Calciu Magneziu Zinc:
Beneficiile suplimentelor alimentare
Calciul, magneziu, zinc sunt trei minerale care sunt vitale pentru mai multe procese din organsimul nostru. Deși pot fi găsite în mod natural în diverse alimente, multe persoane apelează la suplimente pentru a beneficia de un aport cât mai mare al acestora.
Suplimentele minerale combinate precum calciu-magneziu-zinc au câștigat în popularitate în ultimii ani, în special în rândul persoanelor care doresc să îmbunătățească densitatea osoasă sau alte aspecte ale sănătății lor.
Acest articol explorează beneficiile, utilizările și efectele secundare ale suplimentelor de calciu-magneziu-zinc.
Beneficii și utilizări
Suplimentele de calciu-magneziu-zinc pot oferi o serie de beneficii. În timp ce studiile privind suplimentele combinate sunt în desfășurare, studiile asupra mineralelor individuale sunt clare, iar rezultatele sunt bine stabilite.
Susțin sănătatea oaselor
Calciu, magneziu, zinc ajută la întărirea oaselor într-o varietate de moduri.
Calciu este principalul mineral din oase, care dețin mai mult de 99% din depozitele de calciu ale corpului. Acesta își regenerează în mod constant țesutul osos, de aceea este important să consumăm zilnic o cantitate adecvată din acest mineral.
Zincul ajută, de asemenea, celulele osoase, inhibând totodată formarea de celule care încurajează descompunerea oaselor. În cele din urmă, magneziul joacă un rol cheie în transformarea vitaminei D în forma sa activă, ceea ce ajută la absorbția calciului.
Vă pot îmbunătăți starea de spirit
Magneziul și zincul sunt fundamentale pentru semnalele și procesele creierului. Dacă nu întruniți recomandările zilnice pentru aceste minerale, administrarea de suplimente vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit.
Studiile arată că administrarea de magneziu poate reduce sentimentele de anxietate în rândul persoanelor predispuse la această afecțiune. De asemenea, persoanele care au parte de doza zilnică recomandată de zinc au cu 26% mai puține șanse de depresie decât cele care nu îndeplinesc aceste criteriu.
Întăresc imunitatea
Magneziu și zincul vă pot stimula sistemul imunitar și pot reduce inflamațiile. În timp ce inflamația este un răspuns imun normal, nivelurile cronice ale acesteia pot dăuna sănătății și pot duce la boli precum cancerul și bolile de inimă.
S-a demonstrat că suplimentarea cu magneziu reduce inflamația cronică, în timp ce deficiența de magneziu este asociată apariției acesteia. Zincul joacă și el un rol important în dezvoltarea și funcționarea multor celule imune. Suplimentarea cu acest mineral poate ajuta la combaterea infecțiilor și poate ajuta la vindecarea rănilor.
Ajută la gestionarea nivelurilor glicemiei
Magneziul și zincul pot, de asemenea, să reglementeze nivelul glicemiei. O analiză a 32 de studii efectuate la 1.700 de persoane a relevat faptul că administrarea zincului a redus semnificativ nivelul insulinei și al zahărului din sânge după. De asemenea, magneziul, sporește capacitatea corpului de a utiliza insulina, hormonul care transferă zahărul din sânge la nivelul celulelor.
Pot îmbunătăți calitatea somnului
Atât magneziul cât și zincul pot îmbunătăți calitatea somnului. Studiile arată că magneziul ajută la stimularea sistemului nervos, ceea ce vă ajută să vă simțiți calmi și relaxați. Cercetătorii au demonstrat faptul că un regim zilnic de zinc, magneziu și melatonină, un hormon care reglează ceasul intern al corpului, ajută bătrânii cu insomnie să adoarmă mai repede și îmbunătățește calitatea somnului.
Există efecte secundare ale suplimentelor de Calciu Magneziu Zinc?
În prezent, nu s-au raportat reacții adverse la suplimentele de calciu-magneziu-zinc.
