10 terapii alternative traznite1.Vinul de sarpe

Vinul de sarpe se face prin scufundarea unor serpi otraviti in vin de orez timp de mai multe luni sau prin simpla scurgerea sangelui de sarpe in alcool pentru consum instant.

Sustinatorii acestei terapii spun ca poate vindeca aproape orice, de la artrita reumatoida pana la dureri musculare.

 

 


 

10 terapii alternative traznite2.Baia in bauturi

In unele parti ale lumii puteti sa faceti baie si sa beti in acelasi timp bauturile preferate ca: ceai, cafea, vin rosu, sake si bere. Sake se spune ca este bun pentru piele, in timp ce ceaiul verde este cunoscut ca ajuta la stimularea sistemului imunitar. O combinatie de bere, apa minerala, drojdie si sare, se incalzeste la aproximativ 35 grade C pentru a facilita transpiratia si, eventual, eliminarea toxinelor atunci cand te scalzi in ea. Probabibl ca vei iesi si beat crita!


 

10 terapii alternative traznite3.Terapia Maggot

Magotii mananca fericiti tesuturi moarte si bacterii pentru diverse afectiuni, folosesc viermi sterilizati care se crede ca au succes in curatarea si dezinfectarea ranilor.

Totul fara nici un cost! Spitalul lor e natura!

 


10 terapii alternative traznite4.Scarpinatul cu monezi

Adeptii metodei cred ca frecarea unei monezi de corp, cu miscari gratioase ar scapa pacientul de febra, raceala sau durere.

In primul rand, partea afectata a corpului este frecata cu ulei fierbinte si apoi o moneda este frecata viguros, liniar, deasupra coloanei vertebrale si a coastelor pana cand pielea este taiata.


 

10 terapii alternative traznite5.Construiesti castele de nisip si te vindeci

Psihologul elvetian Dora Kalff a dezvoltat tehnica jocului in nisip pentru a comunica cu pacientii care ar putea avea dificultati in a-si impartasi sentimentele, ca rezultat al traumei sau abuzului.

Pacientii adulti sunt pusi in fata unor tavi de nisip si a unei varietati de figurine. Acestia sunt instruiti sa creeze povestiri cu ele, si in functie de ce construiesc psihologul descopera adevarate probleme din viata pacientului.


10 terapii alternative traznite6.Masajul cu serpi

Puteti incerca, un masaj ”relaxant” cu… serpi.

Cei care pot trece peste senzatia rece si lipicioasa a serpilor plimbandu-se pe corpul lor in sus si in jos, spun ca este de fapt ceva relaxant.

 

 


10 terapii alternative traznite7.Terapia de substitutie sexuala

Te priveste profund in ochi, iti ia mana si te saruta cu pasiune pe buze. Chiar daca pare o scena dintr-un film de dragoste, anumiti terapisti pentru probleme sexuale o aplica pacientilor lor si afirma ca trateaza anxietatea si disfunctiile sexuale. Sesiunile pot include totul, de la formarea abilitatilor sociale pana la contactul real al zonelor genitale. Probabil ganditi ca preturile la bordel sunt mai mici…


10 terapii alternative traznite8.Bataia cu bete

Terapistul loveste puternic pacientul cu un manunchi de bete pana cand acesta striga de durere si se umple de urme dureroase.

In Siberia se crede ca vindeca anumite boli mentale si adictiile.

Ce sa zic… poate merge… si eu ma opream din prostii dupa ce ma batea mama in copilarie…

 


10 terapii alternative traznite9. Terapie nudista

in fruntea acestei miscari a fost psihologul Paul Bindrim, care credea ca goliciunea permite oamenilor sa scape de asteptarile sociale create de imbracaminte si sa se ocupe direct de emotiile lor cele mai private. Grupurile de participanti inoata, mediteaza, se imbratiseaza si isi manifesta sentimnetele, toate acestea in costumele lor din ziua nasterii.


10 terapii alternative traznite10.Terapia in tinuturi salbatice

Promovata de Steve Cartisano, fondatorul Fundatiei Challenger dar si de catre alte institutii. Aceasta terapie controversata consta in luarea grupurilor de adolescenti si tineri problematici in salbaticie si supunerea lor la exercitii si teste de rezistenta asidue.

Se considea ca are efect pozitiv asupra comportamnetului la cei mai multi dintre participanti, inclusiv pentru infractori, delincventi juvenili si adolescentii cu depresie, probleme de gestionare a furiei sau cu tulburari de alimentatie.

Metoda si-a pierdut din popularitate, fiind considerata abuziva si periculoasa, mai multi dintre sustinatorii acesteia fiind condamnati atunci cand doi tineri au murit in timpul terapiei.