Mega B Complex (100 de tablete) – Complex de vitamina B 

Eficient in Reducerea Stresului, Prevenirea Chelirii si a Raului de masina si de avion

  • Simtiti ca sunteti tot mai stresat din cauza locului de munca sau indatoririlor casnice?
  • Aveti rau de avion sau de masina?
  •  Va confruntati cu probleme precum caderea parului sau piele prea uscata?

Atunci cel mai probabil suferiti de o deficienta de vitamina B.
Totusi, nu trebuie sa va alarmati, intrucat aceasta se poate repara rapid cu Mega B Complex de la Calivita

Mega B Complex

Mega B Complex (100 tablete)

Pret: (193,30) 180,00 Lei

Beneficiile Produsului Energy&Memory de la Calivita 

Preventia raului de mare/avion/masina

Multe persoane se confrunta cu un rau de miscare si nu stiu care este cauza concreta, insa aceasta este des asociata cu deficienta de vitamina B

Preventia chelirii

Foarte importanta in special la barbatii trecuti de 40 ani, intruncat acestia au cele mai mari sanse sa se confrunte cu fenomenul de chelire

Scade nivelul de stress si elimina depresia

Studiile au aratat ca vitamina B are un rol esential in scaderea nivelului de stres si eliminarea depresiei, indiferent de cauzele ce au dus la formarea ei.

Ajuta in anorexie si ariboflavinoze

Daca va confruntati cu o lipsa a poftei de mancare sau leziuni ale mucoasei, atunci Mega B Complex este ceea ce aveti nevoie pentru a repara aceste probleme.

Alte Beneficii ale Mega B Complex Calivita

❖Vitamina B– VITAMINA NERVILOR DE OTEL

Vitamina B1 sau tiamina, întăreşte sistemul muscular şi sistemul nervos.
 Deficitul ei apare în ur­mătoarele circumstanţe: consum excesiv de alimente rafinate, ceai, produse marine crude şi în alcoolismul cronic. Primele manifestări de carenţă care apar în cadrul bolii numite „beri-beri” se instalează la nivelul sistemului nervos, iar în formele avansate este interesat şi sistemul cardiovascular.

❖Vitamina B– ELIXIRUL PIELII SI AL UNGHIILOR FRUMOASE

Vitamina B2, sau riboflavina, este im­plicată în menţinerea integrităţii pielii, a mucoaselor, a unghiilor şi în funcţionarea sistemului nervos şi a acuităţii vizuale. Carenţa de riboflavină cauzează proble­me de piele mai ales în interiorul şi în jurul gurii. Sursele alimentare cele mai bogate sunt broccoli şi spanacul.  Mega B Complex Calivita

❖Vitamina B– STRĂJERUL INIMII

Vitamina B3, sau niacina, este cunoscută în special prin efectele sale cardio protec­toare. Are efect de scădere asupra colesterolului total, hipertensiunii, trigliceridelor. Deşi se poate sintetiza şi în organism, alimentaţia îndelungată şi preferenţială cu po­rumb (mălai), alcoolism cronic, consumul exagerat de dulciuri, folosirea îndelungată de antihipnotice pot produce carenţa de B3.
 Necesarul zilnic este de 9-25 mg.

❖Vitamina B4 (acidul folic) favorizeaza absorbtia fierului, participa la metabolismul unor aminoacizi, la biosinteza aciziolor nucleici, impreuna cu alte vitamine are rol in biosinteza hemoglobinei si a globulelor rosii si de aceea este foarte utila in tratmentul unor anemii.

❖Vitamina B– PAZNICUL SILUETEI

Vitamina B5, sau acidul pantotenic, este implicată în producerea cortizonului, arderea grăsimilor şi scăderea stresului. Prin arderea grăsimilor, vitamina B5 are un efect pozitiv în menţinerea greutăţii corporale.  

Ajuta la mentinerea structurii si functiei normale a pielii si stimuleaza pozitiv cresterea si pigmentarea parului. Este indispensabila functionarii normale a glandelor supra-renale. Sursele prin­cipale care pot acoperi necesarul de 6-10 mg zilnic.    

❖Vitamina B– PAZNICUL SISTEMULUI IMUNITAR

Vitamina B6, sau piridoxina, este esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, pentru metabo­lismul proteic şi al hemoglobinei. Are un efect pozitiv în lupta împotriva infecţiilor. Deficitul de vitamina B6,se manifetă prin scăderea rezistenţei organism lui şi apariţia unor manifestări neurologice.Participa la metabolismul aminoacizilor, al acizilor grasi esentiali si al fierului

Este absolut indispensabila formarii anticorpilor si a hematiilor (globulelor rosii). Deoarece are un rol important in metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizarii este in raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine si un efort fizic sustinut si intens mareste considerabil necesarul de vitamina B6 in organism. Lipsa acestei vitamine afecteza structura si functionarea normala a tesutului muscular.

