Beneficii Resveratrol – antioxidantul minune,
cu efecte remarcabile asupra sanatatii noastre

 

Dacă ai auzit că vinul roșu poate ajuta la scăderea colesterolului, este posibil să fi auzit de Resveratrol – compusul vegetal mult dorit găsit în vinul  roșu.

Resveratrolul este un fenol natural care acționează ca un antioxidant. Acesta se găseste în vinul roșu, fructe de pădure și alune.
Dar, pe lângă faptul că Resveratrol este o adevărată sursă de sănătate, acesta stimulează și îmbunătățește sănătatea consumatorilor.

Studiile moderne de laborator confirmă ceea ce anticii ştiau deja: adevărul se află in vin şi poartă numele de… resveratrol.

Ce este Resveratrolul?

Este un fenol natural, aflat în componenţa strugurilor, mai precis în coaja acestora, dar şi în cea a fructelor cu boabe de un roşu închis. Considerat un puternic antioxidant, resveratrolul este secretat de aceste plante ca răspuns la atacul unor agenţi patogeni, cum ar fi bacteriile şi ciupercile.

Dintre cele două forme sub care se găseşte resveratrolul, cis şi trans, forma trans este cea mai răspândită. Ambele se regăsesc în natură, dar nu au aceleaşi calităţi, forma trans-res

Beneficii Resveratrol

veratrol fiind cea mai activă din punct de vedere biologic, deci şi cea mai eficientă.

Istoric

Antioxidantul-minune este menţionat pentru prima dată în 1939, într-o publicaţie japoneză. Autorul articolului, Michio Takaoka, este totodată şi cel care a descoperit resveratrolul, reuşind să-l izoleze din planta medicinală vera-trum album.

Abia în anul 1970, după ce au descoperit că strugurii secretă resveratrol atunci când sunt infectaţi cu diverşi aganţi patogeni, oamenii de ştiinţă au început să studieze serios acest puternic fenol natural, luând în vizor posibilele sale calităţi medicale.

Cercetările ulterioare au confirmat faptul că resveratrolul este, de fapt, la fel ca toţi antioxidanţii, un răspuns imuni-tar al plantelor la condiţii de stres, care apare în momentul când suferă diverse răni sau se îmbolnăvesc, un mecanism prin care plante¬le se protejează, limitând extinderea zonei afectate.

Beneficiile Resveratrolului

Cercetările care scot la rampă efectul benefic al resveratrolului asupra sănătăţii umane au, invariabil, legătură cu vinul. Acesta este şi cazul unui studiu publicat în 2004 în American Journal of Epidemology, studiu în care se vorbeşte despre legătura dintre consumul de vin şi creşterea speranţei de viaţă, dar şi despre scăderea incidenţei afecţiunilor cardiovasculare.

Şi cum soiurile de struguri negri, respectiv vinul roşu, sunt o importantă sursă de resveratrol, aşa se poate explica şi „paradoxul francez”, reprezentat de longevitatea sănătoasă a francezilor, care, în ciuda faptului că au o alimentaţie bogată în grăsimi, nu suferă de afecţiuni cardiace.

Pe lângă vinul roşu, alte surse alimentare bogate în resveratrol sunt sucul de struguri negri, fructele de pădure, cum ar fi afinele şi merişoarele, dar şi arahidele şi untul de arahide.

Beneficii cosmetice

Beneficii ResveratrolDupă valul de vitamine şi acizi din fructe, resveratrolul pare să fie ultimul hit şi în industria de frumuseţe.

Fiind un compus natural, practic lipsit de miros şi termostabil, cu proprietăţi de control al pigmentului, ce se regăsesc mai ales în formele sale trans, resveratrolul a captat şi atenţia cercetătorilor din industria cosmetică, care speră ca acest fenol natural să aibă şi la exterior, asupra tenului, acelaşi efect miraculos pe care îl are în interior, asupra sistemului digestiv.

Primii care s-au grăbit să-i folosească mult aclamatele proprietăţi longevive au fost cei din ramura anti-aging, dar nici producătorii axaţi pe creme şi loţiuni pentru remodelare corporală n-au stat mult pe gânduri. Tratamentele în care licoarea lui Bachus este personajul principal sunt foarte apreciate în spa-urile unde se folosesc game cosmetice speciale în care resveratrolul este ingredientul de bază.

