7 Remedii naturiste pentru anxietate și stres

7 Remedii naturiste pentru anxietate și stres

Mulți oameni suferă de stres cronic și anxietate. Aceste persoane se confruntă cu simptome cum ar fi nervozitate, agitație, tensiune ridicată și durere toracică. De fapt, anxietatea se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală. În Statele Unite, mai mult de 18% dintre adulți sunt afectați de tulburări de anxietate în fiecare an.

Remediile naturale sunt, în general, sigure pentru a fi utilizate împreună cu mai multe terapii medicale convenționale. Modificările aduse la dietă prin unele suplimente naturale pot schimba modul în care funcționează medicamentele împotriva anxietății, deci este esențial să consultați un medic înainte de a încerca aceste soluții. Medicul poate, de asemenea, să recomande alte remedii naturale.

 

  1. Exercițiul

 

Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a scăpa de energia anxioasă, iar cercetările susțin aceast lucru.

De exemplu, exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, cu anxietatea cauzată de circumstanțe stresante. Rezultatele unui studiu din 2016, sugerează că exercițiul fizic poate aduce beneficii persoanelor cu anxietate cauzată de renunțarea la fumat.

 

  1. Meditația

 

Meditația poate ajuta la punerea în ordine a gândurilor, făcând mai ușoară gestionarea stresului și anxietății. O gamă largă de stiluri de meditație, inclusiv  eliberarea mintala și meditația în timpul unei sesiuni de yoga, vă pot ajuta.

O revizuire meta-analitică din 2010 sugerează că poate fi foarte eficient pentru persoanele cu tulburări legate de starea de spirit și de anxietate.

 

  1. Exerciții de relaxare

 

Unii oameni tensionează mușchii și își încleștează maxilarul în mod inconștient ca răspuns la anxietate. Exercițiile de relaxare progresive vă pot ajuta.

Încercați să stați într-o poziție confortabilă și să vă relaxați încet fiecare grupă  de muschi, începând cu degetele de la picioare și lucrând până la umeri și maxilar.

 

  1. Scrierea

 

Găsirea unei modalități de a exprima anxietatea o poate face să se simtă mai ușor de gestionat.

Unele cercetări sugerează că jurnalismul și alte forme de scriere pot ajuta oamenii să facă față mai bine anxietății. Un studiu din 2016, a constatat că scrierea creativă poate ajuta copiii și adolescenții să gestioneze anxietatea.

 

  1. Strategii de gestionare a timpului

 

Unii oameni se simt îngrijorați dacă au prea multe angajamente în același timp. Acestea pot implica activități de familie, de muncă și de sănătate. Având un plan făcut din timp pentru următoarea acțiune necesară vă poate ajuta să scăpați de această anxietate.

Strategiile eficiente de gestionare a timpului pot ajuta oamenii să se concentreze asupra fiecărei sarcini în parte. Unii oameni consideră că împărțirea proiectelor majore în pași mai mici îi poate ajuta să realizeze acele sarcini cu mai puțin stres și mai eficient.

  1. Aromoterapia

 

Aromoterapia presupune miroasirea de uleiuri de plante care pot ajuta la ameliorarea stresului si a anxietatii. Anumite mirosuri funcționează mai bine pentru unii oameni decât altele, deci luați în considerare experimentarea cu mai multe opțiuni.

Lavanda poate fi deosebit de utilă. Un studiu din 2012 a testat efectele aromoterapiei cu lavanda asupra insomniei la 67 de femei cu vârste cuprinse între 45-55 de ani. Rezultatele sugerează că aromoterapia poate reduce ritmul cardiac pe termen scurt și poate ajuta la reducerea problemelor de somn pe termen lung.

 

  1. Suplimente din plante

 

Ca și ceaiurile din plante, multe suplimente pe bază de plante pretind că reduc anxietatea. Totuși, puține dovezi științifice susțin aceste afirmații.

Este vital să lucrați cu un medic care are cunoștință despre suplimentele din plante și despre potențialele lor interacțiuni cu alte medicamente pentru ca acestea să își facă efectul.

 

Un produs care s-a dovedit eficient în tratarea anxietății și stresului este Rhodiolin din gama Calivita : https://sursesanatate.ro/produse-naturiste-calivita/rhodiolin/