Cum pot scapa de cearcane (Remedii naturale împotriva cearcănelor)

Cearcănele sub pleoapele inferioare sunt frecvente atât în rândul femeilor, cât și în cel al bărbaților. Adesea însoțite de acele pungi de sub ochi, cearcănele te pot face să pari mai bătrân. Și, de parcă toate acestea nu sunt îndeajuns… este dificil să scapi de ele.

În timp ce oboseala poate părea cea mai logică explicație pentru această afecțiune, există o serie de factori care pot contribui la formarea cearcănelor. În cele mai multe cazuri, acestea nu prezintă motive de îngrijorare și nu necesită îngrijiri medicale.

Noi, ființele umane suntem creaturi imperfecte. Știm că ne-ar plăcea să avem un corp perfect, dar acea prăjitură cu ciocolată arată foarte gustos.

Știm că trebuie să ne trezim devreme, dar a rămas un singur episod de vizionat pe Netflix pentru care am sărit peste câteva ore de somn. Știm că ar trebui să aplicăm deseori protecția solară, dar uităm să aducem sticla cu noi pe plajă.

Și totuși, de ce apar cearcănele?

Oboseală.

Suprasolicitarea, oboseala extremă sau pur și simplu statul câteva ore peste ora normală de culcare facilitează apariția cearcănelor. Privarea de somn aduce o serie de dezavantaje asupra pielii, permițând astfel apariția țesuturilor întunecate și a vaselor de sânge de sub piele.

Lipsa de somn poate provoca, de asemenea apariția cearcănelor.

Alergiile, deshidratarea, precum și expunerea ridicată la soare duc la formarea cearcănelor.

Bine, asta explică de ce am cearcăne.

Dar cum pot scapa de cearcane?

 

Experimentează cu următoarele remedii pentru a vedea care funcționează cel mai eficient pentru tine.

Nu uita să dai dovadă de răbdare și consecvență atunci când încerci o nouă rutină. Urmează rutina în fiecare zi timp de 4-6 săptămâni. Dacă după această perioadă de timp, nu vezi încă rezultatele pe care ți le dorești, încearcă următorul remediu și vezi dacă acesta funcționează mai bine pentru reducerea cearcănelor.

Nu îți face probleme, până și cele mai cunoscute și iubite actrițe și vedete au cearcăne sub ochi.

Cum pot scapa de cearcane?
(Kim Kardashian)

Cele mai bune remedii pentru a scăpa de cearcăne:

Folosește cremă pentru ochi cu retinol.

Mulți adoră să folosească creme de ochi cu retinol, dar nu este recomandată pentru toate tipurile de piele. Utilizează puțin – nu mai mult de două ori pe săptămână – în caz contrar, riști să provoci leziuni asupra pielii, urmate de roșeață sau piele uscată.

 

Îndepărtează corect machiajul.

Nu te pune la somn fără a te demachia, și nu te freca la ochi, astfel încât riști să împrăștii rimelul și dermatograful. Folosește o soluție profesională de îndepărtare a machiajului – investește în tine, și oferă-ți tot ce e mai bun, pentru a avea o stare de bine continuă. Ajută-ți corpul, nu-i face rău.

Cum pot scapa de cearcane?

Spală-te în mod corect pe față.

Deși pare un fleac, spălarea feței trebuie făcută cu apă caldă – nu fierbinte ! Apa prea fierbinte acționează ca un agent inflamator și nu va face decât să îți înroșească ochii și să evidențieze cearcănele.

Asigură-te că dormi 8 ore.
Nimic nu ține cearcănele departe ca un somn complet de 8 ore. Beneficiază de o noapte de odihnă bună – în fiecare noapte – și bucură-te de dispariția cearcănelor.

Dormi pe spate
Datorită gravitației, dormitul pe burtă sau pe-o parte îți face rău, astfel încât lichidul se poate colecta sub ochi, formând nedoritele cearcăne. Încearcă să dormi pe spate, cu o pernă suplimentară sub cap.

Exercițiu + meditație

Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc circulația, transformând tenul îmbătrânit într-unul mai strălucitor, cu aspect mai tânăr – inclusiv pielea sensibilă din jurul ochilor. Mai mult decât atât, eliberarea zilnică de endorfine în fluxul sanguin ține departe depresia și anxietatea, făcându-vă mai fericit, mai calm și mai echilibrat.

Meditația – fie că este vorba de un exercițiu de acceptare a gândurilor și emoțiilor, fie că este vorba de practică yoga, meditația alungă de asemenea nu doar stresul ci și ridurile și liniile fine provocate de acesta.

Cum pot scapa de cearcane?

Aplică cremă hidratantă de două ori pe zi

Nu uita cel mai fundamental obicei, dar și unul dintre cele mai bune remedii- aplică cremă hidratantă de două ori pe zi.

Folosește lotiunea demachianta si hidratanta de la Calivita  cu factor de protecție solară

De asemenea, asigură-te că folosești o cremă nutritiva de noapte, din gama Aquabelle și pentru zona ochilor, înainte de a merge la culcare în fiecare seară.

Cum pot scapa de cearcane?

Castraveți
Sigur ai văzut castraveți folosiți pe post de comprese reci la televizor și în filme – dar funcționează cu adevărat?

De fapt, castraveții au proprietăți de a oferi un aspect luminos pielii, având rol ușor astringent, astfel încât poți utiliza felii de castraveți pentru a fixa reduce cearcănele în mod natural.

Pentru a încerca această metodă de două ori pe zi, toacă un castravete proaspăt în felii groase și apoi lasă-l la frigider 30 de minute. Apoi, lasă feliile pe ochi timp de 10 minute. Clătește zona ochilor cu apă caldă (dar nu fierbinte) după utilizare.

Cum pot scapa de cearcane?

Suc de castraveți + suc de lămâie
Dacă feliile de castraveți nu funcționează, încearcă să amesteci părți egale de castraveți și suc de lămâie și apoi folosește un material de bumbac pentru a îți aplica pe cearcănele de sub ochi. (NU îți băga suc de lămâie în ochi!) Lasă soluția pe piele timp de 15 minute și apoi clătește cu apă caldă.

Credeai că nu există remedii pentru cearcăne? Ei bine, nu îți face griji, toate au o rezolvare. Încearcă remediile de mai sus, și uită de cearcăne. Redă-ți încrederea în tine !