Terapia cu oxigen. Când se recomandă şi ce beneficii are

Cu siguranţă că aţi auzit vorbindu-se despre terapia cu oxigen sau oxigenoterapia şi numeroasele ei efecte benefice pentru sănătatea organismului. Cu atât mai mult, ea este mai popularizată, în această perioadă de pandemie de coronavirus, oxigenul fiind principalul tratament pentru pacienţii care se confruntă cu forme grave ale acestui virus.

Este o formă de terapie care aduce oxigenul, pe care bolnavul nu îl mai poate respira corect, din cauza unor afecţiuni, în sânge.
De aceea, precum veţi vedea mai jos, este atât de popularizată nu numai pentru prevenirea şi tratarea unui spectru larg de afecţiuni, dar şi ca terapie anitiaging.

Coronavirusul şi terapia cu oxigen

Dar pentru că tot suntem în perioada aceasta nefastă de pandemie, să vedem cum contribuie terapia cu oxigen la tratarea şi vindecarea pacienţilor bolnavi de coronavirus. Virusul atacă plămânii care au rol de aduce oxigenul din atmosferă către sânge, care-l distribuie în tot corpul.

Când saturaţia oxigenului din sânge (SpO2) scade sub limitele normale, apare ceea ce se numeşte hipoxie sau hipoximie – organele noastre nu mai sunt oxigenate bine, plămânii nu mai funcţionează normal. Pacienţii pot rămâne şi după vindecarea cu diferite probleme pe termen lung – oboseală, probleme de respiraţie, neurologice.

Un fenomen ciudat este că unii pacienţi afectaţi de coronavirus care au avut hipoxie nu au avut iniţial simptome care să îi pună pe gânduri. De aceea, medicii recomandă măsurarea saturaţiei de oxigen din sânge Spo2 cu ajutorul unui pulsoximetru.

Valoarea acesteia  ar trebuie să fie peste 95%, iar un nivel sub 90% trebuie să tragă imediat un semnal de alarmă. Monitorizând din timp concetraţia de oxigen din sânge, se pot lua măsuri şi preveni complicaţiile ulterioare ale hipoxiei.

Spectru larg de efecte şi beneficii

Pentru că aduce oxigen în sânge, oxigenoterapia stimulează, practic, toate funcţiile organismului şi intervine în numeroase procese. Datorită acestui lucru, are un spectru larg de recomandări şi beneficii pentru sănătate şi, de la caz la caz, este recomandată fie temporar, fie pe perioade mai mari de timp.

Aşadar, printre cele mai importante recomandări şi efecte ale terapiei cu oxigen se numără:

Creşterea imunităţii, tratarea infecţiilor respiratorii şi a problemelor pulmonare, tratarea bolilor de decompresie care duc la diferite deficienţe circulatorii, a unor boli cardiace coronariene, de natură osoasă şi musculară, a unor probleme şi afecţiuni ale ţesuturilor, precum şi a unor afecţiuni ale pielii şi de natură estetică. Dar să le dezvoltăm pe larg:

– Printre bolile pulmonare pe care le tratează oxigenoterapia se numără: BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronică), emfizemul, astmul bronșic, bronșitele acute și cronice.

– Prin faptul că stimulează angiogeneza (formarea de noi vase de sânge) în acele zone ale corpului în care circulația este compromisă, este indicată pentru tratarea unor boli cardiace coronariene, a degenerescenței maculare, a bolii Parkinson, a bolii Alzheimer.

– Este utilă în tratamentul unor afecţiuni şi boli ale sistemului osos şi ale sistemului muscular, inclusiv a unor degenerescenţe care apar, cu precădere, la persoanele de vârsta a treia – artrite, artroze.

– Este o terapie adjuvantă în vindecarea fracturilor şi în cicatrizarea rănilor şi a leziunilor – musculare, leziuni ale tendoanelor sau ligamentelor, întinderi musculare și fracturi osoase.

– Contribuie la vindecarea după unele intervenţii chirurgicale, la regenerarea mai rapidă a celulelor, a ţesuturilor, inclusiv în recuperarea de după accidentări a sportivilor.

– Tratarea unor boli infecțioase precum gangrena gazoasă, tetanos, septicemie, osteomielită refractară

– Un alt efect este şi cel antiaging, fiind folosită pentru oprirea fenomenului de îmbătrânire celulară, în tratarea şi ameliorarea efectelor îmbătrânirii la nivelul pielii prin atenuarea ridurilor, hiperpigmentării, bărbiei duble.

