Tratamente Naturiste Pentru Raceala
Tratamente naturiste pentru raceala

Tratamente naturiste pentru raceala

Durerea în gât și nasul curgător sunt de obicei primele semne ale unei răceli, urmate de tuse și strănut. Majoritatea oamenilor se recuperează în aproximativ 7-10 zile.

Puteți ajuta la reducerea riscului de a răci urmând câteva reguli simple: spălați-vă cât mai des mâinile, evitați contactul cu persoanele bolnave și nu vă atingeți fața cu mâinile nespălate.

Răceala este unul din motivele principale pentru care copiii lipsesc de la școală, iar adulții necesită concediu medical. Deși majoritatea cazurilor apar toamna și iarna, virusurile responsabile de această afecțiune sunt prezente pe tot parcursul anului.. Adulții au în medie 2-3 răceli pe an, iar copiii au și mai multe.

Simptomele răcelii includ de obicei:13-remedii-naturale-pentru-raceala

  • durere în gât
  • nas curgător
  • tușit
  • strănut
  • dureri de cap

Cu toate că majoritatea celor afectați se recuperează în ceva mai mult de o săptămână, persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cu astm sau cu afecțiuni respiratorii pot dezvolta afecțiuni severe, precum bronșită sau pneumonie.

Cum să te protejezi de răceală

Virusurile care provoacă răceli se pot răspândi de la persoanele infectate la cele sănătoase, prin aer și prin contactul direct dintre aceștia. Acest lucru se poate întâmpla atunci când dați mâna cu cineva care este răcit sau atingeți o suprafață, precum un mâner, care are virusuri respiratorii pe ea, iar apoi vă atingeți ochii, gura sau nasul.

Puteți ajuta la reducerea riscului de a răci, astfel:

  • Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, timp de 20 de secunde și ajutați copiii mici să facă la fel. Dacă nu sunt disponibile apă și săpun, folosiți un produs de igienizare pe bază de alcool.Virusurile care cauzează răceli pot fi prezente pe mâini, iar spălarea regulată a acestora vă poate ajuta să vă protejați de îmbolnăvire
  • Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate. Virusurile care cauzează răceli pot pătrunde în corp în acest fel și vă pot îmbolnăvi
  • Păstrați distanță față de cei bolnavi, evitând astfel, răspândirea virusurilor.

Cum îi puteți proteja pe cei din jur

Dacă sunteți răciți, trebuie să urmați aceste sfaturi pentru a preveni răspândirea răcelii:

  • Rămâneți acasă dacă sunteți bolnavi și nu lăsați copiii la școală sau grădiniță dacă sunt răciți.
  • Evitați contactul cu alții, cum ar fi îmbrățișarea, sărutul sau strângerea mâinilor.
  • Îndepărtați-vă de oameni din jur înainte de a tuși sau a strănuta.
  • Tușiți și strănutați într-o batistă, sau la cot, acoperindu-vă complet gura și nasul.
  • Spălați-vă pe mâini după tuse, strănut sau suflarea nasului.
  • Dezinfectați suprafețele și obiectele atinse frecvent, cum ar fi jucăriile și mânerele ușilor.

Cum să vă simțiți mai bine

Pentru a vă simți mai bine, aveți nevoie să vă odihniți și să beți multe lichide. Medicamentele eliberate fără prescripție medicală pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar nu vă vor face răceala să dispară mai rapid.Tratamente naturiste pentru raceala

Citiți întotdeauna prospectul și luați medicamentele conform indicațiilor. Discutați întotdeauna cu medicul sau farmacistul înainte de a administra copiilor medicamente.

Antibioticele nu vă vor ajuta să vă recuperați de o răceală cauzată de un virus respirator. Nu acționează împotriva virușilor și vă pot face organismul să fie mai vulnerabil în lupta cu viitoarele infecții bacteriene. Informați-vă înainte de a apela la antibiotice.

Când să mergeți la doctor

Trebuie să apelați la medicul dumneavoastră în următoarele situații:

  • Aveți simptome care durează de mai mult de 10 zile
  • Aveți simptome care sunt severe sau neobișnuite
  • dacă copilul dvs. este mai mic de 3 luni și are febră sau este letargic

De asemenea, trebuie să apelați imediat la medicul dumneavoastră dacă aveți un risc ridicat de complicații și aveți simptome de gripă, cum ar fi febră, frisoane și dureri musculare. Persoanele cu risc ridicat de complicații includ copii mici (sub 5 ani), adulții de la 65 de ani în sus, femeile însărcinate și persoanele cu anumite afecțiuni medicale precum astm, diabet și boli de inimă.

 

Tratamente naturiste pentru raceala

Remediu împotriva răcelii

Turnaţi 4 1 de apă într-un ibric mare, adăugând 1/3 cană cu rădăcină de ghimbir, 3 căni cu miere şi o cană de stafide fără seminţe. Daţi un clocot şi fierbeţi amestecul la foc mic timp de o oră. Spuma care se acumulează la suprafaţă trebuie eliminată din când în când. Răciţi, strecuraţi şi închideţi bine decoctul într-un recipient pe care depozitaţi-l peste noapte în frigider. În ziua următoare stoarceri 6 lămâi şi 4 portocale şi adăugaţi sucul la ceea ce aţi obţinut înainte. Amestecaţi bine şi beţi 2-3 pahare pe zi. Acest remediu vă va scăpa de simptome destul de repede şi vă va curăţa organismul.

