Remedii naturiste care sporesc nivelul de energie

Remedii naturiste care sporesc nivelul de energie

 

Obosit de senzația de oboseală?

Senzația de oboseală, pe care mulți oameni o au, este descurajantă, demoralizantă și frustrantă. Viața vă trece prin față și nu puteți ține pasul cu ea. Încrederea în sine nu mai funcționează, deci ce veți face?

 

Adesea, oboseala este însoțită de lipsa de motivație și de reducerea apetitului sexual. O lungă listă de condiții medicale și de probleme legate de stilul de viață pot contribui la menținerea oboselii, inclusiv lipsa somnului, alimentația necorespunzătoare, gripa, obezitatea, alergiile, infecțiile, anemia, abuzul de alcool, hipotiroidismul, bolile de inimă,  diabetul.

 

Mâncați pentru a evita oboseala

 • Mâncați un mic dejun bogat, împreună cu câteva mese mici și gustări sănătoase pe tot parcursul zilei. E mai bine decât să mănânci două sau trei mese mari. Încercați să limitați mărimea meselor la 300 de calorii. Acest lucru vă va menține nivelul optim de zahăr din sânge.

 

 • Aveți grijă la alimentele bogate în carbohidrați rafinati: adică, o mulțime de zahăr alb sau făină albă. Aceste alimente fac ca glicemia să crească rapid, apoi să se prăbușească rapid. Pâinea albă, spaghetele și prăjiturile nu sunt alegerile cele mai bune.

 

 • Consumați mai multe alimente bogate în fibre bogate în carbohidrați complexi, cum ar fi cerealele integrale, pâinea integrală de grâu și legumele. Acestea ajută la stabilizarea nimelului de zahăr din sânge.

 

 • Reduceți aportul de alimente grase. Pentru a îmbunătăți funcția glandelor suprarenale care influențează modul în care metabolizați substanțele nutritive, nu trebuie ca grăsimile saturate să depășească 10 % din dieta dumneavoastră.

Suplimentează-ți magazinele de energie

 • Ginsengul este un remediu vechi pentru acest sentiment de eliberare. Căutați un supliment care conține cel puțin 4% ginsenoside și luați două capsule de 100 de miligrame pe zi. Acest remediu pe bază de plante stimulează sistemul nervos și vă va ajuta să vă protejați corpul de ravagiile stresului.

 

 • Încercați să luați 400 mg de magneziu în fiecare zi. Acest mineral este implicat în sute de reacții chimice din organism. Acesta joacă un rol în transformarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților în surse de energie.

 

 • Luați în considerare suplimentele de carnitină. Acest aminoacid ajută la combustia activității mitocondriilor, a componentelor celulare care produc energie. Se găsește în unele alimente, dar majoritatea oamenilor nu le găsesc suficient în dietele lor. Urmați indicațiile de dozare de pe etichete.

 

 • Coenzima Q10, o substanță produsă de organism, ajută mitocondriile să producă energie. Luați 30 de miligrame de două ori pe zi, la micul dejun și masa de prânz. (Cel mai bine absorbit când este luat cu alimente.) Coenzima Q10 se găsește, de asemenea, în anumite alimente, inclusiv nuci și uleiuri.

 

Băuturi care luptă împotriva oboselii

 • Beți apă toată ziua, cel puțin opt pahare. Nu așteptați până când sunteți însetat, deoarece “alarma internă de sete” nu este întotdeauna corectă. Chiar și o mică deshidratare vă poate obosi mai mult decât ar fi cazul.

 

 • Mențineți băuturile cu cofeină la minim. Cofeina din cafea și câteva sucuri vă pot da un impuls de energie pe termen scurt, dar după aceast impuls există de obicei un nivel mult mai ridicat de oboseală..

 

Poate ajuta și exercițiul fizic?

 • În majoritatea zilelor săptămânii, încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de exerciții aerobice. Nu numai că exercițiile fizice vă ajută să vă pierdeți kilograme, vă oferă de asemenea și un impuls energetic. Persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat tind să doarmă mai bine.

 

 • Luați în considerare yoga sau tai chi. Aceste forme antice de exercițiu vă permit în primul rând să aveți o activitate fizică, dar ele includ și elemente de relaxare care pot fi revigorante pentru corpul dumneavoastră.

 

Un produs care s-a dovedit eficient în tratarea nivelului de oboseală este Rhodiolin din gama Calivita : https://sursesanatate.ro/produse-naturiste-calivita/rhodiolin/