– Mai ajută şi în tratarea unor alte probleme ale ţesuturilor precum acneea, cuperoza, arsurile, cicatricile, celulita, vergeturile. Explicaţia este că, susținând oxigenarea celulară, crește producția de elastină şi colagen din organism, încetinind, în acest fel, procesul de îmbătrânire.

– Tratarea unor forme de anxietate şi depresie, a insomniei, efecteor stresului şi a oboselii cronice.

Terapia cu oxigen. Când se recomandă şi ce beneficii areTerapia cu oxigen. Tipuri, indicaţii

Terapia cu oxigen a apărut prima dată, la mijlocul secolului al XVII-lea, când doctorii foloseau oxigen sub presiune pentru a trata diverse afecțiuni, în special boli ale plămânilor.

Mai târziu, pe la jumătatea secolului al XX-lea, era inventată şi terapia cu oxigen hiperbaric, în camere speciale cu presiune atmosferică ridicată.

În ultimii 30 de ani, a început să fie recomandată şi folosită din ce în ce mai mult pentru a îmbunătăți calitatea vieții precum arătam mai sus.

Unul dintre cele mai populare tipuri de astfel de terapie este, aşa cum spuneam, terapia cu oxigen hiperbară. Aceasta are loc în centre medicale în camere în care presiunea atmosferică este ridicată, de până la 3 ori mai ridicată decât presiunea normală. Această presiune ridicată are rolul, practic, de a favoriza o absorţie mai bună a oxigenului în organism.

Aici, pacientul respiră oxigen pur pentru a îmbunătăți puterea de vindecare a organismului. Camerele sunt de tip monoloc, pentru un singur pacient sau multiloc, unde sunt trataţi mai mulţi pacienţi concomitent.

Cum arătam mai sus, potrivit unui articol articol de specialitate, pornind de la o serie de rezultate promiţătoare a mai multor studii privind eficienţa terapiei alternative în tratamentul COVID-19 în faza acută, oamenii de ştiinţă consideră că ar putea fi o o soluţie non-invazivă şi totodată eficientă pentru ameliorarea efectelor acestei boli şi pe o perioadă mai îndelungată.

terpia-cu-oxigen-2

Oxigenoterapia clasică (foto) se face  cu ajutorul unor dispozitive speciale, în funcţie de nevoile pacientului şi ţinând cont şi de celelalte probleme de sănătate.

În acest caz, se folosesc fie un tub de oxigen medical, care este un cilindru cu oxigen lichid, fie un tub de la o reţea de distribuire a oxigenului medical pentru spital, o mască de oxigen sau o canuăl nazală.

Terapia cu oxigen se poate face şi la domiciliul pacientului de un medic cu unul din aceste echipamente speciale.

În ambele cazuri, după ataşarea dispozitivului respectiv, cu explicarea anterioară a modului de desfăşurare a terapiei, pacientul trebuie să execute manevre de eliminare a secreţiilor traheo-bronşice prin tuse, tapotaj sau aspiraţii traheale.

Pe lângă indicaţiile numeroase pe care le are acest tip de tratament, trebuie ţinut cont şi de anumite măsuri de prevenire a unor probleme ori complicaţii care ar putea interveni, medicii fiind în măsură să indice tipul de oxigenoterapie potrivit. Sunt şi situaţii însă care necesită precauţie potrivit unui alt articol medical .

Terapia cu oxigen este indicată, se arată mai sus, în cazurile în care pacienţii îşi păstrează automatismul mişcărilor respiratorii şi alterarea mecanicii respiratorii nu este aşa de importantă, astfel încât să necesite o ventilaţie mecanică.

Presiunea parțială a oxigenului este sub  60 mmHg, iar saturația oxigenului în sânge mai mică, aşa cum spuneam de 90%.

Un alt tip de oxigenoterapie este cea în care se administrează oxigen intravenos cu ajutorul unor echipamente speciale şi numai numai de personal medical de specialitate.

 

Terapia cu oxigen si longevitatea

Asa cum stiti, exista locuri pe glob unde numarul persoanelor care ajung la o varsta foarte inaintata este mai mare decat oriunde altundeva.
In unele regiuni din China, Tibet, India, Mexic sau Peru, numeroase persoane traiesc mult peste o suta de ani si sunt foarte putin afectate de boli.

