Rutina de dimineata si cum oprim imbatranirea pielii

Cu totii ne dorim o piele tanara la toate varstele si cat mai hidratata pentru un aspect cat mai sanatos. Dar ceea ce nu stim multe dintre noi e cum se obtine asta pe termen lung si ca doar obiceiurile sanatoase ne hranesc pielea si o revitalizeaza. In ceea ce privesc rutinele, ele sunt diverse in media si nu stim care este cea potrivita pentru noi sau care e cea corecta din punct de vedere dermatologic.

Acest blog nu este un inlocuitor ar medicului, care este cel mai in masura sa recomande produse si sa ne indrume cu privire la rutine, dar totusi o baza de etape pe care le facem dimineata o avem toti, insa nu cu totii o facem si corect.

Rutina de dimineata si cum oprim imbatranirea pielii

 

 

 

 

 

 

Spalatul pe fata

Acest prim pas in rutina de dimineata trebuie sa fie nelipsit zilnic deoarece este foarte important. Acest fapt face parte atat din invataturile celor 7 ani de acasa, cat si din recomandarilor tuturor medicilor si specialistilor datorita importantei sale.

Spalatul pe fata se realizeaza cu apa si sapun, sapunul poate sa fie adaptat tipului de ten sau poate sa fie unul obisnuit din comert, iar atunci cand „ne stergem” cu prosopul pe fata de preferat este sa o facem prin miscari de tapotare, nu de stergere, deoacere prevenim aparitia ridurilor in timp.

Rutina de dimineata si cum oprim imbatranirea pielii

 

 

 

 

 

 

Aplicarea tonerului

Rutina de dimineata si cum oprim imbatranirea pielii

Tonerul se aplica in special persoanelor cu tenul gras sau mixt, care sunt predispuse la ingrasare, astfel tonerul vine sa curete in profunzime si sa pregateasca pielea pentru celelalte produse.

Un toner calitativ are efecte ca reducerea inflamatiei, aducerea unui aport consistent de antioxidanti si poate chiar hidrata tenul gras in zilele cand se foloseste mai putin make-up.

Un toner se alege dupa ingredientele de pe eticheta si a prospecului intotdeauna pentru a evita iritatiile, alergiile sau altele asemenea care ar putea produce rau pielii. De preferat sa se evite produsele ce contin alcool, iritanti si sa aiba macar cateva ingrediente benefice.

Ca regula de baza a produselor pentru ten este aceea ca orice se aplica pe ten se aplica atat pe pielea gatului si pe decolteu pentru ca nu doar tenul imbatraneste si este expus.

 

Vitamina C

Acest produs este extrem de eficient in rutina de ingrijire a pielii deoarece este principalul aliat al epidermei in cazul luptei cu radicalii liberi si efectelor negative ale radiatiilor UV, confera luminozitate pielii, are efect antirid, dar este si un produs minune impotriva petelor pigmentare, cat si semnelor provocate de eruptii sau agnee, astfel uniformizeaza nuanta pielii.

In ceea ce priveste vitamina C ca pe un ingredient activ, acesta ca produs trebuie introdus in rutina noatra zilnica treptat deoarece trebuiesc analizate reactiile pielii, iar in acest sens se recomanda aplicarea lui pentru inceput doar dimineata, urmand ca seara sa se aplice sub forma de ser, dar dupa ce pielea s-a obisnuit deja cu el. La aplicare, senzatia este putin agresiva deoarece pisca, dovada ca ingredientul a penetrat tesuturile pielii pentru a-si face treaba in totalitate, iar acest efect nu trebuie sa ne ingrijoreze deoarece este normal.

Atunci cand ne alegem produsul din magazin, vitamina C trebuie sa fie printre primele ingrediente pe eticheta pentru ca in lista de ingrediente acestea sunt enumerate dupa concentratia lor in ordine descrescatoare, iar pentru inceput se recomanda ca produsul sa contina vitamina C in procent de 10%, urmand pe parcurs si pe cele in forma concentrata.

Vitamina C 1000 mg, 100 tablete

Pe de alta parte, trebuie sa avem mare atentie la ambalajul produsului ce contine vitamina C pentru ca  acesta in contact cu aerul oxideaza intr-un timp foarte scurt si tocmai de aceea sunt de preferat recipiente cu inchidere ermetica care nu lasa patrunderea aerului inauntru, de regula in sticla sau in fiole mici cu utilizare unica.

 

In acelasi timp, ne putem lua sursa de vitamina C concomitent si din suplimente alimentare, ca de exemplu, Vitamina C, 1000 mg (100 capsule) ca

re are un puternic exect din interior si actioneaza pe mai multe planuri, oase, articulatii, raceala, circulatia sangelui etc.

