Acidul Hialuronic si Acidul Salicilic

 

Femeile sunt foarte receptive in general la tot ceea ce este nou in materie de produse de ingrijire personala. Ceea ce este si de apreciat de altfel. Fiecaruia dintre noi ne place sa privim o femeie frumoasa si ingrijita indiferent daca este femeie sau barbat, fata sau baiat. Dar oare stim sa aplicam si corect aceste produse?

Intrebarile cele mai frecvente in ceea ce privesc temele acidului hialuronic sunt:

  • “Cum se folosesc aceste feluri de acizi?”,
  • “Cat trebuie lasat pe fata acidul hialuronic?” 
  • “Trebuie clatit? Si daca da, cand?”

 

si multe altele asemanatoare. Aceste intrebari provin din faptul ca doamnele sau domnisoarele care achizitioneaza aceste tipuri de acizi nu citesc prospectul. Pe prospect se gasesc toate aceste informatii.

In primul rand, acidul hialuronic NU se clateste, acidul hialuronic nu este ca alti acizi care au rol de exfoliere si de regenerare. Chiar daca se numeste acid, cel mai probabil va duce cu gandul la ceva care arde sau ce exfoliaza tenul, sa stiti ca nu este asa, ba chiar din contra, acidul hialuronic hidrateaza.

Ca sa puteti intelege ceea ce face el trebuie sa intelegeti intai de toate cum functioneaza el. Acidul hialuronic este de mai multe tipuri, cu masa moleculara mai mica si cu masa moleculara mai mare. Acest acid poate retine apa pana la 10.000 de ori capacitatea sa, apa pe care o poate retine in zona tesuturilor la nivel superficial, la suprafata pielii, in profunzimea tesuturilor. Acest lucru duce la hidratatarea pielii si, de asemenea, previne evaporarea pielii de la suprafata.

Dupa ce a fost aplicat acidul hialuronic pe fata, acesta nu se sterge. Nu il lasati o perioada scurta de timp ca dupa sa il indepartati gandindu-va ca ca il lasati pe fata cat sa actioneze si dupa nu mai aveti nevoie de el. Acest lucru este gresit, il aplicacti pe piele si nu il mai indepartati, dar nu inainte de a umezi tenul, dupa cum am mentionat si in articolul precedent si dupa folositi o crema.

Faptul ca folositi acid hialuronic nu inseamna ca nu mai trebuie sa folositi si crema sau ca una o anuleaza pe alta, tocmai ca acest lucru este total invers, chiar este recomandat ca dupa acid hialuronic sa folositi o crema. Rolul cremei in acest caz este sa ajute si sa sporeasca efectul acidului.

Intr-o alta ordine de idei, exista o mare nedumerire si in privinta acidului salicilic deoarece nu se stie exact daca se poate folosi atat acid salicilic cat si hialuronic la aceeasi utilizare, iar raspunsul este da. Fiecare fel de acid trateaza nevoi diferite. Acidul salicilic nu se aplica pe toata fata, il folositi doar acolo unde este nevoie de el si anume in zonele cu cosuri, predispuse la acnee, iar acidul hialuronic pe restul fetei.

In ceea ce priveste crema de cosuri, se aplica aceeasi regula, se aplica strict in zona care care favorizeaza aparitia cosurilor si unde s-a aplicat acid salicilic, pe cand, in restul fetei se foloseste o crema hidratanta.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza acidul salicilic trebuie sa stiti ca acesta este in special folosit pentru zona de cosuri datorita proprietatilor sale antiacneice, acesta ajuta ca efect antiinflamator si usor antibacterian, totodata favorizeaza regenerarea celulara, stimuleaza productia de neocolagen, elimina impuritatile, execesul de sebum si celulele moarte de la nivelul pielii. Spre deosebire de acidul hialuronic, acidul salicilic usuca pielea si din acest motiv este indicat sa nu se utilizeze in cantitati mari. Uneori pe produse se mai regaseseste si sub numele BHA (hydroxy acid).

Un alt lucru la fel de important atunci cand incepeti sa il aplicati pe piele este faptul ca nu doar tenul necesita atentie si ingrijire, la fel trebuie sa va ingrijiti de gat si decolteu. Regula spune ca tot ceea ce folositi pe fata aplicati atat pe gat cat si pe decolteu pentru ca in timp sa nu existe un contract evident intre textura pielii.

In concluzie, aceste doua feluri de acid sunt foarte utile ingrijirii personale si sanatatii pielii, iar ceea ce trebuie sa retineti este faptul ca acestea nu se aplica doar pentru a trata efectele imbatranirii ci si pentru a le preveni. Intai de toate trebuie sa previi si dupa sa combati. Incearca si tu acidul hialuronic si salicilic si convingete singura de rezultate!