Exista insa cateva trasaturi comune ale mediului in care traiesc acesti oameni varstnici in tari care sunt, de altfel, foarte indepartate una de alta: apa de o puritate de cristal si aerul.

Fara oxigen nu exista viata. El este elementul vital pentru miliardele de celule ale organismului uman. Functiile organismului, incepand de la activitatea creierului pana la neutralizarea substantelor nocive, si de la capacitatea de perceptie pana la gandire, sunt dependente de energia furnizata de oxigen. Asadar, cheia atingerii starii de sanatate maxima consta in perfectarea alimentarii celulelor cu oxigen, deoarece numai astfel celulele pot functiona corespunzator.

Daca oxigenul care ajunge la nivelul celulelor este in cantitate redusa, acestea se vor orienta catre o alta sursa de energie pentru a-si putea mentine functiile vitale. In astfel de cazuri, glucidele vor fi catabolizate prin mecanism anaerob (fara oxigen), ceea ce va duce la perturbarea metabolismului celular si la producerea de substante chimice indezirabile.

In scurt timp vor rezulta celule bolnave care si-au pierdut deja capacitatea naturala de aparare. Aceste celule sunt lipsite de aparare in fata agresiunii virusurilor, ciupercilor, bacteriilor sl a altor agenti patogeni.

Insuficienta relativa a oxigenului se manifesta prin numeroase simptome indirecte: dureri de cap, oboseala, epuizare, probleme respiratorii sau alergii. Calea de rezolvare a acestor probleme consta in cresterea treptata a cantitatii de oxigen prin inspiratie.

In urma efectuarii unor analize medicale la nivel celular, oricine isi poate alcatui o harta cu tulburari biochimice, lucru care indica mai departe starea generala de sanatate. Chiar daca opiniile despre flora intestinala ii impart atat pe medici cat si pe cei care se ocupa de medicina alternativa, la 60-70% din pacientii care fac astfel de analize, nivelul florei intestinale este prea ridicat.

Acest lucru poate cauza nu numai diferite afectiuni intestinale, ci si unele boli ca: psoriazis, eczeme, cefalee, migrene, oboseala cronica sau tulburari hormonale. La aproximativ 30% dintre acesti pacienti se pot identifica si paraziti intestinali. Frecvent, se pot semnala si virusi sau bacterii patogene. Toate sunt organisme anaerobe, si de aceea se simt tare bine intr-un mediu sarac in oxigen.

Cu ajutorul unor aparate performante se poate masura in continuare cantitatea de oxigen molecular din intestin. In toate situatiile in care nivelul oxigenului din intestin este scazut, se poate demonstra prezenta parazitilor, virusurilor si a bacteriilor patogene.

Totusi, dupa ce pacientii consumara un pahar de apa plata in care s-au dizolvat cateva picaturi de solutie lichida cu oxigen stabilizat, se poate observa ca a crescut si nivelul de oxigen molecular din intestin.

 

Terapia cu oxigen lichid

Oxymax - Supliment de oxigen biologic 3

O formă mult mai uşoară de aducere în organism a unei cantităţi mai mare de oxigen este terapia naturistă cu oxigen lichid, care se administrează pe cale orală.

Aceasta este uşor de folosit acasă, pentru a ajuta organismul în cazul unor dificultăţi respiratorii, pentru a menţine nivelul de oxigen  în cazul persoanelor care lucrează în mediu poluat şi au mai multă nevoie, precum şi dacă este nevoie de o suplimentare atunci când se depune efort fizic şi în cazul sportivilor.

Un astfel de produs natural este OxiMax – flacon 60 ml , un supliment de oxigen biologic, ce conţine molecule de oxigen stabilizat (picături) care pătrund în fluxul sanguin în timpul digestiei.

Un tub de oxigen biologic OxyMax are 60 ml apă de izvor cu un conţinut de ioni negativi de oxigen stabilizat.

În această formă mai facil de folosit de organism, oxigenul poate contribui la reducerea efectelor nocive ale mediului în care trăim (nu e niciun secret că poluarea scade nivelul de oxigen) şi poate creşte randamentul fizic şi ajuta persoanele care fac activităţi ce necesită aport crescut de oxigen şi sportivii.

