Rețete afrodisiace pentru Valentine’s Day

Valentine’s Day este încă un prilej de sărbătorit iubirea, iar celor care vor să se răsfețe în plus cu “un dulce” special în această zi, le-am pregătit câteva sugestii de rețete cu ingrediente despre care se spune ca incită toate simțurile.

Printre cele mai populare ingrediente care alimentează pasiunea sunt: ciocolata și prăjiturile care conțin ciocolată sau multă cacao, vanilia, frișca, fructele precum ananasul, avocado, căpșunele, smochinele, migdalele și nucile.

Noi ne-am rezumat aici doar la rețete afrodisiace dulci – pentru că dulcele nu trebuie să lipsească, nu-i așa, de Valentine’s Day.

Dar dacă vreți o cină elaborată pe care să o faceți singuri acasă, alegeți platouri de brânzeturi combinate cu migdale, nuci și fructe, fructe de mare, sushi, caviar sau mâncăruri spicy de inspirație asiatică cu condimente, cele mai stimulatoare fiind ghimbirul și chilli.

Iată cele trei rețete afrodisiace de prăjituri, sugerate de Andreea Jugănaru, cunoscut blogger român de food.

retete afrodisiace valentines day Fursecuri-inimioară cu cireșe și zmeură

Este o rețetă simplă de fursecuri, dar de efect, care va da culoare cinei romantice. Sau puteți oferi fursecurile în dar într-o cutiuță.

Aroma specifică a combinației de unt și vanilie, completată de savoarea dulceaței, este un delciu. Nu o să vă mai săturați de aceste fursecuri!

Aveți nevoie de: făină, zahăr pudră, zahăr vanilat sau extract de vanilie, extract de migdale, unt, cireșe glasate, dulceață.

Dacă nu aveți extract de migdale și cirește glasate, puteți renunța la ele, însă e bine să știți că au și ele efectul lor!

Cantitatea o puteți ajuta în funcție de câte bucăți vreți să faceți. Andreea are o rețetă pentru 60 de fursecuri (ce spuneam, dau dependență!), dar bănuim că nu vreți chiar atâtea.

Cantitățile indicate precum și modul de preparare completa a acestei rețete afrodisiac o găsiți aici.

Chocolate – chocolate cake! Rețete afrodisiace pentru Valentine's Day

O adevărată avalanșă ciocolatioasă și câteva căpșuni – iată o desfătare păcătoasă pentru papile și simțuri!

Am repetat chocolate pentru că acest tort conține, după cum veți vedea, două tipuri de ciocolată.

Pentru blat aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 g ciocolată neagră, 150 g ciocolată cu lapte, 250 g unt, 350 ml lapte, 300 g zahăr, 4 ouă, 400 g făină, o linguriță, praf de copt, un plic de vanilie, un praf de sare.

Pentru toppingul generos – glazura, aveți nevoie de: 200 g ciocolată neagră, 50 g unt, 75 ml lapte condensat.

Iar ca decor, animați acest vulcan de ciocolată cu câteva fructe sau cu frunzulițe de mentă ori lămâiță, după bunul plac.

Rețeta completă cu modul de preparare în link.

Tort exotic cu blat de matcha, fructe și Rețete afrodisiace pentru Valentine's Dayfrișcă

Dacă vreți ceva cu adevărat atipic să vă impresionați partenerul, iată o altă sugestie. Este un tort spectaculos, bogat și, contrar faptului că ar părea elaborat, nu se face greu.

Nu doar că are un gust deosebit, exotic, dar și amestecul de culori este fantastic, un stimul vizual care stârnește poftă.

În plus, veți avea un motiv să cumpărați ceai matcha, cu care puteți pregăti latte-uri excelente în zilele friguroase de iarnă. Îi dă laptelui un gust cu totul deosebit.

Ca ingrediente pentru un blat cu diametrul de 20 cm aveți nevoie de: două ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, 3 linguri lapte, praf de copt (1/3plic), două lingurițe de ceai matcha, două lingurițe de zahăr vanilat, un praf de sare.

Pentru topping este nevoie de frișcă – cam 250 ml, 50 g zahăr, fructe tropicale din conservă sau proaspete – ananas, mango, papaya pe care le mai puteți combina cu zmeură, căpșuni sau merișoare pentru un plus de efect și gust.

Reteta completa aici.aici.

Iar la rubrica noastră de gastronomie vă alteptăm și cu alte sfaturi culinare și rețete pentru diferite ocazii.

Astfel, sperăm că veți găsi ceva pe placul vostru și nu ne rămâne decât să vă urăm poftă bună și o seară minunată!

.