13 remedii naturale pentru stres
Continut:
Remediile la domiciliu împotriva stresului includ:
- respirația abdominală profundă,
- controlul rezonabil al vieții,
- folosirea sărurilor Epsom,
- consumul ceaiului de muşeţel,
- masajul, consumul de ginseng indian,
- consumul de busuioc sfinţit,
- consumul de ceai verde, ceai de floarea pasiunii,
- exerciții de gimnastică regulate,
- afirmaţii pozitive şi solicitare de ajutor / terapie.
Ce este stresul?
Stilul de viață al omului modern este agitat, alert și încărcat cu responsabilitate. Nu este de mirare că poate duce la stres insurmontabil. Definiția literală a stresului cuprinde un răspuns al corpului nespecific la orice solicitare de schimbare.
Deși evenimentele traumatice de viață reprezintă o contribuție majoră în etiologia stresului, problemele de viață de zi cu zi, inclusiv munca, relațiile și o altă zonă problematică a vieții pot determina, de asemenea, nivelul stresului să perceapă un tribut atât mental cât și fizic.
Stresul, atunci când trece de o anumită limită, modifică adesea chimia organismului și poate afecta, de asemenea, imunitatea.
Unele afecțiuni fizice comune care sunt cauzate de stres pot include dureri musculare sau tensiune, dureri de cap, oboseală, dureri toracice, urinare frecventă, dificultăți la adormire, stomac deranjat și în cazurile în care intensitatea stresului este ridicată ar putea duce chiar la anumite tipuri de ulcere.
Starea psihologică este direct afectată de stres.
Este corelată în mod pozitiv cu starea noastră de spirit și cu comportamentul. Nivelurile mai ridicate de stres sunt în continuare responsabile pentru alte emoții negative, cum ar fi neliniște, anxietate, lipsă de motivație, furie inutil de mare, iritabilitate, tristețe, retragere socială și depresie.
De asemenea, multe stresuri cauzează frecvent hipertensiune, obezitate și mai multe tipuri de boli de inimă.
Remedii naturale pentru stres
Deși stresul este inevitabil în viața provocatoare a epocii moderne, există multe remedii prin care acesta poate fi cel puțin combătut în mod eficient. Unele dintre ele sunt discutate mai jos:
1. Respiraţia profundă / abdominală
Respirația profundă este o tehnică folosită de terapeuți din întreaga lume pentru a calma nervii și tulburările asociate ale nervilor. Respirația profundă este o modalitate ideală de a calma o persoană cu anxietate, frustrare și stres. Este, de asemenea, foarte util în gestionarea furiei. Oferă corpului tău timp suficient pentru a lua o pauză de la gândurile deranjante, în același timp ajutându-te să te concentrezi pe modelul tău de respirație. De asemenea, umple abdomenul cu aer și poate ajuta să vă simțiți proaspeți chiar și atunci când sunteți deprimat sau aveți o dispoziție scăzută.
2. Încercați să obțineți un control rezonabil asupra vieții
Să recunoaștem; nimic nu este sub controlul nostru. Dar asta nu înseamnă că lucrurile trebuie să fie în afara controlului tot timpul. Dacă credeți că aveți puțină autonomie sau deloc față de locul de muncă sau de relația dvs., este timpul pentru o schimbare. Când o situație vă va face să vă simțiți complet epuizaţi și în afara controlului, în ciuda eforturilor depuse, nu este de nici un folos să stați și să-l distrugeți mai departe.
3. Folosire sare Epsom
Stresul ridică nivelul adrenalinei și scade nivelul de magneziu. Sarea Epsom este îmbogățită cu magneziu, care furnizează corpului cantitatea necesară, care ajută în continuare la creșterea nivelului de serotonină din organism. Serotonina este un hormon al fericirii care ridică moralul. Adăugați o ceașcă de sare Epsom și ulei esențial aromatic în cadă și amestecați bine. Înmuierea în această apă poate ajuta la relaxarea stărilor precum iritabilitatea, anxietatea, ritmurile anormale ale inimii și insomnia.
4. Consumul ceaiului de mușețel
Muşeţelul este o plantă cu efecte calmante asupra întregului sistem nervos central. Este un excelent relaxant muscular și asigură o calitate a somnului mai bună. Prepararea unui ceai de muşeţel şi consumarea acestuia de cel puţin patru ori pe zi se poate dovedi a fi extrem de benefică în reducerea nivelurilor ridicate de stres.
5. Masaj
Nu se poate submina importanța unui masaj bun în caz de stres. Este un mare ameliorator de stres şi ameliorează şi durerile din organism prin relaxarea muşchilor. Medicina tradițională chineză pretinde că masajul deschide canalele de energie blocate și reduce nivelul de stres într-o mare măsură. Adăugarea uleiului cald pe mâini înainte de a masa o anumită zonă a corpului sporește eficacitatea acestuia.
