10 remedii naturiste pentru căderea părului

 

Remediile de acasă pentru căderea părului includ ulei de jojoba, Aloe Vera, suc de ceapă, ardei cayenne, lapte de cocos, ceai verde, suc de lămâie, albuş de ou, ulei de vitamina E și ulei de măsline.

Nu este nimic mai frustrant decât căderea inexplicabilă a părului, cu toate acestea, milioane de bărbați și femei suferă din această cauză neștiind ce pot face pentru a preveni căderea prețioaselor lor fire de păr. Într-adevăr, există condiții genetice care cresc predispoziția cuiva la căderea părului, dar asta nu înseamnă că nu se poate face nimic în acest sens.

Există remedii eficiente la domiciliu de care se poate profita pentru a reduce gravitatea căderii părului sau pentru a o opri în circumstanțele potrivite. Unele persoane pot avea pierderi de păr ca urmare a infecțiilor scalpului sau a unor afecțiuni medicale care, atunci când sunt tratate, rezolvă problema.

Sunt sigură că nu ai încercat toate acestea până acum; dă-le o şansă și raportează rezultatele!

10 remedii naturiste pentru căderea părului

 

  1. Uleiul de jojobacaderea parului

Se spune că uleiul de jojoba are o structură chimică strâns legată de substanța naturală ceroasă care este produsă de piele și scalp cunoscută sub numele de sebum. Deși este necesar pentru umiditatea naturală, în multe cazuri supraproducția are ca rezultat blocarea foliculilor de păr, infecții și privarea ulterioară a foliculilor de nutrienți critici de care au nevoie pentru a crește. 

Uleiul de jojoba acționează și ca hidratant și poate reduce producția naturală de sebum. Acesta este motivul pentru care multe tratamente naturiste pentru căderea părului includ uleiul de jojoba în formulele lor.

  1. Aloe Vera

Aloe Vera este un alt important agent de hidratare, care ajută la facilitarea unui mediu propice creșterii părului. De asemenea, poate ajuta la eliminarea excesului de sebum care înfundă foliculii și poate inhiba creșterea părului. Poţi fie să încerci să utilizezi un șampon care conține Aloe Vera, fie să masezi cu gel direct pe scalp. 

  1. Sucul de ceapă

Cine vrea să îşi petreacă ziua cu scalpul mirosind a ceapă? Ei bine, toată lumea aparent, deoarece sucul de ceapă este una dintre cele mai surprinzătoare și interesante descoperiri în gestionarea căderii părului din ultimii 20 de ani. Un studiu efectuat folosind sucul de ceapă a descoperit că aplicarea de două ori pe zi pe scalp pe o perioadă de șase săptămâni a dus la o refacere a părului într-un grup mare de participanți la studiu.  

Se crede că se datorează faptului că ceapa este o sursă bogată de sulf, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului, deţine proprietăți antibacteriene care pot elimina infecțiile foliculilor de păr și, de asemenea, asigura sinteza de colagen, care se pretează la creșterea densităţii firului de păr.

Poţi încerca și acest lucru acasă; trebuie să masezi scalpul cu puţin suc de ceapă de două ori pe zi, 

lasă-l aproximativ 15 minute, apoi spală-te. Merită să încerci, deoarece este ceva ce ai în casă chiar acum, deci ce pierzi?

  1. Ardeiul Cayenne

 Acest lucru probabil sună ciudat pentru oricine care are chiar o ușoară aversiune față de ardeiul iute, așa că ar fi firesc să crezi că este o nebunie. Dar dacă ai afla că ardeiul de Cayenne ar putea fi singurul lucru pe care nu l-ai încercat şi are efect absolut benefic? Ai fi dispus să încerci acum?

Dacă există un lucru pentru care este cunoscut ardeiul Cayenne este faptul că induce un flux masiv de sânge. Acesta este motivul pentru care transpiri abundent după ce ai consumat la masă ardei Cayenne. Aceasta este exact baza aplicării ardeiului Cayenne la nivelul scalpului, deoarece fluxul de sânge crește semnificativ. În plus, ardeiul Cayenne este cunoscut pentru a stimula producerea unui compus similar insulinei ca factor de creștere, sau IGF-I, care are un efect deosebit de favorabil asupra creșterii părului.  

Condițiile care sunt asociate cu densitatea redusă de IGF-I, precum stresul sunt, de asemenea, frecvent asociate cu căderea părului. Dacă se poate observa ceva pozitiv, este faptul că în următorii 10 ani formulele care conțin ardei Cayenne comercializate pentru căderea părului se vor înmulţi pe piață.

  1. Laptele de nucă de cocoscalvitie

 În timp ce uleiul de nucă de cocos este bine cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, laptele de cocos are câteva avantaje față de ulei. În primul rând, laptele de nucă de cocos conține şi el o cantitate mică de ulei, dar, pe lângă aceasta, păstrează și o serie de minerale, vitamine și proteine ​​care contribuie la creșterea părului.  

Acest lucru îl face ideal și chiar superior uleiului de nucă de cocos doar pentru că proteinele se adaptează sintezei părului nou, în timp ce grăsimea hidratează scalpul și ajută la asigurarea unui mediu sănătos al foliculilor.

  1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură sănătoasă pentru consum zilnic, dar știai că o poți folosi și pentru a ajuta la stimularea creșterii părului? Pur și simplu adaugă câteva plicuri de ceai verde în apă fierbinte, lasă să se răcească și clăteşte părul cu acesta de două ori pe săptămână. 

Ceaiul verde va ajuta la stimularea foliculilor de păr și, de asemenea, se spune că va ajuta în faza de anagen a creșterii părului, care este o fază în care sunt produse activ noi fire. Se consideră că persoanele cărora le cade părul au o densitate mare de fire de păr latente, care atunci când sunt stimulate pot relua creșterea părului.

