11 remedii naturiste pentru artrita reumatoidă

 

Dacă sunteți un pacient cu artrită reumatoidă, este posibil să fiți la curent cu un număr mare de medicamente pe care trebuie să le luați în fiecare zi pentru a fi activ  și pentru a controla durerea. Aceste medicamente au numeroase efecte secundare care pot fi la fel de mortale ca şi AR.

Prin urmare, mulți pacienţi care se luptă cu AR încearcă terapii alternative, de exemplu, medicina homeopatică, medicina pe bază de plante, presiunea acvatică și acupunctura.

11 remedii naturiste pentru artrita reumatoidă

 1. Odihnă

Odihna este remediul numărul unu pentru pacienții cu artrită reumatoidă. Efortul fizic poate dăuna articulațiilor și poate intensifica durerea și rigiditatea. De asemenea, AR provoacă oboseală severă, se recomandă zece minute odihnă după fiecare oră de muncă fizică. Dacă luați pauze scurte şi staţi întinşi poate crește eficiența în muncă și ajută și la oboseală.

 1. Yoga și meditația

Yoga este o combinație fantastică de exerciții fizice și mentale. Meditația înseamnă în principal exerciții de respirație care ajută la eliminarea toxinelor din organism și asigură o relaxare profundă.

Yoga include diferite posturi și pași care pot influenţa mult în bine rigiditatea și inflamarea articulației. Yoga practicată frecvent poate pune în mişcare articulația imobilă și poate spori flexibilitatea articulațiilor afectate din corp.

 1. Mişcareartrita reumatoida

Când aveţi reumatism, vă treziţi obosiţi și cu dureri pentru că aţi stat prea mult timp fără să faceţi mişcare. O perioadă extinsă de inactivitate poate provoca durere și rigiditate. Prin urmare, este important să includeţi exerciții fizice în rutina dvs. Consultați medicul reumatolog înainte de a începe exerciții și ascultați-vă corpul. Nu vă forţaţi și cunoașteți limitele corpului. Începeți cu exerciții ușoare și treceți la cele puţin mai grele. Înotul și jogging-ul sunt exerciții excelente pentru persoanele care suferă de AR.

 1. Dieta

Există cărți și programe care pledează pentru anumite diete. Un aspect comun este că toți sugerează utilizarea mai multor alimente proaspete și naturale, în loc de conserve și alimente procesate.

O dietă fără gluten este una dintre cele mai de succes dintre toate dietele și are rezultate promițătoare pentru unii oameni. Evitarea produselor lactate a condus, de asemenea, la rezultate bune pentru unii pacienți.

Folosiți produse proaspete, evitați carnea roșie, mâncați mai mult pește și legume, care conţin antioxidanți.

 1. Uleiuri esențiale

După cum știm că stresul are un rol deosebit în declanșarea unei afecţiuni, este foarte important să menținem stresul și anxietatea sub control. Aromaterapia folosind lavandă, eucalipt sau ulei de mentă poate ameliora stresul și poate crea un mediu liniștitor. De asemenea, poate ajuta la insomnie cauzată de AR.

Puneți o picătură sau două de ulei esențial de lavandă pe palmele dvs. formând o cupă și inspirați adânc; inhalarea uleiului de lavandă prin difuzia apei poate da, de asemenea, aceleași rezultate. Un studiu realizat de un grup de pacienți cu AR a arătat că inhalarea regulată a uleiului esențial de lavandă a ajutat la durere.

Aplicând ulei de lavandă, usturoi sau ghimbir, amestecate cu o bază de ulei sau în formă pură, pe articulația afectată poate de asemenea ameliora durerea și inflamația.

 1. Ierburi și mirodenii

Extract de scoarță de magnolie

Scoarța de magnolie poate reduce inflamația eficient; honokiolul din extractul de scoarță de magnolie reduce inflamația articulațiilor fără a crește nivelul de glicogen din ficat, astfel încât, spre deosebire de majoritatea medicamentelor antiinflamatoare, aceasta nu pune în pericol sănătatea ficatului.

Funcționează prin suprimarea moleculelor simptomatice.

Turmeric

Turmericul are și proprietăți antiinflamatorii; reduce durerea și inflamația modificând răspunsul autoimun. Ca și scoarța de magnolie, vizează citokinele inflamatorii. Prin urmare, nu produce efecte secundare adverse ca medicamentele.

Turmericul poate fi luat sub formă de capsulă sau poate fi aplicat sub formă de pastă pe zona afectată.

Sămânță de muștar

Seleniul și magneziul din semințele de muștar acționează ca agenți antiinflamatori; se poate administra oral sau poate fi aplicat sub formă de pastă pe articulația inflamată.

 1. Ceaiuri din plante

Ceaiurile din plante au un bogat conținut de polifenol antioxidant, care ajută la ameliorarea stresului și la reducerea inflamației. Unele ceaiuri relaxează, de asemenea, mintea și corpul în timp ce unele au ingrediente active care combat inflamația și durerea în articulație.

 1. Băile calde cu sare Epsom

Băile calde sunt minunate pentru articulaţiile rigide și inflamate, astfel încât adăugarea de sare Epsom poate dubla eficiența. Sarea Epsom se absoarbe în organism prin piele și se presupune că ameliorează durerea și rigiditatea articulațiilor.

A fost folosită de mult timp pentru durerile și afecţiunile corpului.

 1. Comprese calde și reci

Compresele calde reduc rigiditatea în timp ce compresele reci ajută la inflamare și durere. Puteți utiliza comprese reci atunci când simţiţi arsură intensă în articulaţii, dar nu exagerați, ţineţi un pachet sub 15 minute și luaţi pauză de 30 de minute înainte de a-l reaplica.

Compresele calde pot fi utile în special atunci când articulațiile sunt foarte rigide; crește fluxul de sânge și oferă ușurință în mișcări.

 1. Masaj reumatism

Un masaj corporal de relaxare lunar poate face minuni pentru articulațiile inflamate și fragile. Crește circulația sângelui în organism și eliberează stresul.

 1. Suplimente cu ulei de pește

Suplimentele cu ulei de pește sunt bogate în acizi grași omega 3 și omega 6 care reduc riscul de boli de inimă; sunt deosebit de benefice pentru pacienții cu AR deoarece ei prezintă un risc mai mare. Uleiul de pește este foarte eficient în reducerea rigidității dimineaţa.

Concluzie

Aceasta este o listă cu câteva remedii naturiste ușoare , care pot ajuta la durere, rigiditate și inflamație.

 

Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/11-home-remedies-rheumatoid-arthritis/

În continuare, vă oferim o schemă detaliată de tratament natural pentru POLIARTRITA REUMATOIDA. Schema este intocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

– Shark Aid (1-1-1 dupa masa, 3 luni continuu, previne distructiile cartilaginoase la nivel articular).

– Joint Protex (1-1-1 dupa masa, 3 luni continuu) sau Joint Protex Forte (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu), ambele refac cartilajul articular, facilitand miscarile naturale ale membrelor si combat inflamatia.

 Immunaid (1-1-1 innainte de masa, 3 luni continuu, sustine imuitatea si sinteza de anticorpi, afectiunea fiind o boala imunologica).

– Omega 3 (1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, reduce in mare masura sau chiar elimina durerile articulare contribuind la asigurarea libertatii de miscare necesare desfasurarii activitatilor zilnice prin efectul antiinflamator de la nivelul capsulei articulare).

– Detox Patch (aplicari locale, in principal seara, absoarbe toxinele care determina degenerescenta specifica bolii artritice).