Cum se curata tenul corect?

Multe dintre noi ne confruntam cu aceasta problema zilnic si ceea ce e crucial e sa stim cum se curata tenul corect. Daca nu ingrijim tenul corespunzator acesta va fi afectat de acnee, riduri, deshidratare, uscare sau ingrasare pronuntata. Ca sa nu se intample aceste efecte pe fata voastra este recomandata o documentare amanuntita asupra particularitatilor individuale pentru a sti ce produse sunt cele mai potrivite pentru tipul tau de ten.

Pielea fetei are un strat hidrolipidic, acesta este compus din propriile uleiuri naturale pe care pielea noastra le secreta prin pori. Daca acest strat se distruge este echivalentul distrugerii unui strat de protectie si astfel tenul ar fi predispus la acnee, bacterii, pielea ar fi mai vulnerabila si predispusa la iritatii. Pentru a nu distruge stratul hidrolipidic al pielii, scutul protector al pielii, este important sa curatam pielea cu masura.

Cum se curata tenul corect?

 

 

 

 

 

Dintr-un alt punct de vedere, cu cat se curata sebumul mai frecvent cu diverse produse de curatare, apa micelara, apa tonica, servetele demachiante, cu atat se va accelera productia de sebum mai tare. Cu cat tenul se agreseaza mai mult cu atat el va secreta mai mult sebum, astfel ca porii se vor mari si este foarte posibil sa apara si punctele negre.

In ceea ce priveste produsele de curatare, acestea sunt diverse si exista pe piata actuala o multitudine de categorii, insa toate trebuie aplicate corect ca sa se obtina rezultatul asteptat. Apa micelara este foarte buna pentru demachierea de seara si dupa se clateste produsul indiferent de ce scrie pe ambalajul sau. Acelasi lucru se aplica si in  cazul laptelui demachiant. 

Pe de alta parte, servetelele demachiante nu este corect sa le folosim pentru demachierea cu ele acasa, acestea sunt destinate pentru calatorii. In cazul in care se foloseste servetelul demachiant pentru indepartarea machiajului pana ce acesta ramane curat si incercam sa aplicam dupa si un alt produs, de exemplu o apa micelara, vom constata ca tenul nu s-a curatat in totalitate si riscam sa ne imbacsim porii prin acest procedeu de demachiere. Daca, sa zicem, ca am avut un make-up incarcat, de televiziune sau am fost la un eveniment care necesita un astfel de machiaj si nu dorim sa ne consumam foarte multe dischete demachiante putem inlatura grosul produselor de pe fata cu servetele, iar dupa sa se aplice apa micelara. In acest caz uzul servetelelor este in regula si nu ne afecteaza. O alta utilitate se mai regaseste si in cazul in care pe parcursul zilei obtinem acel aspect lucios inestetic pe fata si putem sterge cu servetel demachiant, daca nu se practica in exces desigur.

Un alt produs destinat acestui capitol este apa tonica, dar se foloseste doar in cazul in care inainte s-a aplicat un produs de curatare cu o textura grasa, altfel nu este necesar.

Produsele, ca de exemplu cele de la Foreo, mastile cu argila, gomaj, exfoliante, solutii pentru piling, scruburi etc se utilizeaza doar de 2 ori pe saptamana, iar in ziua respectiva nu se aplica cazul de si seara si dimineata pentru ca la fel, riscam sa ne distrugen stratul hidrolipidic al pielii si va deveni tenul din ce in ce mai gras, insa demachierea in fiecare seara trebuie sa fie respectata ca regula de aur pentru o igiena a tenului corecta.

Cum se curata tenul corect?

 

 

 

 

 

Foarte important este ca inainte de a cumpara un produs este sa citim prospectul sau macar ambalajul produsului, si cand zic asta ma refer in special la ingrediente. Regula spune ca produsele in baza de apa se aplica primele urmand ca cele in baza de ulei ultimele deoarece produsele apoase nu vor mai intra in piele daca sunt aplicate dupa cele uleioase, caci acestea in baza de ulei vor crea o bariera uleioasa si nu vor mai lasa sa patrunda alte produse.

Pe de alta parte, demachierea cu uleiuri naturale sau unturi naturale este foarte buna in cazul in care se folosesc produse in baza uleiuoasa la make-up. Din punct de vedere chimic uleiul dizolva ulei, nu apa dizolva ulei, acelasi rationament se aplica si aici in sensul ca demachiantele in baza de apa nu vor curata cum trebuie produsele cosmetice in baza de ulei, ci tot cele in baza de ulei. In cazul in care suferi de un ten acneic nu este recomandata demachierea cu produse in baza de ulei indiferent de tipul de ulei folosit.

Un lucru pe care nu multa lume nu il stie este cel legat de apa termala, si anume ca usuca pielea datorita mineralizarii puternice scrisa chiar pe prospect, iar dupa aplicare este necesara o clatire.

Un alt mit bine inradacinat este cel legat de mastile si tratamentele naturiste facute acasa cu diferite produse, ca de exemplu malai, zat de cafea, legume pe fata si multe altele. Aceste practici nu aduc nici un beneficiu tenului. Acestea se practicau acum multi ani in urma pentru ca tehnologia nu era atat de avansata si in acele timpuri femeile nu aveau cu ce ingriji tenul si se foloseau de tot ce aveau la indemana, dar in cazul zilelor noastre nu mai e cazul si toate acele tinere care fac reclama la aceste procedee de ingrijire o fac dintr-o lipsa grava de dezinformare. 

Tu fii diferit! Fii informat! Ai grija de pielea tenului tau!

 

Produse cosmetice pentru curatarea tenului

Lotiunea demachianta si hidratanta Aquabelle este alegerea perfecta pentru curatirea chiar si de mai multe ori pe zi a fetei si decolteului, atat de necesare mentinerii frumusetii si sanatatii pielii. Lotiunea Aquabelle curata in profunzime si in acelasi timp, hidrateaza pielea. Uleiurile de avocado si jojoba din compozitia acestui produs contin si vitamina E intr-o solutie de apa saracita in deuteriu, fapt care sprijina sistemul de aparare a epidermei impotriva radicalilor liberi.

Crema regeneratoare de zi Aquabelle poate sa fie aplicata in siguranta atat vara cat si iarna. Principalul sau ingredient sunt ceramidele, care hidrateaza excelent si sprijina functiile de aparare a pielii.

Crema nutritiva de noapte Aquabelle poate fi folosita cu incredere in acest sens deoarece hraneste si protejeaza orice tip de piele. Aceasta crema ofera o protectie excelenta in sezonul rece si este recomandata in special pentru sporturile in aer liber, de exemplu schi si patinaj.