 

SPF

Vitamina C se utilizeaza impreuna cu un alt produs, un SPF sau o crema hidratanta pentru ca altfel aplicarea vitaminei C este fara obtinerea vreunui rezultat, adica degeaba.

SPF (Sun Protection Factor – Factor Protectie Solara) masoara nivelul de protectie impotriva radiatilor UVB. Produsele cu protectie solara sunt impartite in 4 niveluri de SPF: scazut (6 la 10), moderat (15 la 25), maxim (30 la 50) si foarte mare (50+).

Acest produs este foarte important, mai ales acum vara cand nu ne mai putem feri de razele soarelui, dar spre deosebire de vitamina C care se aplica doar dimineata, SPF-ul se reaplica la un interval de aproximativ 2 ore.

Acest set de  produse fac parte din rutina de dimineata si ne ajuta sa ne ingrijim pielea.

 

Buffet

Buffet-ul conține un șir de 11 aminoacizi și este unul dintre cele mai complexe produse de skincare existente.
Acest produs are roluri multiple, dar în speță cel de antiaging și de redare a elasticitătii. Nu este un produs pe care să și-l aplice adolescentele sau fetele tinere până în 25 de ani. Tenurile lor produc colagen destul pentru a susține efectele buffet-ului.

 

De regulă, buffetul se folosește înainte de toate celelalte emulsii, loțiuni și creme și de preferat fața să fie ușor umedă. Dacă folosești acid hialuronic (care este o opțiune pentru fetele 20-25), nu folosești buffet, va fi letal pentru față, mai ales că în mare au aceleași efecte. Acesta este un produs foarte concentrat și de aceea nu funcționează cu acidul hialuronic. Credeți-mă pe cuvânt că dacă aveți buffet, nu necesită și cumpărarea acidului hialuronic.

Minunile buffet-ului nu se opresc aici. Acesta este foarte ușor tolerat de piele, nu provoacă nici coșuri și nici puncte negre, ceea ce este incredibil și util pentru doamnele și domnișoarele care au ten sensibil.

 

Că tot e iarnă, să știți că acum e momentul ideal să îl folosiți, de când termometrele vor arăta 10 grade +, puteți să uitați de el. Nu uitați că produsele de iarnă, mai ales cele acide, nu sunt deloc indicate perioadei calde, când razele soarelui lovesc tenul cu o putere maximă.

Cum recomand să se folosească acest produs?

Ei bine, după ce se spală fața cu un cleansing gel, trebuie obligatoriu făcut un gomaj, aici este la alegerea fiecăruia – dar eu una folosesc pe cele din comerț, cele făcute acasă sunt prea puternice și nu sunt realizate în laborator, unde se lucrează la detaliu.

Dacă zona ochilor este foarte sensibilă, eu recomand înainte niște măști pentru ochi ca să hidrateze zona și să nu fie afectată deloc.

După ce se realizează gomajul, se aplica buffet-ul. Nu mai mult de 3-4 picături pe față, altfel o va “arde”; pe decolteu se pot duce către 5-6.

După ce întră în piele, după 10-15 minute, se aplică o crema hidratantă (de preferat să fie cât mai hidratantă) și o cremă de ochi (în speță persoanele ce au zona ochilor sensibilă).

De ce recomand o astfel de rutină?
Ei bine, gomajul se folosește o dată pe săptămână (de preferat când se aplică și buffet-ul).
Acesta îndepărtează celulele moarte și ajută produsele să intre mai bine în ten.

Buffet-ul este cu rol antiaging, crema este pentru a susține toți aminoacizii, iar crema de ochi este pentru a ajuta la hidratarea zonei pe care multe domnișoare și doamne o au sensibilă.

La final, aș vrea să vă aduc aminte că alternarea produselor este esențială.
Rutina de dimineata si cum oprim imbatranirea pieliiNu este bine sau eficient pentru ten să folosim un produs 5-6 ani. Aceste produse trebuie alternate, altfel tenul se va obișnui și nu va mai avea efect produsul.

Crema Organicare anti-ageing (anti-imbatranire) reduce vizibilitatea ridurilor, hidratează intens şi hrăneşte pielea feţei, gâtului şi decolteului.

Textura sa plăcută şi uşoară, cu absorbţie rapidă, întinde tenul şi netezeşte cutele delicat, dar rapid şi vizibil.
Secretul constă în combinaţia unică de acid hialuronic natural (cu masă moleculară ridicată) şi extracte din plante organice, cum ar fi aloe vera, ulei de măsline, ulei de migdale dulci, unt de shea şi ulei de jojoba.