Apa alcalina
Beneficii pentru sanatatea noastra

Stiai ca:

 • Peste 60% din greutatea totală a corpului uman este reprezentată de apă.
 • Apa este implicată în fiecare dintre activităţile biochimice ale corpului.
 • Apa este un puternic detoxifiant, iar reziduurile sunt eliminate din corp printr-o multitudine de conducte – vene, artere, glande şi organe – care pompează, alimentează şi transportă lichidele. Fără suficientă apă, aceste procese sunt încetinite.

Depindem de apă fiindcă e vitală în multe dintre procesele din interiorul organismului. De multe ori însă, ignorăm cât este de importantă şi trăim deshidrataţi fără să ne dăm seama. Nu-i de glumit cu cei doi litri de lichid pe care trebuie să-i bem în fiecare zi! De ce? Află ce ţi se întâmplă când nu consumi cât are nevoie organismul!

Ce patesti daca NU bei apa sau alte lichide?

 • GÂNDEŞTI NECLAR. Dacă nu bei destulă apă, gândeşti în ceaţă şi te concentrezi greu. Senzaţia va trece imediat ce consumi mai multe lichide.
 • TE SIMŢI OBOSIT FĂRĂ MOTIV. După ce bei mai multă apă sau alte lichide, îţi creşte nivelul energiei.
 • TE ENERVEZI DES. Una dintre cauzele iritabilităţii este deshi­dratarea. Există o modalitate rapidă de a verifica dacă suferi de deshidratare uşoară: începe să bei cel puţin doi litri de lichid zilnic şi vezi dacă dispoziţia ţi se ameliorează!
 • AI AMEŢELI. Din cauza deshidra­tării, circulaţia poate fi încetinită, ceea ce văduveşte celulele de nutrienţii de care au nevoie. Nu uita că apa este necesară pentru menţinerea tensiunii arteriale în limitele normale!
 • TE DOARE CAPUL DIN SENIN. Cercetătorii au arătat că paci­enţii care suferă de dureri de cap cronice de intensitate redu­să sunt adesea deshidrataţi.
 • ÎŢI BATE INIMA DE-ŢI SPARGE PIEPTUL. Dacă vei creşte consumul de apă, palpitaţiile cardiace se diminuează sau dispar complet.
 • AI TENSIUNEA MARE. Dacă ai deja hipertensiune arterială, atunci e important să consumi cel puţin cantitatea recomanda­tă de lichide pe zi.

Cate lichide trebuie sa consumam zilnic?

E o regulă clară: cel puţin doi litri de lichid pe zi (opt pahare).

Dacă te hotărăşti să bei mai multe lichide (poate chiar de astăzi), ţine minte:

 • Apa plată e de preferat celei minerale.
 • Prepară-ţi de 34 ori pe săptămâ­nă, dimineaţa, un suc proaspăt de portocale, în care poţi adăuga morcov, pepene galben, afine! Te va revigora total.
 • Evită să bei ceaiul îndulcit cu zahăr! Dacă nu-l poţi consuma neîndulcit, încearcă zahărul brun sau mierea.
 • Ţine cont de cantitatea de lichide pe care o consumi zilnic! îţi poţi lua la birou o sticlă de 2 l sau una de 1 litru la serviciu şi alta de 1 litru acasă.
 • Dacă bei cafea, consumă un pa­har de apă după fiecare ceaşcă de cafea.

Ce este apa alcalină?

Probabil ai auzit despre apa alcalină și despre beneficiile incredibile pentru sănătate care sunt asociate acesteia .

Multe teste stiintifice au aratat  că ea poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire, la reglarea nivelului de pH al corpului și la prevenirea bolilor precum cancerul.

Dar ce este mai exact apa alcalină?

