Bucle definite prin metoda curly girl

Coafura este in fiecare zi o problema pentru majoritatea doamnelor si domnisoarelor inainte de a iesi din casa.

Mereu fetele si femeile doresc sa fie aranjate, coafate si cat mai frumoase, cum e si normal de altfel, insa daca gena ne ajuta sa ne aranjam parul natural astfel incat sa nu il incarcam foarte mult sau si mai rau, sa il ardem, este minunat.

Metoda curly girl este o metoda cu origine americana, pasii ce trebuiesc urmati nu sunt in totalitate diferiti de cei pe care ii stim deja si ii practicam atunci cand ne spalam parul, dar sunt anumite secrete care ne ajuta sa ne ingrijim parul intr-un mod mult mai bland, iar firul de par nu mai sufera, nu mai cade excesiv, nu se mai rupe si varfurile nu se mai despica.

Aceasta metoda este adresata tuturor fetelor si femeilor care au parul cret natural, ce poate fi un par ondulat, cret sau foarte cret. Este de preferat ca parul sa nu fi suferit inainte de inceperea metodei tranformari precum decolorare, colorare, baleiaj sau altele, pentru ca parul sa capete o forma cat mai naturala si fireasca constructiei sale genetice. In caz contrar, pana la refacerea lui in totalitate va mai dura timp, dar rezultatele vor fi influentate de textura parului de dupa schimbarea ce a suferit-o.

Metoda curly girl este compusa din trei parti:

  1.  curatarea
  2. hidratarea
  3. texturizarea sau partea de styling a parului.

Inainte de le explica pe fiecare trebuie sa avem grija atunci cand ne alegem produsele destinate parului si va trebui sa renuntati la o serie de produse, respectiv sa cititi pe eticheta fiecarui produs sa nu contina sulfati, silicon, alcool si parfumuri adaugate, adica produsul sa fie cat mai curat din punct de vedere al compozitiei sale.

Pe de alta parte, va trebui sa mai renuntati la sampon si perie.

Pasul 1. Curatarea parului.

Bucle definite prin metoda curly girl

Parul cret prin definitia sa este un par mai uscat decat celelalte tipuri de par si tocmai de aceea necesita o ingrijire aparte. Spalarea se face in prima parte cu un sampon fara silicon printr-un masaj bland al scalpului, iar dupa se aplica conditionerul (balsamul) pe lungimi si varfuri.

Intervalul de timp dupa ce va spalati sa fie intre o saptamana si 10 zile, pentru ca parul cret nu se ingrasa foarte repede, iar acest lucru nu va constitui o problema. Daca parul sufera de o deshidratare accentuata se recomanda o hidratare mai profunda prin spalarea parului doar cu conditioner sau daca radacina nu este atat uscata se poate aplica conditioner pe lungimi si varfuri atat inainte de samponare cat si dupa, iar timpul de stat cu el este de 5-10 min ca parul sa isi poata lua doza de produs necesara.

Pasul 2. Hidratarea sau ingrijirea parului

Bucle definite prin metoda curly girl

Conform primei etape, spalarea doar cu conditioner se face doar daca tipul dumneavoastra de par va permite acest lucru, iar asta se testeaza singure acasa. Pieptanarea se face inainte de spalare, iar dupa spalare se trece doar cu degetele prin par pentru a-l descurca, acest fapt este pentru a elimina fizz-ul care apare la uscare.

Pasul 3. Stilizarea parului

Aceasta ultima etapa se realizeaza cu ajutorul unei creme sau unui ulei special de par pentru definirea buclelor si pentru a ajuta la eliminarea frizz-ului. Aceste produse trebuiesc totdata trecute prin lista de reguli cu ce trebuie sa evitam cand ne alegem un produs pentru par mai sus mentionata.

Bucle definite prin metoda curly girl

In ceea ce priveste uscarea parului de preferat ar fi ca acest proces sa se faca natural, fara utilizare de caldura. Daca totusi doriti sa folositi caldura este indicat ca sa se foloseasca treapta media de viteza si temperatura sa fie pana in 150 de grade.

Se utilizeaza un feon cu difuzor care disperseaza caldura pe o suprafara mai mare, iar buclele stau stranse in procesul de uscare, tocmai pentru a impiedica aparitia frizz-ului nedorit din coafura. Ceea ce trebuie retinut este faptul ca uscarea parului trebuie sa se faca cat mai lent pentru ca parul sa isi poata pastra hidratarea naturala, iar buclele sa nu se destrame.

Aranjarea bublelor se face neaparat dupa ce parul s-a uscat, cu ajutorul degetelor pentru a ridica radacinile si a creea un efect de volum al coafurii si in nici un caz atunci cand este ud pentru ca riscati sa va frizati parul destul de tare si rezulttaul nu va fi unul mult dorit.

Aceasta metoda nu este potrivita oricui , iar timpul de testare a acestei metode este de cel putin 3-4 luni pentru a vedea daca se potriveste tipului vostru de par.

Din cauza ca aceasta metoda de a o practica nu este foarte costisitoare este si foarte accesibila, iar aranjarea parului nu a fost niciodata mai placuta acasa cand stii ca produsele au fost alese de tine si rezultatul este in concordanta cu stilul tau.