe nutritive compuse, care declanșează și stimulează contracțiile intestinale și fac ca persoană să simtă nevoia excreţiei. Pe de altă parte, este important să consumați o cantitate adecvată de prune uscate în dieta zilnică, deoarece utilizarea excesivă poate provoca balonare și durere gastro-intestinală. Adăugarea de smochine cu prune poate reduce șansele de balonare.

10. Transpiraţie şi excreţie
Nu este nimic mai bun decât să te miști pentru a obține digestia naturală. Exercițiul zilnic de aproximativ cincisprezece minute, inclusiv mersul pe jos și alergatul, vă poate ajuta în mutarea hranei în tractul digestiv mai repede. Experții sugerează că mersul pe jos după luarea mesei încetinește senzația de somnolență și stimulează procesul digestiv, tratând în cele din urmă simptomele constipației prin limitarea absorbției de apă din scaun.

Produse naturiste pentru  tratarea constipatiei

In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru Constipatie, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente natusite – Dr. Doina Teodora – medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).

1. La copii dupa 4-5 ani:

 ProBioBalance (0-1-1 in timpul mesei, are rol de echilibrare a florei bacteriene si a ph-ului intestinal).

– Pure Yucca (1-0-1 inainte de masa, are rol detoxifiant prin curatarea si eliminarea toxinelor de la nivelul colonului).

– Para Protex (1-0-1 dupa masa, poseda functii multiple: antiparazitar, antifungic, antibacterian-deci un excelent antiseptic intestinal combatand astfel constipatia si starea generala neplacuta).

2. La adulti:

– Green Care (1-1-1 in timpul mesei, alcalinizeaza, fluidizeaza, curata si detoxifica la nivel intestinal).

– Acidophilus (1-0-1 in timpul mesei, echilibreaza flora intestinala necesara tranzitiei nutrienti-metaboliti din intestine).

– Digestive Enzymes (0-1-1 inainte de masa, ajuta pancreasul sa regleze procesul digestiv prin aportul enzimatic pe care il aduce in organism).

– Pure Yucca (1-0-1 dupa masa, leaga bolul intestinal si ajuta la tranzitarea eficienta a colonului).

Observatie: Se face o cura completa cu formulele mentionate, iar daca problema reapare se cerceteaza amanuntit cauza.

 

EXPLICATII GENERALE..

► 1-1-1 = o tableta / capsula / lingura / lingurita de sirop dimineata, una la pranz, una seara.

► O cura = cate un flacon din fiecare produs ales

► Durata optima de administrare a unui tratament este de 3 luni consecutive, daca nu se specifica altfel in recomandari.

Concluzie
Pe scurt, este important să înțelegeți cauzele constipației pentru a le trata corect, deoarece este una dintre problemele zilnice neplăcute. Cu toate acestea, înainte de tratarea cauzei potențiale a constipaţiei cu medicamente, aceste remedii naturale menționate mai sus pot fi încercate cu ȋncredere deoarece sunt accesibile, ușoare și nu au efecte nocive, dimpotrivă, efecte benefice semnificative.