Cu toate acestea, dozele mari ale acestor substanțe, luate individual, sunt asociate cu diverse efecte adverse, precum:
- dureri de cap
- greață și vărsături
- diaree
- constipație
- dureri de stomac și crampe
- pierderea poftei de mâncare
- amorțeală și furnicături
Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, luați în considerare scăderea dozei sau consultarea medicului dumneavoastră.
Este incredibil cât de mult ne poate afecta viaţa un singur mineral!
Dacă suferi de simptomele date de stres – sindromul de oboseală cronică, migrene, crampe musculare, insomnii -, atunci ai nevoie, înainte de toate, de administrarea suplimentară de magneziu pentru a linişti nervii, a decontracta muşchii, a scădea tensiunea, ca inima să bată mai ritmat şi ca să dormi mai bine. Este atât de simplu!
Datorită solicitării puternice, stresul consumă magneziu şi, mai mult, duce la pierderi suplimentare ale acestuia. Din această cauză, dacă ai sensibilitate la stres, e foarte posibil să ai valori scăzute de magneziu.
CE ROL JOACĂ MAGNEZIUL?
- Calmează terminaţiile nervoase stresate, hiperactive.
- Înlătură neliniştea şi hiperexcitabilitatea într-un timp foarte scurt, iar starea nervoasă revine la normal.
- Asigură buna funcţionare a muşchiului cardiac.
- E principalul constituent al scheletului şi dinţilor.
- Nu mai puţin de 300 de funcţii enzimatice sunt reglate de magneziu.
UNDE OBŢIN NECESARUL ZILNIC DE MAGNEZIU?
Zilnic, avem nevoie de 300 mg de magneziu. Se obţine din legume verzi, mai ales frunze (spanac, salată verde, urzici, ceapă verde), produsele din soia (tofu), seminţe, nuci, migdale, orez brun, fasole, mazăre, fructe, dar şi din ciocolată.
CÂND E CAZUL SĂ IAU SUPLIMENTE PE BAZĂ DE MAGNEZIU?
- STRES: magneziul energizează organismul şi calmează stările de nervozitate şi anxietate.
- OBOSEALĂ: magneziul este implicat în producerea de energie; el contribuie la prevenirea şi tratamentul oboselii.
- OSTEOPOROZĂ: magneziul este la fel de important ca şi calciul în prevenirea şi tratamentul acestei boli.
- MIGRENE: ia un supliment de 300 mg de magneziu pe zi dacă suferi de migrene cronice.
- CRAMPE MUSCULARE: magneziul relaxează muşchii şi domoleşte furnicăturile.
- Magneziul este adjuvant pentru diabet, hipertensiune arterială, angină pectorală, aritmii cardiace, astm şi litiaza renală.
Dozele recomandate de calciu magneziu zinc
Suplimentele de calciu-magneziu-zinc sunt disponibile în general sub formă de capsule, deși puteți găsi și versiuni sub formă de pulbere.
Recomandările zilnice de dozare pentru acești nutrienți sunt:
Calciu: 1.000 mg – 100% din DZR
Magneziu: 400–500 mg – 100–125% din DZR
Zincul: 15–50 mg – 136–455% din DZR
Pentru a atinge aceste cantități, va trebui să luați 2-3 suplimente de calciu-magneziu-zinc pe parcursul zilei.
Nu uitați să luați cel mult doza recomandată pe ambalaj pentru a reduce riscul de reacții adverse. Când zincul este luat în absența unei deficiențe, acesta poate interfera și cu absorbția cuprului și poate provoca o deficiență de cupru.
În general, recomandarea experților este să luați 2-3 suplimente de calciu magneziu zinc zilnic.
Cu toate acestea, suplimentarea nu este necesară dacă obțineți suficient de mulți nutrienți din dieta dvs.
In Magazinul Calivita gasiti Suplimente alimentare cu Calciu, Magneziu, Zinc + Vitaminele D si K (Strong Bones 100 si 250 de capsule)
Strong-Bones-Strong-Bones-Plus
Chelated-Zinc-Mega-Zinc