Cum să faci fata singuratatii in perioada Sarbatorilor de Iarna

În timp ce scriu pe acest blog, Crăciunul este aproape!
Petrecerile de sărbători, pline de veselie, vor fi în curând în plină desfășurare și cu toții plănuim să petrecem cât mai mult timp cu prietenii și familia, pe parcursul sezonului festiv. 

Cu toate acestea, potrivit rapoartelor Crucii Roșii, milioane de oameni spun că sunt întotdeauna sau adesea singuri.

Persoanele în vârstă sunt, în special, vulnerabile la singurătate și la izolare socială, iar aceasta poate avea un efect negativ asupra sănătății lor. Dar există modalități de a depăși singurătatea, chiar dacă locuiți singur și vă este greu să ieșiți din case.

În acest articol voi cauta sa ofer câteva sfaturi cu privire la modul de evitare a singurătății, dar și sfaturi despre cum ați putea să îî ajutați pe cei care suferă de singurătate.cum faci fata singuratatii

Cum să faci fata singuratatii ?

Singurătatea, deși un sentiment natural, nu este unul pe care majoritatea oamenilor și-ar dori să îl experimenteze. Fie că sunteți predispuși la singurătate datorită dorului de persoane sau locuri dragi sau vă pregătiți pentru o perioadă departe de prieteni și familie, există multe modalități de a evita singurătatea.

Iată câteva sfaturi pe care ați putea dori să le încercați:

 1. Stabiliți cauza singurătății

Este important să determinați ce anume vă face să vă simțiți singuri. Vă este poate, dor de o anumită persoană sau de un anumit loc? Determinarea motivului pentru care vă simțiți singură v-ar putea oferi o soluție rapidă pentru problema dvs, întrucăt nu toată lumea poate spune cu exactitate de unde provin sentimentele de singurătate. Scrierea într-un jurnal și notarea tuturor sentimentelor vă va ajuta să identificați de ce vă simțiți singuri.

 1. Începeți un proiect sau un hobby nou

Lucrul la un proiect poate fi o modalitate excelentă de a vă distrage atenția de la sentimentul neplăcut de singurătate. Aceasta vă va ajuta să aveți un scop atunci când tot ce doriți este să stați culcați în pat. Ceea ce reprezintă un proiect, depinde de la o persoană la alta. Stabiliți obiective zilnice sau săptămânale, astfel încât să aveți pe ce să vă concentrați eforturile. Nu veți avea timp să vă simțiți singuri, cu tot devotamentul revărsat în proiect.

Cateva idei:

Învățarea unei limbi noi

Învațați să cântați la un instrument muzical

Studierea unei noi abilități

 1. Invitați-vă prietenii la o cafea

Dacă vă simțiți triști și singuri, probabil considerați că nimeni nu vrea să să vă viziteze. Dar de multe ori prietenii, familia și vecinii vor aprecia să primească o invitație și să petreacă timp cu dvs. la un ceai sau la o cafea. Dacă preferați să nu faceți pe gazda, vă puteți invita prietenii, la fel de bine, la o terasă din apropiere.

 1. Țineți legătura prin telefon

A purta o conversație telefonică cu un prieten sau cu o rudă poate fi cea mai bună modalitate pentru a vă simți în legătură cu ei, atunci când aceștia sunt departe. Cu noile tehnologii disponibile, nu numai că vă veți auzi cu cei dragi, dar vă puteți și vedea, folosind apelarea video.

 1. Implicați-vă în comunitate

Depinde de locul în care locuiți, dar sunt șanse mari să puteți avea acces la grupuri de cântat, de drumeții, la cluburi de citit și la grupuri religioase. Tot ce trebuie să faceți este să căutați pe internet, astfel de oportunități în apropiere de dumneavoastră.

 1. Ieșiți afară

Milioane de oameni s-au bucurat, de-a lungul anilor, de puterea vindecătoare a statului în aer liber. Chiar dacă alegeți să ieșiți singuri afară, timpul petrecut în natură vă va îmbunătăți starea emoțională și va mai alunga din sentimentele de singurătate. Dacă vă este dor de cineva, nu așteptați să fiți vizitați, călătoriți pentru a vă întâlni cu persoanele dragi. Transportul în comun este o soluție ieftină pentru a ajunge aproape de familie sau prieteni.

Cum să îi ajutați pe cei care sunt singuri

Foarte multe persoane în vârstă suferă de singurătate cronică, majoritatea nevorbind zile în șir cu nimeni. Există o mulțime de modalități prin care puteți ajuta persoanele în vârstă izolate social din comunitatea dvs. Persoanele pe care le ajutați să depășească singurătatea își vor îmbunătăți starea de sănătate, iar asta vă va ajuta și pe dumneavoastră.

Câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-i ajuta cei care au nevoie:

 1. Intrați în conversație

Nu este întotdeauna ușor să știți pe cine sau cum să ajutați. Un început bun este pur și simplu să vă opriți și să vorbiți cu un vecin în vârstă dacă îi vedeți pe stradă.

 1. Oferiți ajutor practic

Cunoașteți o persoană mai în vârstă care trăiește singură, rareori iese din casă, are o stare de sănătate precară, este cu dizabilități, sau nu pare să aibă pe nimeni care locuiește în apropiere? Întrebați dacă au nevoie de ajutor cu sarcini cum ar fi cumpărăturile, plata facturilor, obținerea medicamentelor sau plimbatului câinelui.

 1. Împărtășiți-vă timpul

Puteți deveni voluntari pentru organizații care sprijină persoanele în vârstă. Acestea oferă deseori scheme de „împrietenire” pentru persoanele în vârstă izolate și se bazează pe voluntari pentru găzduirea de evenimente sociale.

 

Folositi produse naturiste, pe baza de plante medicinale, pentru prevenirea anxietatii si depresiei:

Rhodiolin Calivita  este un supliment natural extrem de eficient in combaterea stresului, oboselii si, in plus, ajuta la prevenirea anxietatii si depresiei.

Multe studii stiintifice au aratat ca el aduce multe alte beneficii suplimentare:

 • imbunatateste starea psihica si memoria
 • imbunatateste circulatia sanguina
 • stimuleaza sistemul imunitar

Alte articole despre depresie si anxietate:

Cum faci față singurătății în timpul distanțării sociale

20 tratamente naturale pentru depresie

Remedii naturale pentru stres

6 Remedii naturale impotriva stresului si anxietatii