Beneficii pentru sanatate –  Coenzima Q10

 

coenzima q10Dacă ar şti mai mulţi oameni des­pre această coenzima, atunci sigur ar fi mai puţini bolnavi cardiovas­culari. Asta fiindcă este un remediu esenţial în prevenirea şi tratarea bolilor de inimă.

Ce este coenzima Q10?

Pe scurt, o substanţă liposolubilă (este absorbită în sânge, pentru a-şi îndeplini funcţiile, iar excesul este stocat în ficat) ce are rolul unei vitamine, cu deosebirea că este produsă de corpul nostru.

Ea are rol vital în producerea energiei celulare, dar acţionează şi ca un scut împotriva radicalilor liberi ce atacă celulele: le prelungeşte durata şi le încetineşte procesul de îmbătrânire. Are efect stabilizator asupra conductivităţii inimii. De asemenea, arterele şi venele au nevoie de coenzima Q10 pentru a se relaxa, iar pereţii vaselor sunt mai în siguranţă când tensiunea arterială este mai scăzută.

Fără coenzima Q10, celulele cardiace nu ar produce energie. Inima bate mai încet, contracţiile sale sunt mai ineficiente. îşi pierde ritmul normal. Administrarea sa îmbunătăţeşte funcţia muşchiului cardiac, fără efecte secundare negative, iar sute de studii atestă acest rezultat: dozele mari de Q10 au un efect impresionant asupra afecţiunilor cardiace severe, cu potenţial letal.

Beneficii

Coenzima Q10 1Mulţi pacienţi ar beneficia cu siguranţă de coenzima Q10 Calivita în insuficienţa cardiacă, angina pectorală, aritmii, ateroscleroză. In plus, îi poate ajuta pe cei care folo­sesc statine, pentru contracararea efectelor secundare ale acestora.

Q10 îşi pierde mare parte din proprietăţi prin gătire şi nu poţi asimila cantităţi suficiente doar prin alimentaţie, aşa că e nevoie s-o incluzi în meniu sub formă de suplimente nutritive (comprimate sau capsule).

În afara efectelor excepţionale asupra inimii, coenzima Q10 este de ajutor pentru protecţia ficatului în afecţiunile hepatice, îmbunătă­ţeşte funcţiile renale în afecţiunile cronice şi reduce parodontoza, inflamaţiile gingivale şi artritice.

Mai multe informatii despre ce beneficii are Coenzima Q10 Calivita  pentru sanatatea noastra.