6 remedii naturale stres si anxietate

Vă confruntați cu stres ori anxietate, sau aveți pe cineva drag care suferă de aceste afecțiuni?
Poate doriți să știți cum puteți ușura simptomele în mod natural?

Este dificil să ne calmăm atunci când ne simțim neliniștiți, dar este de mare ajutor să știm ce anume ajută în astfel de momente.

Vom trece în revistă câteva remedii naturale pentru stres și cum pot ajuta acestea să ușureze senzația de anxietatea. Aceste remedii merită cunoscute, în cazul în care faceți cu greu față stresului sau doriți să ajutați pe cineva care are asemenea probleme.

Haideți să aruncăm o privire peste câteva din manifestările ce pot indica faptul că suferiți de anxietate.

Manifestări fizice ale anxietății:

 • Palpitații 
 • stresGură uscată
 • Greaţă
 • Ameţeală

 

Manifestări psihice ale anxietății:

 • Iritare constantă
 • Senzație de panică sau teamă
 • Probleme cu somnul
 • Senzație de neliniște
 • Dificultate de concentrare

 

6 remedii naturale pentru stres si anxietate

 1. Lavanda

Lavanda poate calma persoanele care se confruntă cu stres sau cu anxietate. Studiile au arătat că inhalarea lavandei sau aplicarea uleiului de lavandă pe piele, poate ajuta la ameliorarea simptomelor anxietății, cum ar fi durerile de cap, durerile musculare și nervozitatea.

Cercetătorii ne sugerează să adăugăm câteva picături de ulei de lavandă în cadă, înainte de baie, inhalarea acestuia fiind o metodă naturală și sigură de a combate stresul și anxietatea.

 1. Reduceți sau eliminați cofeina

Cofeina este un stimulent, de aceea nu este indicat să consumați prea multă cofeină dacă suferiți de stres sau anxietate. Consumul de cantități mari de cofeină ne poate face nervoși și neliniștiți, întocmai precum anxietatea.

Cofeină ne poate chiar, înrăutății simptomele, atunci cănd suntem stresați. Dacă puteți renunța la cafea sau cel puțin să o consumați mai rar, veți observa o ușurare a simptomele de anxietate.

În locul cafelei, încercați ceaiuri, precum cel verde. Acestea au mai puțină cofeină și vin cu numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră.

 1. Faceți mișcare

Exercițiile fizice sunt cunoscute pentru eliberarea de endorfine în corp, substanțe care ne pot ajuta să ne simțim mai bine și să reducem stresul și anxietatea, atât pe termen scurt, cât și lung. Cercetările privind exercițiile fizice au arătat că acestea pot scădea tensiunea și pot ajuta la îmbunătățirea somnului și a stării de spirit.

Dacă puteți include câteva exerciții fizice în rutina dvs. zilnică, veți începe să vă simțiți mai bine și să ameliorați stresul.

 1. Mușețelul

Indiferent dacă este consumat sub formă de ceai sau ca supliment, mușețelul este excelent pentru a ne calma după o zi stresantă. Dacă suferiți de simptome precum panică sau neliniște, mușețelul poate ajuta la ușurarea acestor momente foarte neplăcute. Studiile au arătat că suplimentarea cu mușețel, timp de opt săptămâni, duce la o scădere semnificativă a simptomelor de anxietate, mai mare decât în cazul tratamentelor placebo. 

 1. Petreceți timpul în aer liber

Timpul petrecut în natură, într-o zonă liniștită și nepoluată, vă poate ajuta să vă calmați și să reduceți simptomele anxietății.

Ieșitul la pădure sau în parc la plimbare, ba chiar și jogging-ul în jurul cartierului, pot fi remedii naturale eficiente pentru stres.

Cercetările efectuate în Japonia au arătat că persoanele care au mers 20 de minute prin natură au avut hormoni de stres mai mici decât cei care au făcut aceași plimbare într-o zonă urbană aglomerată.

 1. Meditația

Meditația poate fi o modalitate excelentă de a începe să vă concentrați asupra gândurilor și  a sentimentelor. Persoanele care suferă de anxietate au, în general, multe gânduri negative, ce provoacă stres suplimentar, iar eliminarea lor este foarte dificilă. Meditația poate ajuta în acest sens.

Când medităm, ne detașăm de gânduri, nelăsându-le să ne copleșească și ne putem calma mult mai ușor. Există o mulțime de tutoriale despre meditație disponibile online, ușor de aplicat de acasă, cu cineva sau singuri. Studiile au arătat că meditația poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, dar  și la îmbunătățirea trăsăturilor negative de caracter.

Rhodiolin Calivita  este un supliment natural extrem de eficient in combaterea stresului, oboselii si prevenirea anxietatii si depresiei.

Rhodiolin Calivita

Multe studii stiintifice au aratat ca el aduce multe alte beneficii suplimentare.

Iata doar cateva.

 • imbunatateste starea psihica si memoria
 • previne infarctul miocardic, amelioreaza circulatia sanguina
 • imbunatateste apetitul sexual, la barbati si femei
 • stimuleaza sistemul imunitar
 • are puternic efect antioxidant

rhodiolin Calivita