  1. Sucul de lămâie

Sucul de lămâie este un remediu tradițional de acasă cu multiple utilizări, la care poţi adăuga un remediu potențial pentru căderea părului. Lămâile sunt cunoscute ca astringenți puternici, compuși care reduc dimensiunea porilor sau a foliculilor și sunt ideali pentru a face față condițiilor de producție mare de sebum. Reducerea producției de sebum a acestor foliculi de păr poate ajuta la rândul său cu tratarea mătreţii sau blocajelor care pot preveni absorbția de nutrienți.  

  1. Albuşul de ou

Pe lângă colagen, părul este compus din 70% keratină, o altă proteină structurală importantă, de asemenea, întâlnită în piele și unghii. Ouăle sunt o sursă excelentă a keratinei proteice, care poate ajuta la stimularea creșterii părului.

Pentru a-l folosi, combină un albuş de ou și puţin ulei de măsline și aplică pe scalp după ce ai spălat cu șampon. Lasă acolo aproximativ 10 minute, după care clăteşte și aplică un balsam hidratant. Fă acest lucru cel puțin o dată pe săptămână și ar trebui să observi îmbunătățiri ale părului pe parcursul a 12 săptămâni.  

  1. Uleiul de vitamina E

Aplicarea uleiului de vitamina E pe piele și scalp a fost practicată de zeci de ani, deoarece multe persoane observă îmbunătățiri după ce l-au folosit. Uleiul de vitamina E este o sursă bogată de antioxidanți care poate reduce deteriorarea oxidativă și inflamatorie a scalpului și a foliculilor și poate reduce, de asemenea, daunele cauzate de soare. Pe lângă aceasta, uleiul de vitamina E ajută la îmbunătățirea oxigenării scalpului, care poate contribui semnificativ la regenerarea părului.  

Nu mai vorbim de proprietățile hidratante, tratarea capetelor despicate și a mătreţii. Mai presus de orice, este foarte accesibil în comparație cu tratamentele de păr sofisticate.

  1. Uleiul de măslinechelie

Uleiul de măsline este un element esențial în ceea ce privește gestionarea căderii părului, însă, în mod surprinzător, nu multe persoane profită de acesta. Știm deja că uleiul de măsline este un excelent hidratant, dar ceea ce mulți oameni nu știu este faptul că poate inhiba unul dintre cei mai puternici mediatori ai căderii părului, hormonul masculin cunoscut sub numele de DHT. 

În timp ce bărbații suferă în primul rând de efectele DHT asupra scalpului, cunoscut sub denumirea de chelie, considerată tipică pentru bărbaţi, în mod surprinzător un număr mare de femei suferă din cauza inhibării acestui hormon.

Concluzie

În această listă sunt incluse câteva sfaturi vechi și câteva completări surprinzătoare pe care ar trebui să fii încântat să le încerci. Doar asigură-te că respecţi frecvența aplicării, nu laşi mai mult decât este necesar și ar trebui să fii plăcut surprins să regăseşti fire mai dense, în cel puțin 12 săptămâni.

 

 

 

 

În continuare, vă oferim o schemă detaliată de tratament specifică strict problematicii acestei afecțiuni. Schema este întocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Calvitia – este fenomenul degradarii si estomparii cresterii parului, fapt ce afecteaza atat barbatii cat si femeile, si in aparitia caruia intervin 3 factori: predispozitia genetica, secretia de enzime si hormoni androgeni (testosteronul), respectiv seboreea. Pentru tratarea acesteia recomand personal urmatoarea schema dedicata de tratament:

1. Pentru barbati:

– Vital Man (1-1-0 dupa masa, 2 luni continuu, echilibreaza statusul hormonal masculin – secretia de testosteron – incetinind astfel procesul aparitiei calvitiei).

– Pro-State Power (1-0-1 dupa masa, 2 luni continuu. Saw Palmetto din compozitia produsului inhiba activitatea enzimei 5-alfa-reductaza, in acest fel prevenind conversia testosteronului in dihydrotestosteron. Mai mult, zincul din compozitie ajuta la functionarea normala a enzimelor specifice, in timp ce seleniul ajuta la regenerarea fanerelor, mucoaselor, tegumentelor si implicit a foliculilor firului de par).

– Stress Management SAU Beauty Formula (1-1-1 dupa masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos, protejeaza teaca firului de par si poate contribui la diminuarea zonelor de devitalizare capilara).

– Acidophilus (0-1-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; regleaza flora de absorbtie intestinala si ph-ul pielii).

– Samponul ALPECIN din comert (2-3 aplicatii-spalari pe saptamana, 2 luni continuu, prin efectul local imbunatateste circulatia scalpului si nutritia radacinii firului de par).

2. Pentru femei:

– Vital Woman (1-1-0 dupa masa, 2 luni continuu, inhiba sinteza anormala de testosteron in organismul femeii prin reglarea hormonilor sexuali feminini).

– Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza secretiile axului endocrin la femeie).

– Pro Selenium (0-1-1 dupa masa, 2 luni continuu, este antioxidantul de intretinere a sanatatii parului).

– Acidophilus (0-1-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; regleaza flora de absorbtie intestinala si ph-ul pielii).

– Beauty Formula (1-1-1 dupa masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos si protejeaza teaca firului de par, iar impeuna cu seleniul a carui actiune o potenteaza, stopeaza extinderea zonelor de devitalizare capilara).

– Samponul ALPECIN din comert (2-3 aplicatii pe saptamana, 2 luni continuu, acelasi efect ca in cazul barbatilor).

Observatie: Se vor efectua 2-3 cure pe an cu formulele prezentate.