12 beneficii uimitoare pentru sănătate ale strugurilor roșii

Strugurii roșii prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, câteva dintre acestea fiind susținerea unei inimi sănătoase, stimularea pierderii în greutate, ameliorarea durerilor de genunchi, susținerea sistemului imunitar și combaterea inflamațiilor.

Strugurii roșii pot fi găsiți în comerț pe tot parcursul anului. Sunt disponibili în mai multe nuanțe și pot varia de la o regiune la alta. Pot fi consumați ca atare sau utilizați în producția de vin, jeleuri, gemuri și suc. Totodată, pot fi uscați pentru a deveni stafide.

Strugurii roșii au statutul comercial de „super fructe” datorită calităților sale antioxidante, conținutului de nutrienți și popularității generale în rândul consumatorilor. În comparație cu strugurii albi, strugurii roșii au mai puține calorii. Aceștia sunt bogați în nutrienți precum potasiu, calciu, fier, fosfor, acid folic, magneziu, seleniu și vitaminele A, C și B6.

Beneficiile strugurilor rosii

  1. Susținerea sănătății sistemului cardiovascular

O inimă sănătoasă este pregătită pentru o viață fericită, iar strugurii roșii pot ajuta la realizarea acestui lucru. Strugurii roșii conțin resveratrol, care poate ajuta la vindecarea aterosclerozei, unul din factorii de risc pentru bolile de inimă. Un studiu realizat în International Journal of Cardiology din 2013, afirmă că extractul de coajă de struguri poate îmbunătăți sănătatea arterelor.

  1. Susținerea sănătății mintale

Strugurii roșii vă pot ajuta să aveți o minte sănătoasă, resveratrolul din interiorul acestora contribuind la stimularea cogniției. Într-un studiu realizat pe adulți, cercetătorii au descoperit că administrarea de struguri timp de 26 de săptămâni, poate crește viteza de învățare și combate tulburările de memorie.

  1. Îmbunătățirea aspectului pielii

S-a constatat că Resveratrolul poate inversa efectele îmbătrânirii asupra pielii. Acesta poate, de asemenea, fi folosit ca adjuvant în tratamentul acneei. Antioxidanții conținuți de strugurii roșii și destruguri rosii sâmburii acestora sunt de 50 de ori mai puternici decât Vitamina E și de 20 de ori mai puternici decât Vitamina C.

  1. Ajută la pierderea în greutate

Strugurii roșii nu au multe calorii, în schimb sunt plini de nutrienți esențiali pentru un organism sănătos. O singură porție asigură procentul de 5% vitamina C de care au nevoie bărbații, respectiv 6% recomandat pentru femei. Studiile efectuate pe atleți profesioniști au arătat că resveratrolul din struguri i-a ajutat pe aceștia să ardă caloriile mult mai ușor decât în mod obișnuit.

  1. Susținerea sănătății genunchilor

S-a confirmat printr-o cercetare realizată de Universitatea Texas Woman că administrarea de struguri roșii poate ușura durerile de genunchi, mai ales dacă acestea sunt declanșate de artroză. Strugurii îmbunătățesc flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor, deoarece conțin antioxidanți precum polifenolii. Strugurii pot ajuta la scăderea nivelului de acid uric din corp, responsabil cu provocarea durerilor de genunchi.

  1. Sprijinirea sănătății oculare

Strugurii roșii au capacitatea de a combate stresul oxidativ și de a promova sănătatea la nivel celular. Aceștia scad inflamațiile și cresc protecția de la nivelul retinei. Polifenolii strugurilor constau în oxidanți ce pot ataca radicalii liberi și opri formarea cataractei.

  1. Îmbunătățirea sistemului imunitar

În urma unui studiu cu peste 400 de participanți, Institutul Linus Pauling din Statele Unite a descoperit că resveratrolul din struguri stimulează în mod natural sistemul imunitar al oamenilor.

  1. Proprietăți antiinflamatorii

Există două tipuri de inflamații. Inflamația acută – un mecanism de apărare care crește fluxul de sânge pentru a combate infecția și inflamația cronică, care poate dura ani de zile și cauza numeroase neplăceri. S-a constatat că strugurii conțin enzime care contracarează diversele inflamații din corp.

  1. Sursă grozavă de potasiu

Strugurii roșii conțin mult potasiu, 191 de miligrame la 100 de grame de fruct . Potasiul ajută la contracararea sodiului din corpul nostru. Dietele cu potasiu și conținut scăzut de sodiu pot ajuta în cazurile de hipertensiune arterială sau colesterol.

  1. Proprietăți antibacteriene

Strugurii roșii vă pot proteja de numeroși viruși, datorită proprietăților antivirale și antibacteriene ale acestora. Proprietățile strugurilor ne permit să luptăm împotriva bolilor precum poliomielită și herpes.

  1. Ajută rinichii

Strugurii reduc nivelul de acid uric din corpul nostru, ceea ce ajută la reducerea nivelului de aciditate din organism și reduce volumul de muncă al rinichilor.

  1. Combate bolile neurodegenerativebeneficii struguri rosii

Resveratrolul din strugurii roșii s-a dovedit a fi util împotriva bolii Alzheimer, o boală neurodegenerativă cauzată de radicalii liberi și de stresul oxidativ. Alzheimerul poate fi controlat prin antioxidanți care predomină în strugurii roșii. Aceștia ajută la creșterea vitezei de învățare și stimulează memoria.

Strugurii sunt fructe delicioase cu un conținut scăzut de calorii, care nu doar vă ajută să atingeți aportul necesar de nutrienți, dar vă pot ajuta cu anumite boli și cu pierderea în greutate. Nu există niciun motiv să nu faceți acest super fruct o parte din viața voastră zilnică.

 

Vă recomandăm în continuare produsul Resveratrol Plus:

Resveratrol PLUS contine transresveratrol, impreuna cu alti doi antioxidanti speciali – extract din samburi de struguri, care sprijina sanatatea peretilor vaselor sanguine, respectiv coenzima Q10, care protejeaza inima si ofera energie organismului.

Beneficiile oferite de ingredientele produsului sunt multe si importante…

– ofera protectie impotriva efectelor cancerigene, degenerative si mutagenice ale radicalilor liberi;

– ajuta la reabilitarea organismului dupa interventiile chirurgicale;

– ajuta in diabet si hipertensiune;

– au efect in tratarea si prevenirea afectarii retinei;

– participa la procesele de producere a energiei la nivel celular;

– ajuta in imbolnavirile de natura alergica, de exemplu astm;

– normalizeaza nivelul de lichide din sange.

– scade nivelul colesterolului cu densitate mica (denumit si colesterol rau) si creste nivelul colesterolului cu densitate mare (colesterol bun).

 

ATENTIE

Tineti cont ca nu doar rezeveratrolul, ci si o alimentatie sanatoasa, activitatea fizica regulata, un somn odihnitor, un serviciu care va face placere si optimismul va pot ajuta cu adevarat sa traiti mai mult!

 ► Un flacon de Resveratrol Plus are 60 de capsule.

O capsula contine:

– Extract de resveratrol (50% transresveratrol) …………. 100,0 mg
– Extract din samburi de struguri …………………………… 50,0 mg
– Coenzima Q10 ……………………………………………….. 20,0 mg


Mod de administrare: 1 capsula pe zi sau conform recomandarilor.

Nu se cunosc efectele adverse sau toxice consecutive administrarii de resveratrol.

 

resveratrol Calivita

12 beneficii uimitoare pentru sănătate ale strugurilor roșii