„Alcalinul” din apa alcalină se referă la nivelul pH-ului său.
Acesta este un număr care măsoară cât de de acidă sau de alcalină este o substanță, pe o scară de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid și ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

Apa de la robinet are un pH de aproximativ 7, iar apa alcalină este mai aproape de 8 sau 9. Bolile sunt cele mai frecvente cauze ale modificărilor nivelului pH-ului din sânge. Diabetul poate face sângele mai acid, în timp ce problemele renale îl pot face mai alcalin. Anumite alimente, inclusiv produsele lactate, pot face, de asemenea, sângele mai acid.

Apa alcalină trebuie să aibă, de asemenea, potențial de reducere a oxidării. Acesta reprezintă capacitatea apei de a acționa ca și antioxidant. Cu cât valoarea sa este mai negativă, cu atât este mai antioxidantă.Apa alcalina Beneficii pentru sanatatea noastra

Ce gust are?

Apa alcalină poate avea un gust mai amărui, diferit de apa de la robinet. Acest lucru poate schimba, de asemenea, gustul oricărei băuturi la care adăugați apă alcalină, cum ar fi cafeaua sau ceaiul.

Adepții apei alcaline susțin că hidrogenul suplimentar conținut de aceasta oferă o hidratare mai bună decât apa obișnuită, mai ales după un efort fizic intens. În schimb, apa potabilă obișnuită cu un pH sub 7 creează prea mult acid în sânge și în celule. Numeroși specialiști dau vina pe pH-ul scăzut al apei pentru tot felul de probleme de sănătate, de la osteoporoză până la cancer.

Apa alcalină a fost lăudată de celebrități precum Beyoncé și Miranda Kerr.
Este considerată a avea o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv pierdere în greutate, piele sănătoasă și chiar combaterea cancerului.

Apei alcaline îi sunt atribuite, pe lângă reducerea acidității în fluxul sanguin, și următoarele beneficii pentru sănătate:

Apa alcalina Beneficii pentru sanatatea noastra

Analiza apa aquarion

 • Îmbunătățirea metabolismului
 • Sporirea nivelului de energie
 • Încetinirea procesului de îmbătrânire
 • Îmbunătățirea digestiei

Este sigur să consumi apă alcalină?

Deși apa potabilă alcalină este considerată sigură, poate produce efecte secundare negative. Unele exemple de reacții adverse includ scăderea acidității naturale a stomacului, care ajută la uciderea bacteriilor și la expulzarea altor agenți patogeni nedoriti în fluxul sanguin.

De unde provine apa alcalină?

Apa alcalină naturală poate apărea atunci când apa colectează minerale din zone precum izvoarele, când trece peste rocile din mediu. Este mai frecvent ca firmele să fabrice apă alcalină și să o vândă la magazinele alimentare sau prin intermediul comercianților online. 

De asemenea, vă puteți prepara propria apă alcalină cu ingrediente simple, cum ar fi sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu. 

Dieta alcalină susține că prin evitarea alimentelor acide, precum carnea, lactatele, ouăle, zahărurile și alimentele procesate și prin consumul de alimente care permit organismului să devină mai alcalin, inclusiv fructe, legume și alimente din soia, poți slăbi și îți poți îmbunătăți sănătatea.

Aquarion Calivita

Dovezi științifice ale beneficiilor apei alcaline

Un studiu din 2012, a confirmat că apa alcalină cu un pH de 8,8, ajută la dezactivarea pepsinei, principala enzimă care provoacă refluxul gastroesofagian.

Un alt studiu a demonstrat că apă alcalină ionizată poate avea beneficii pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată, diabet și colesterol ridicat.

Un studiu mai recent, care a inclus 100 de persoane, a descoperit o diferență semnificativă în vâscozitatea sângelui după consumul de apă cu pH ridicat. Vâscozitatea reprezintă măsurarea eficienței fluxului de sângele.

Aquarion Calivita este un filtru de apa cu caracteristici unice, care purifica, oxigeneaza si alcalinizeaza apa de la robinet.

 

Aquarion-Cel-mai-bun-antioxidant

 

Aquarion Calivita-Filtru-apa-Ionizator

 

Aquarion Calivita-prezentare-produs

 

Aquarion Calivita-Teste-cu-apa