Tratamente naturiste ulcer:
Ghid Complet pentru gestionare și vindecare eficienta
Bolile gastro-intestinale au devenit o problema medicala foarte raspandita in zilele noastre, cand obiceiurile alimentare si stilul de viata sunt departe de ceea ce a fost in trecut natural si sanatos. Diete dezechilibrate, stresul, sedentarismul, abuzul de alcool, de medicamente si de alte substante, cresc ingrijorator bolile tractului digestiv dar si alte boli si afectiuni.
Se estimeaza ca 10% dintre oameni, in anumite perioade ale vietii lor, fac ulcer gastric sau duodenal. Ambele tipuri de ulcer provoaca dureri puternice si tulburari digestive, dar si unele complicatii severe, cum ar fi hemoragia si chiar moartea prematura. Ulcerul este afectarea profunda a mucoasei stomacului sau duodenului, care poate duce la leziuni.
Se poate manifesta prin dureri in capul pieptului care isi fac aparitia odata cu senzatia de foame, greata, varsaturi, arsuri in piept, dureri de cap, constipatie, senzatie de apasare imediat dupa masa. Cand peretele stomacului este perforat, sucurile digestive si o parte din continut se raspandesc in abdomen si pot provoca peritonita. Cand o persoana face frecvent ulcer, exista riscul aparitiei cancerului la stomac.
Daca in medicina moderna singurul tratament al ulcerului era cel chirurgical, astazi exista multe tratamente naturiste eficiente, care permit tratarea ulcerului fara a mai fi nevoie de operatie.
10 Exemple de tratamente naturiste ulcer:
1.Sucuri de legume
Cele mai recomandate sunt cartoful si varza
Varza conţine vitamina U, supranumita şi „vitamina antiulceroasa”. Poate fi consumata cruda in salate sau preparate culinare uşoare (nu calita sau prajita). Se mai poate bea suc proaspat de varza, un pahar pe zi, intre mese. Se va consuma 300-400 g de varza pe zi pana la ameliorarea simptomelor.
Rezultate excelente da şi sucul de cartofi. Cartofii sunt bogati in vitamina C, importanta in cicatrizarea ranilor si neutralizarea aciditatii. Doi cartofi curatati si spalati se ţin in apa rece peste noapte. Dimineata se dau pe razatoarea mica şi se pun intr-un pahar. Se completeaza paharul cu apa şi dupa 10 minute se strecoara. Conţinutul unui pahar se va bea zilnic, inainte de masa de pranz, timp de doua saptamani.
Anumiti terapeuti recomanda consumul in ulcer a unui suc combinat de varza si cartofi. In sucuri si salate se pot adauga morcovul, sfecla rosie, castravetele, spanacul, de asemenea benefice in aceasta afectiune.
2. Plante medicinale utile in tratarea ulcerului
Se consuma in general sub forma de ceaiuri sau infuzii. Printre plantele medicinale care dau rezultate bune in tratamentul ulcerului gastric se regasesc: galbenelele, florile de salcam, nason, chimen, chimion, fenicul, angelica, coriandru, mesteacan, rozmarin, cimbru, leustean, gentiana, condurango, cicoare. Se fac infuzii din doua linguriţe de planta la o cana cu apa. Se beau zilnic 1-2 cani inaintea meselor.
Timp de 5 zile se poate face o clisma dimineata, cu infuzie calduta de musetel.
Daca ulcerul este produs de Helicobacter pylori, exista si plante utile pentru a vindeca natural aceasta infectie bacteriana: Dracila Berberis vulgaris are efect antibacterian puternic. Se administreaza sub forma de tinctura, dar numai sub supravegherea unui fitoterapeut. Un alt tratament se obţine din raşina arborelui de mastic. Aceasta reduce acţiunea bacteriei asupra stomacului şi, in unele cazuri, o elimina complet. Planta binecunoscuta Aloe Vera este si ea antibacteriana şi cicatrizanta avand un efect pozitiv şi impotriva Helicobacter pylori. Pentru eficienta crescuta se combina cu extract de genţiana (Hydrastis canadensis).