6. Ginseng indian
Cortizolul se numește hormon de stres deoarece ridică nivelul de stres. Un studiu publicat în Jurnalul Indian de Medicină Psihologică în 2012 a arătat că ginsengul indian este foarte eficient în scăderea nivelurilor ridicate de stres. În plus, ginsengul indian se dovedește a fi foarte benefic în îmbunătățirea funcționării sistemului nervos. De asemenea, luptă împotriva oboselii, stimulează energia şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.
7. Busuioc sfinţit
Busuiocul este o plantă ayurvedică, bine cunoscută pentru proprietăţile sale anti-stres. Este adaptogenic, prin urmare, sporeşte capacitatea organismului de a răspunde stresului emoţional şi fizic. Efectul central al busuiocului vizează schimbările care sunt rezultatul stresului cronic, așa cum a fost publicat într-un studiu al revistei Ethnopharmacology din 2006. Se poate consuma fie prin mestecarea a zece sau 12 frunze de busuioc, fie prin prepararea unui ceai din frunze de busuioc.
8. Ceai verde
Un aminoacid cunoscut ca L-Theanine îmbunătăţeşte fluxul de unde ale creierului alfa care încurajează relaxarea şi calmul, îmbunătăţeşte vigilenţa mentală şi se concentrează şi diminuează stresul. Acest aminoacid este prezent în abundență în frunzele de ceai verde. În plus, L-Theanine este, de asemenea, responsabil în principal de producerea acidului gama-aminobutiric (GABA) – un neurotransmițător care asigură relaxarea în organism.
9. Floarea pasiunii
Floarea pasiunii este un fruct minunat pentru dezvoltarea neurotransmițătorului GABA în cantități mari. O ceașcă de ceai de floarea pasiunii în timpul zilei vă ajută foarte mult la reducerea stresului. Poate fi consumat și sub formă de tinctură, tabletă sau extract lichid. Ar trebui să oferiți această plantă copiilor mici și femeilor însărcinate numai după consultarea unui medic sau a unui expert.
10. Exerciţii de gimnastică
Indiferent dacă exercițiul se face cu intensitate moderată, intensitate ridicată, sub formă de aerobic, sau doar ca o plimbare, face minuni pentru corp interior-exterior. El eliberează „hormoni ai stării de bine” și inhibă eliberarea hormonilor de stres. Funcționează ca un excelent element de detaşare de rutina zilnică plină și ajută la îmbunătățirea stării de spirit.
11. Consumați vitamine B
Vitaminele B, inclusiv vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9 şi vitamina B12 sunt relaxante musculare importante şi asigură buna funcţionare a creierului. Deficiența acestor vitamine poate provoca stare depresivă, anxietate și iritabilitate. Puteți lua vitamina B sub formă de suplimente sau diete bogate în vitamina B, de asemenea, pot fi incluse în regimul zilnic.
Aceste diete includ fasole, cereale integrale, mazăre, spanac, arahide, kale, banane, cartofi, ouă, avocado și produse lactate.
12. Obțineți ajutor / terapie
Nu trebuie să căutați terapia ca o ultimă soluție. De fapt, căutarea unui ajutor profesional în stadiile incipiente ale unei probleme contribuie adesea la prevenirea bolilor grave.
13. Schimbați afirmaţiile mentale personale
În psihologie, se numeşte GAN – gânduri automate negative. Acestea includ discuția care declanșează tensiunea interioară, care ne face să ne îndoim de sine și conduce la concluzii preconcepute despre viitor sau trecut care ar putea sau nu să fie adevărate. Schimbarea direcției afirmaţiilor de la negativ la pozitiv este o necesitate dacă doriți să evitați orice stres inutil.
Produse naturiste recomandate:
Rodiolin Calivita este un supliment natural extrem de eficient in combaterea stresului, oboselii si prevenirea depresiilor
Multe studii stiintifice au aratat ca el aduce beneficii suplimentare:
- imbunatateste starea psihica si memoria
- previne infarctul miocardic, amelioreaza circulatia sanguina
- imbunatateste apetitul sexual, la barbati si femei
- stimuleaza sistemul imunitar
- are puternic efect antioxidant
Administrarea acestui preparat natural – Rhodiolin Calivita este recomandata tuturor persoanelor care doresc sa duca o viata sanatoasa, energica si echilibrata.
In cartea electronica:
„RHODIOLIN Calivita- produsul naturist adaptogen cu efecte deosebite in Combaterea Stresului Psihic, Prevenirea Infarctului, Purificarea Sangelui” – 63 de pagini gasiti foarte multe informatii interesante – Descarcati Aici
Concluzie
Rețineți că aceste remedii si produse naturiste sunt la fel de bune ca și dorința dvs. de a schimba lucrurile.
Problemele care sunt de natură psihică au nevoie de o abordare mentală puternică de la o persoană, spre rezolvare.
În timp ce remediile menționate mai sus sunt de mare ajutor în asigurarea unei vieți fără stres, schimbarea pozitivă începe atunci când vă spuneți: „Voi învinge stresul”.
Traducere si adaptare:
https://www.naturalfoodseries.com/13-home-remedies-stress/