❖Vitamina B7(biotina, vitamina H) este componenta a unor enzime care contribuie la metabolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor. Arnelioreaza durerile musculare consecutive oboselii si contribuie la mentinerea integritatii pieliiImpiedica incaruntirea si caderea parului, fiind utilizata cu rezultate bune si in prevenirea alopeciei (chelirii). Sportivii necesita cantitati mai mari din aceasta vitamina. Avidina din oul crud intarzie absorbtia acestei vitamine.

❖ Vitamina B8(colina) este sintetizata si in organism, dar in cantitati insuficiente. Impreuna cu inozitolul (ambele substante sunt componente ale lecitinei) favorizeaza legarea acizilor grasi liberi, prevenind steatoza hepatica (incarcarea ficatului cu grasimi). Impiedica de asemenea depunerea colesterolului pe peretii arteriali.

❖ Vitamina B9(inozitolul) favorizeaza cresterea parlui si previne ateroscleroza. Impreuna cu colina participa la biosinteza fosfolipidelor – componente esentiale ale membranei celulei nervoase. Ca urmare, este absolut indispensabila transmiterii influxului nervos si, deci, activitatii cerebrale. Are si un efect calmant pronuntat.

Vitamina B10(acidul para-amino-benzoic sau PABA) contribuie la metabolismul fierului si la formarea hematiilor (globulelor rosii). Favorizeaza sinteza acidului folic si absorbtia acidului pantotenic. Lipsa PABA duce la incaruntire si aparitia eczemelor.

Vitamina B12 – VITAMINA ANTIANEMICA

Citinocobalamina, sau vitamina B12, este implicată în producerea de celule roşii. In cazul carenţei, apar fenomene patologice digestive, nervoase, psihiatrice, hemoragii şi scăderea capacităţii de apărare a organis­mului faţă de infecţii.
Persoanele vârstnice sau cei cu afecţiuni gastrice trebuie să consume cantităţi mai mari de vitamina B12 prin suplimentare. 

Preparatele de complex vitaminic B sunt utile oricarei persoane, deoarece reduc efectele nefaste ale stresului si simptomatologiile asociate acestuia, iar sportivilor le sunt aproape indispensabile. Datorita efectelor terapeutice, sunt un supliment alimentar valoros si in prevenirea si tratarea alergiilor, tulburarilor neurologice si psihice.

Afectiuni si simptome in care se recomanda Mega B Complex Calivita

Complexul vitaminic Mega B complex CaliVita cuprinde toate vitaminele din grupa B, vitamina H (biotina), acid paraminobenzoic (PABA), colina si inozitol. Toti acesti compusi vitaminici isi exercita efectele biochimice si fiziologice in mod sinergic, intr-o stransa interdependenta.

Deoarece vitaminele complexului B sunt solubile in apa, preparatele moderne cu absorbtie intestinala lenta (retard) sunt preferate fiindca asigura o concentratie sangvina in B-Complex constanta pe un timp mai indelungat.

Este foarte putin cunoscut faptul ca unele simptome, cum ar fi caderea si incaruntirea prematura a parului, matreata, deshidratarea pielii, friabilitatea unghiilor, pot fi ameliorate doar prin asigurarea unui aport suficient de vitamine B, fara a se utiliza sampoane sofisticate sau creme scumpe.

Energy and Memory 90 tablete = 90 gr.

o tableta contine:
Colina…………………………………….. 200 mg
Extract de guararna…………………….100 mg
Lecitina……………………………………100 mg
Vitamina C……………………………….. 60 mg ……………100 % din *DZR
Vitamina E…………………………………10 mg…………….33,3% din *DZR
Magneziu…………………………………. 50 mg…………….14,3% din *DZR
Zinc ………………………………………… 5 mg……………..33,3% din *DZR
Seleniu…………………………….. ….. 20 mcg……………..20,0% din *DZR
Excipienti………………………………….. q.s.

*DZR=Doza Zilnica Recomandata

Mod de administrare:

2X1 tablete / zi (dimineata si la pranz )sau conform recomandarilor.

Ştiaţi că ?
O tabletă de Energy & Memory furnizează tot atâta cofeină cât o cafea espresso !

Stiaţi că în 2004 mai mult de o treime din populaţia adultă a Americii a adormit la volan – fapt recunoscut chiar de ei?