3.Ouale crude
In fiecare zi se mananca 4-5 albusuri de ou crud, facute spuma, fara zahar sau alte adaosuri, deoarece au rol de pansament gastric si cntribuie la refacerea peretilor stomacului.
4.Postul sau regimul vegetarian
Se mananca doar alimente ca: lapte vegetal, piure de cereale sau din cartofi si morcovi fierti. Nu se mananca nimic prajit. Se foloseste doar laptele de migdale.
Programul de masa trebuie sa fie regulat, fara gustari intre, ajutand la o productie ritmica de acid. Pentru a reduce aciditatea noaptea, se bea dupa-amiaza suc de varza sau cartofi, iar seara se consuma doar ceaiuri neinducite.
Exista diverse scheme de post recomandate dar in general cuprind si aceste recomandari.
5. Carbunele medicinal
Se poate usor procura din orice farmacie. Se amesteca o lingura cu varf de pudra de carbune cu un pahar de apa calda. Se lasa sa se raceasca si se bea de 2 ori pe zi, timp de 10-20 de zile sau pana la incetarea simptomelor. Carbunele vegetal este excelent in reducerea aciditatii gastrice si neutralizarea toxinelor
6. Ulcerul tratat prin cura cu argila
In afectiunile aparatului digestiv argila actioneaza ca un pansament foarte eficient, datorita proprietatilor sale cicatrizante si reconstructive. La 100 ml de apa rece, se adauga 1 lingura de argila (se foloseste doar cea cumparata din magazinele de produse naturiste, nu orice argila). Se lasa peste noapte si se administeaza a doua zi dimineata, cu 30 de minute inainte de masa.
In prima saptamana se bea numai apa. In continuare, pana la 40 de zile, se bea si si lutul, care se sedimenteaza pe fundul paharului , dupa ce in prealabil il amestecati bine.
7. Tratamentul cu migdale
Pentru tratarea ulcerului şi a gastritei, unii specialisti recomanda migdalele dulci, care au o acţiune foarte complexa.
Uleiul gras pe care il conţin formeaza o pelicula protectoare pe mucoasa gastrica şi reduce secreţia de pepsina, precum şi senzaţiile de dureri şi arsuri. Samburii se pot consuma in cantitate de 30-35 g, de doua ori pe zi. Mai puteti face un amestec din 30 g migdale dulci, zdrobite, şi 10 ml lapte sau 5 ml smantana.
8. Extractul de Noni Organic si alte produse CaliVita
Puteti folosi in ulcere si extract de Noni, de la CaliVita. Este un excelent adjuvant in afectiuni digestive si revigoreaza organismul, grabind vindecarea. Mai multe detalii despre acest produs aici:
Noni Calivita Sirop-Produs Naturist,organic Din Fructul Noni (sursesanatate.ro)
Alte produse Calivita care ajuta la prevenirea si ameliorarea ulcerului :
- Green Care– un supliment alimentar pe baza de extract din lucerna recomandat in tulburari gastrice acute si cronice precum ulcere, ulcer peptic, balonare si alte tulburari digestive.
- Digestive Enzymes– preparat cu enzime digestive, asigura o desfasurare normala a proceselor digestive, reducand sansele de aparitie a tulburarilor digestive.
- Rhodiolin– are un efect antioxidant, antitumoral, hepatoptotectiv si antistres.
- ParaProteX– eficient impotriva infectiilor parazitare, bacteriene, fungice si nu numai. Este benefic in ulcerele gastroduodenale, indeparteaza acuzele gastrice si actioneaza benefic impotriva maldigestiei, inflamatiilor, micozelor si parazitozelor.
9. Semintele de in
Au efect emolient si cicatrizant si sunt bogate in acizi grasi omega 3, cu rol puternic antiinflamator. Se consuma crude. Se lasa peste noapte in apa si se consuma a doua zi. Cei care nu au o dantura buna, pot consuma pulbere de seminte de in, 3 ligurite pe zi sau ulei de in.
10.Tarhonul
Acest condiment amelioreaza durerile de stomac si balonarile. Se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se lasa sa stea 10 minute, apoi se consuma dupa masa.