Cum iti machiezi ploapele?

Machiajul in toata esenta sa reprezinta o arta.
Cu toate acestea pentru unele fete si femei inca reprezinta o dificultate machiajul ploapelor. Hai sa facem impreuna machiajul ploapelor usor, simplu si distractiv. Nu necesita foarte multe produse si nici foarte mult timp. Cu putin exercitiu veti fi mult mai indemanatice si veti dori in scurt timp sa invatati si alte tipuri de machiaje.

Pentru inceput, primul lucru pe care trebuie sa il faceti pana sa va aplicati fardurile este sa luati o oglinda in mana si sa va studiati forma ochiului vostru.
Unele fete au ochiul mai alungit, altele mai micut sau poate mai mare. Noi toate suntem diferite si asta ne facem unice pe fiecare dintre noi.

Cum iti machiezi ploapele?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odata analizata forma ochiului putem incepe machiajul. Prima data se aplica o baza de machiaj pentru ploape sau puteti folosi un concealer lichid (anticearcan) cu acoperire mare. Produsul se aplica cu o pensula cu varful lat sau chiar cu degetele direct. Folositi miscari de tapotare sau miscari de intindere daca ati pus prea mult si vreti sa luati din exces.

Cum iti machiezi ploapele?

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate va intrebati care e diferenta dintre un machiaj cu baza aplicata si unul fara baza si de ce este important acest pas. In cazul ploapei fara baza aplicata, fardurile se vor vedea foarte pale, aproape spre deloc si nu se vor vedea la fel de frumos precum vedeti pe diverse retele din mass-media, pe pielea curata nu se intampla nimic si nu se vede nimic pentru ca fardul nu se difuseaza pe pielea curata si degeaba ati incerca sa aplicati fard pentru ca nu se va distinge nimic. Pe de alta parte, in cazul ploapei cu baza, acesta a acoperit toata pigmentatia si venele care se vedeau ori alte imperfectiuni daca este cazul, pielea devine mai trasparenta si astfel s-a creat o panza uniforma care va ajuta fardurile  sa se difuzeze mai bine si sa reziste mai mult timp.

Cum iti machiezi ploapele?

 

 

 

 

 

 

Ulterior se seteaza baza pentru a nu mai avea un aspect lipicios cu ajutorul unei pudre. Daca doriti ca fardurile sa se vada mai pigmentate decat de obicei se recomanda aplicarea fardurilor direct dupa baza, insa daca doriti un machiaj de zi nu foarte strident se aplica o pudra dupa baza.

In ceea ce privesc fardurile, acestea pe piata se gasesc intr-o selecta diversitate, de la mai ieftin la mai scump, de la mai putine culori pe paleta la mai multe, la mai putin pigmentate la foarte pigmentate, de la branduri mai putin cunoscute la cunoscute in toata Europa si nu numai, de la dimensiuni mici la mari, de la tonuri reci la calde, cu sclipici, fara etc. Ceea ce este sigur este faptul ca in marea majoritate a paletelor se gasesc culori de tranzitie, culori de un pigment si o culoare mai slaba care face legatura intre celelalte farduri. Acestea faciliteaza estomparea, difuzarea si amestecul nuantelor folosite de voi sau ajuta la trecerea culorilor de la culoarea pielii la nuantele inchise ce urmeaza a fi aplicate pe pleoapa pentru a arata cat mai firesc.

Odata identificate aceste nuante de tranzitie trecem la capitolul pensule. In ceea ce priveste acest subiect, este unul simplu, nu trebuie sa dispuneti de o colectie impresionanta, ci doar de 2-3 pensule de care sa va puteti ajuta.

Pensulele de difuzat culoarea sunt mari si pufoase, cu perii lungi care ajuta la o difuzare usoara a fardurilor aplicate mai sus de pliu. De obicei acestea au un capat rotund si te ajuta sa difuzezi aceeasi cantitate de fard in toate zonele dorite.

Cum iti machiezi ploapele?

 

 

 

 

 

 

 

Pe de alta parte, pensula cu varful ascutit se foloseste pentru pliu si arcada, acolo este si zona unde se va aplica pentru prima data fard si se va folosi cea mai deschisa nuanta din paleta, aceasta fiind cea de tranzitie.

In ceea ce privesc detaliile, se folosesc pensulele mai micute si se va lucra cu ele doar in pliu. Varful este usor rotunjit, cu perii mai scurti si mai desi decat a celorlalte pensule mentionate anterior. Pensulele cu care se aplica efectiv fard pe pleoape sunt cele cu capetele aplatizate, cu dimensiuni mai mici sau mai mari in functie de precizie. Acestea pot fi folosite si umede daca doriti sa folositi farduri sidefate sau metalice si doriti sa le accentuati. Fardurile metalice mai pot fi aplicate si cu degetul.

Cum iti machiezi ploapele?

 

 

 

 

 

 

 

 

In concluzie, cu putina atentie si rabdare puteti realiza un machiaj corect, frumos si placut privitorilor fara prea mare efort. Indrazneste! Fii frumoasa!