Cum contribuie OxiMax  la sănătatea organismului

Iată, pe larg, câteva indicaţii şi efecte ale terapiei cu oxigen pur OxyMax Calivita:

Terapia cu oxigen. Când se recomandă şi ce beneficii are

 

– Ajută la procesul de oxigenare a celulelor, îmbunătăţeşte metabolismul

– Având şi efecte detoxifiante, este de ajutor la eliminarea bacteriilor anaerobe

– Energizează organismul şi îmbunătăţeşte procesele fiziologice

– Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi previne astfel apariţia bolilor cardiovasculare

– Ameliorează simptomele cauzate de diferite dificultăţi respiratorii

– Are efect benefic în activităţile fizice  ce necesită aport crescut de oxigen

– Crescând şi oxigenarea creierului, are impact pozitiv asupra funcţiilor cerebrale.

Căror categorii de persoane le este recomandat OxiMax Calivita

Oxigen, homeostazie si longevitate

– Persoanelor care locuiesc în oraşe mari şi celor care practică activităţi sportive

– Persoanelor care vor să stimuleze şi să crească rezerva de oxigen a organismului

– Tuturor persoanelor care doresc să-şi îmbunătăţească metabolismul

– Persoanelor care îşi doresc performanţe sportive mai mari

– Tuturor celor care vizează îmbunătăţirea rezervei de energie şi procesele fiziologice ale organismului

– Persoanelor care doresc să stimuleze absorbţia vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor şi substanţelor din plante.

 

Recomandări de administrare OxyMax Calivita:

De 3 ori pe zi, se amestecă 20 de picături de OxyMax în aproximativ 250 ml de lichid şi se bea.

Costul dozei zilnice: 6 lei. Numărul de doze zilnice: 30

Cateva recomandari primite de la cei care au cumparat acest produs minunat:

“Nici nu credeam ca acest produs este asa de bun… La recomandarea medicului am cumparat Oxy Max pentru ca sotul meu a trecut printr-o situatie limita datorita Covid. Si dupa administrarea acestui produs se simte din ce in ce mai bine.. N-am stiut de el..Daca stiam il luam pentru preventie si poate alta era situatia sotiului meu.. Acum nu ne lipseste din casa si este administrat de catre toti membrii familiei…Un produs care merita sa fie in orice familie pentru preventie..Sanatate va doresc, feriti-va cat de bine puteti de Covid…”
Carmen Ilias 28.11.2020
“Buna ziua, de 15 ani folosesc produsul OxyMax de la Calivita. Dupa o interventi chirugicala la cancer de san, dl. doctor care m-a operat era destul de rezervat si nu imi dadea pre multe sanse de supravetuire. Dupa ce am facut o analiza , doctorul care a facut analiza mi-a spus ca am oxigenarea 60% si mi-a zis ca trebuie neaparat sa iau OxyMax pentru imbunatatirea oxigenerii. Cand am aflat si cat costa mi s-a parut cam mult dar pentru sanatate am zis sa incerc si asta..Si de atunci , timp de 15 ani sunt in viata multumesc lui Dumnezeu pentru ca ma tinut in viata. Va doresc sanatate !”
Viorica Haus 13.11.2020
“Un produs foarte bun. Il recomand. Eu sunt o fumatoare care nu se poate lasa si de aceea folosesc produsul OxyMax. Am si un emfizem pulmonar si respiram cu greu, dar de cand folosesc acest produs ma simt excelent si nu mai sunt obosita. Il folosesc de 6 ani; am incercat sa fac si o pauza dar am inceput iar sa respir din greu si sa fiu obosita, ceea ce ma determinat sa il iau continuu.. Multumesc Calivita pentru ca acum am o solutie pentru sanatatea mea.”
Raluca Georgescu Simion 27.01.2020

In incheiere va propun urmatorul test care consta in a va raspunde sincer cu Da sau Nu la urmatoarele intrebari:
  • Va chinuie o permanenta oboseala?
  • Tresariti deseori in somn noaptea?
  • Va treziti obosit chiar si dupa opt ore de somn adanc?
  • Stati rau cu rezistenta?
  • Contactati des o raceala?
  • Va chinuie vreo alergie?
  • Sunteti incordat si irascibil?
  • Sunteti deseori stresat?
  • Aveti dureri musculare?
  • Va luptati cu probleme privind greutatea corporala?

In cazul in care ati raspuns cu DA la mai mult de trei intrebari, organismul dumneavoastra necesita o suplimentare cu oxigen.

 

OxyMax Calivita poate fi comandat acum la cel mai mic pret (pret de depozit)

 

Va invit sa vedeti un scurt clip video despre modul cum contribuie Oxymax la cresterea performantelor fizice.