Coenzima Q10
Beneficii multiple pentru sanatatea noastra

Dacă ar şti mai mulţi oameni des­pre această coenzima, atunci sigur ar fi mai puţini bolnavi cardiovas­culari. Asta fiindcă este un remediu esenţial în prevenirea şi tratarea bolilor de inimă.

Ce este coenzima Q10?

 

Pe scurt, o substanţă liposolubilă (este absorbită în sânge, pentru a-şi îndeplini funcţiile, iar excesul este stocat în ficat) ce are rolul unei vitamine, cu deosebirea că este produsă de corpul nostru.

Ea are rol vital în producerea energiei celulare, dar acţionează şi ca un scut împotriva radicalilor liberi ce atacă celulele: le prelungeşte durata şi le încetineşte procesul de îmbătrânire. Are efect stabilizator asupra conductivităţii Chewable Coenzima Q10 orange Calivita (60 capsule)inimii. De asemenea, arterele şi venele au nevoie de coenzima Q10 pentru a se relaxa, iar pereţii vaselor sunt mai în siguranţă când tensiunea arterială este mai scăzută.

Fără coenzima Q10, celulele cardiace nu ar produce energie. Inima bate mai încet, contracţiile sale sunt mai ineficiente, îşi pierde ritmul normal. Administrarea sa îmbunătăţeşte funcţia muşchiului cardiac, fără efecte secundare negative, iar sute de studii atestă acest rezultat: dozele mari de Q10 au un efect impresionant asupra afecţiunilor cardiace severe, cu potenţial letal.

Corpul nostru produce CoQ10 în mod natural, dar producția sa tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Din fericire, puteți obține coenzima Q10 și prin suplimente sau alimente.

Afecțiuni precum bolile de inimă, tulburările mintale, diabetul și cancerul au fost legate de niveluri scăzute de CoQ10. Nu este clar însă dacă nivelul scăzut de coenzima Q10 este o cauză directă a acestora. Un lucru este sigur: o mulțime de cercetări susțin gama largă de beneficii pentru sănătate ale CoQ10.

 

Beneficiile consumului de coenzima Q10.

  1. Poate ajuta la tratarea insuficienței cardiace

Insuficiența cardiacă este adesea o consecință a altor afecțiuni, cum ar fi boala coronariană sau hipertensiunea arterială. Aceste afecțiuni pot duce la o deteriorare oxidativă și la inflamarea arterelor.

Insuficiența cardiacă apare atunci când aceste probleme afectează inima până la punctul în care nu mai este în măsură să pompeze sânge în mod regulat. Într-un studiu realizat pe 420 de persoane cu insuficiență cardiacă, tratamentul cu CoQ10 pe o perioadă de doi ani, a redus atât simptomele, cât și riscul de moarte.

  1. Ajută în cazul problemelor de fertilitate

Fertilitatea în cazul femeilor scade odată cu vârsta din cauza scăderii numărului și calității ovulelor. CoQ10 este implicată direct în acest proces. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de coenzima Q10 încetinește, ceea ce face ca organismul să fie mai puțin eficient în protejarea ovulelor de deteriorarea oxidativă.

  1. Susține sănătatea pieliiCoenzima Q10 Beneficii pentru sanatatea noastra

Pielea este cel mai mare organ din corp și este expusă pe scară largă la agenți nocivi care contribuie la îmbătrânire. Acești agenți pot fi interni sau externi. Factorii nocivi interni includ afectarea celulară și dezechilibrele hormonale, iar cei externi includ agenți de mediu, cum ar fi razele ultraviolete.

Aplicarea CoQ10 direct pe piele poate reduce daunele provocate de agenții interni și externi, prin creșterea producției de energie în celulele pielii și prin susținerea protecției antioxidante.