Tot datorită proprietăţilor sale intens antioxidante, îl poţi regăsi acum în toate tipurile de produse cosmetice disponibile pe piaţă: de la loţiuni şi creme pentru protecţie solară până la farduri pentru obraz şi creioane pentru buze şi ochi. Iar producătorii gamei de farduri pe bază de resveratrol Bite (n.e.: muşcă), merg până la a susţine că fiecare dintre produsele lor conţine o cantitate de resveratrol echivalentă cu cea aflată în cinci pahare de vin.

Te-ai săturat să încerci tot felul de pastile și suplimente alimentare cu rol în menținerea sănătății organismului?
Nu știi ce să mai cauți, și ce are efect benefic asupra sănătății?
Resveratrol este soluția!

 

Suplimentele de Resveratrol au o mulțime de beneficii  pentru sănătate.

 • Suplimentele de resveratrol pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric.
 • Suplimentele de Resveratrol pot schimba grăsimile din sânge într-un mod sănătos. Ca antioxidant, poate reduce nivelul colesterolului LDL (colesterolul rău).
 • Un puternic antioxidant și compus antiinflamator, Resveratrolul protejează celulele creierului de daune.
 • Împiedică bolile îmbătrânirii.

Ești diabetic? Noi avem soluția!

Beneficii Resveratrol

S-a dovedit că Resveratrolul are multe beneficii pentru diabetici.
Aceste beneficii includ:

 • Creșterea sensibilității la insulină și prevenirea complicațiilor la diabet.
 • Protecție împotriva stresului oxidativ: acțiunea sa antioxidantă ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ, care provoacă unele dintre complicațiile diabetului.
 • Ajută la scăderea inflamației: Se consideră că Resveratrol diminuează inflamația, un contribuitor esențial la bolile cronice, inclusiv diabetul.
 • Ajută la menținerea nivelului scăzut al glicemiei, deoarece conține o proteină care ajută organismul să metabolizeze glucoza.
 • Ajută la calmarea durerilor articulare, împiedicând ruperea cartilajului.
 • Inhibă creșterea celulelor canceroase, împiedicând reproducerea și răspândirea acestora.
 • Resveratrolul poate schimba expresia genică, schimbând expresia genică în celule canceroase pentru a inhiba creșterea lor.

 

Ajută la dereglările hormonale:

Resveratrolul poate interfera cu modul de acționare a anumitor hormoni, ceea ce duce la împiedica răspândirii cancerului mamar.

Resveratrol are mai multe roluri neuroprotectoare în diferite tulburări neurodegenerative, cum ar fi bolile Alzheimer, Huntington și Parkinson, scleroza laterală amiotrofică și tulburările neurodegenerative induse de alcool.

 1. Previne efectele dăunătoare declanșate de stresul oxidativ.
 2. Previne necroza tumorală.
 3. Activitate antimicrobiană: previne dezvoltarea Candidei.
 4. Are rol antifungic.
 5. Este capabil să reducă daunele histopatologice și biochimice.

Joacă un rol protector în bolile sistemului respirator.

Poate fi utilizat și ca agent de protecție sau terapeutic în special în cazurile de infertilitate masculină.

Protejează pereții vaselor de sânge împotriva oxidării, susținând sănătatea inimii și vaselor de sânge.

Beneficii Resveratrol

Stimulează fluxul sanguin sănătos prin artere.

Datorită influenței sale asupra enzimelor, Resveratrol facilitează repararea ADN-ului.

Ajută la pierderea în greutate.

Este de reținut faptul că acest supliment are o mulțime de beneficii, mai ales împotriva combaterii cancerului. Resveratrol este un supliment necesar pentru fiecare dintre noi.

Dar cea mai importantă alegere este cum alegem produsul dorit?

Resveratrol Plus Calivita a fost creat pentru a ajuta oamenii trecuti de prima varsta sa se poata bucura din nou de viata.
Este cel mai puternic antioxidant, ce oferă o protecție deosebită inimii tale.

Are in compozitie:

 • Extract din samburi de struguri, ce asigura optima functionare a peretilor vaselor de sange
 • Coezima Q10, extrem de folositoare in protectia inimii si cresterea nivelului de energie al organismului

In cartile electronice si in clipuriele urmatoare, gasiti mai multe informatii despre Beneficiile Resveratrol

resveratrol Calivita