  1. Poate reduce migrenele

Disfuncțiile mitocondriale pot duce la o absorbție crescută de calciu de către celule, la producerea excesivă de radicali liberi și la scăderea protecției antioxidante. Acest lucru rezultă în energie scăzută la nivelul celulelor creierului și la migrene.

Deoarece coenzima Q10 se găsește în principal în mitocondriile celulelor, s-a dovedit că îmbunătățește funcția mitocondrială și contribuie la scăderea inflamației care poate apărea în timpul migrenelor.

  1. Este utilă în caz de diabetcoenzima q10

Stresul oxidativ ne afectează celulele, iar acest lucru poate duce la boli precum diabetul. CoQ10 s-a dovedit a îmbunătăți sensibilitatea la insulină și a regla nivelul de zahăr din sânge. Suplimentele de coenzima Q10 ajută la creșterea concentrațiilor din sânge cu până la trei ori la diabetici, care prezintă, de obicei, niveluri scăzute ale acestei substanțe.

 

Poate contribui la prevenirea cancerului

Este binecunoscut faptul că stresul oxidativ cauzează leziuni celulare și afectează funcțiile celulelor. Dacă organismul nu poate lupta eficient cu deteriorarea oxidativă, structura celulelor poate fi deteriorată, crescând riscul de cancer.

CoQ10 protejează celulele de stresul oxidativ și susține producția de energie celulară, promovând sănătatea și supraviețuirea celulelor. S-a descoperit, de asemenea, că pacienții cu cancer au un nivel mai scăzut de CoQ10.

  1. Benefică pentru creier

Mitocondriile sunt principalele generatoare de energie ale creierului, dar funcția acestora tinde să scadă odată cu vârsta. Disfuncția mitocondrială totală poate duce la moartea celulelor creierului și la apariția unor boli precum Alzheimer-ul și Parkinson.

Creierul este foarte susceptibil la deteriorarea oxidativă datorită conținutului ridicat de acizi grași și a cererii mari de oxigen. Această deteriorare oxidativă îmbunătățește producerea de compuși nocivi care afectează memoria și funcțiile fizice și cognitive. Coenzima Q10 poate reduce acești compuși nocivi și poate încetini progresia bolilor precum Alzheimer sau Parkinson.

  1. Protejează plămâniiSuper Coenzima Q10 Plus Calivita-120 capsule

Dintre toate organele, plămânii au cel mai mult contact cu oxigenul. Acest lucru îi face foarte predispuși la stres oxidativ. Deteriorarea oxidativă de la nivelul plămânilor, combinată cu un nivel scăzut de CoQ10, poate duce la boli pulmonare cum ar fi astmul.

Studiile au demonstrat că persoanele care suferă de astm prezintă niveluri mai scăzute de coenzima Q10, dar și că suplimentarea cu aceasta reduce inflamația pacienților, precum și nevoia lor de tratament cu steroizi.

 

Mulţi pacienţi ar beneficia cu siguranţă de coenzima Q10 Calivita în insuficienţa cardiacă, angina pectorală, aritmii, ateroscleroză. In plus, îi poate ajuta pe cei care folo­sesc statine, pentru contracararea efectelor secundare ale acestora.

Q10 îşi pierde mare parte din proprietăţi prin gătire şi nu poţi asimila cantităţi suficiente doar prin alimentaţie, aşa că e nevoie s-o incluzi în meniu sub formă de suplimente nutritive (comprimate sau capsule).

În afara efectelor excepţionale asupra inimii, coenzima Q10 este de ajutor pentru protecţia ficatului în afecţiunile hepatice, îmbunătă­ţeşte funcţiile renale în afecţiunile cronice şi reduce parodontoza, inflamaţiile gingivale şi artritice.

MegaCoenzimaQ10 Plus, SuperCoenzimaQ10 Plus de la Calivita sunt produse naturale cu o doză extrem de ridicată de CoQ10 si, in plus,  contin si o doza mare de antioxidanţi

Coenzima-Q10

Coenzima Q10