Tratament cu tătăneasă

Mărunţiţi mai multe frunze de tătăneasă şi adăugaţi 1/2 cană cu boabe de soc. Adăugaţi o cană cu miere şi o cană cu apă. Fierbeţi la foc mic timp de 30 minute. Strecuraţi şi beţi cât este nevoie pentru a determina transpiraţia şi a reduce febra. Frunzele de tătăneasă produc o substanţă asemănătoare aspirinei şi ajută la uşurarea disconfortului provocat de răceala, calmând membrana mucoasă inflamată a gâtului. Tătăneasa este considerată un lenitiv şi un expectorant. Boabele de soc sunt diuretice şi au rolul de a curăţa organismul.

Tratament cu pănuşe de porumb

Fierbeţi 8 pănuşe de porumb în 4 căni cu apă pentru aproximativ 30 de minute. Strecuraţi şi beţi. Se spune că desfundă nasul şi combate durerea de cap asociată răcelii.

Tratament cu limonada

Încălziţi un pahar cu limonadă şi îndulciţi-o cu miere. Aceasta este o reţetă bună dacă suferiţi de răceala cu febră. Vă relaxează şi ajută la îndepărtarea disconfortului.

Tratament cu lapte împotriva răcelii

La declanşarea răcelii, adăugaţi câte Vi linguriţă cu scorţişoară şi ghimbir unei căni cu lapte fierbinte. Adăugaţi o lingură cu miere şi beţi cât e fierbinte. Are efect calmant şi stimulent.

Tratament cu ceai de flori de lumânărică

Ceaiul de flori de lumânărică are un gust plăcut şi este bun pentru calmarea zonei inflamate a faringelui. De asemenea, reduce tusea. Puneţi o cantitate mică de flori de lumânărică în 0,5 1 de apă clocotită. Aşteptaţi 15 minute. Strecuraţi infuzia şi îndulciţi-o cu miere.

Răceala cu febră

Infuzaţi o linguriţă cu iarba-mâţei într-o cană cu apă clocotită timp de 10 minute. Strecuraţi ceaiul şi adăugaţi la o cană cu suc de cireşe. Iarba-mâţei a fost folosită încă din antichitate pentru a reduce febra prin provocarea transpiraţiei.

Răceala cu simptome de gripă

Amestecaţi câte o cană cu pătlagină, flori de soc, fructe de ienupăr rozmarin, alge roşii şi mentă. Infuzaţi timp de 15 minute o linguriţă din amestec într-o cană cu apă clocotită. Strecuraţi, reîncălziţi şi îndulciţi infuzia. Beţi de două ori pe zi.

Congestii şi răceală

Dacă există şi congestie, încercaţi această reţetă cu tătăneasă. Adăugaţi 2 linguri cu rădăcină de tătăneasă (tocată mărunt) în 0,5 1 de apă. Daţi un clocot şi fierbeţi la foc mic timp de 30 minute. Strecuraţi şi îndulciţi decoctul. Luaţi câte o cană de 3-4 ori pe zi. Tătăneasa reduce inflamaţiile bronhiilor şi ale sistemului alimentar. Acţionează ca lenitiv, emolient şi expectoram. Nu e rău pentru o singură plantă. De asemenea, înlătură durerea, făcându-vă să vă simţiţi mai bine în lupta cu răceala.

 

Bai de picioare

Puneţi 1 3/4 cană cu muştar uscat în 8 căni cu apă clocotită şi fierbeţi timp de 10 minute. Folosiţi acest lichid la o baie de picioare pentru tratarea răcelii şi a problemelor respiratorii.

Adjuvant cu nalbă de grădină

Acesta este un ceai foarte bun pentru răceli şi dureri pectorale. În plus, calmează tractul digestiv. Adăugaţi 1/4 cană cu frunze şi flori de nalbă de grădină mărunţite la 2 căni cu apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi la infuzat 10 minute. Strecuraţi şi adăugaţi miere pentru a îndulci.

Amestec regal pentru răceli acute

Amestecaţi câte o cană cu coada-şoricelului uscată, mentă, salvie, iarba-mâţei, unguraş, verbină şi purecariţă. Turnaţi 2 căni cu apă clocotită peste 2 1/2 linguri din amestecul de plante. Acoperiţi vasul şi aşteptaţi 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi. Reîncălziţi şi beţi câte o cană la câteva ore. Consumaţi mai des dacă doriţi să transpiraţi.

Respiraţie dulce în timpul răcelii

Mestecaţi pătrunjel proaspăt în timpul răcelii. Acesta nu numai că împrospătează respiraţia, ci poate fi folosit oricând pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din gură. De asemenea, pătrunjelul vă oferă vitaminele suplimentare de care aveţi nevoie pe durata răcelii.

 

GRIPA

Remediu cu flori de soc

Turnaţi 4 căni cu apă clocotită peste câte 2 linguri cu flori de soc şi frunze de mentă. Acoperiţi vasul şi aşteptaţi timp de 15 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia. Beţi o cană cu lichid la fiecare oră pentru a favoriza transpiraţia.

Remediu cu coada-şoricelului

Puneţi câte o lingură cu coada-şoricelului, tătăneasă şi gura-lupului în 2 căni cu apă. Fierbeţi la foc mic timp de 30 minute. Strecuraţi şi adăugaţi o lingură din acest lichid şi o lingură cu seminţe de Psyllium aromat pentru a da gust la o cană cu apă clocotită. Îndulciţi cu sirop de porumb. Beţi la fiecare 30 minute. Aceasta reţetă acţionează împotriva durerilor de spate şi de cap.

Turnaţi 8 căni cu apă clocotită peste 3 linguri cu salvie uscată. Adăugaţi sucul de la o lămâie, o portocală şi 2 linguri cu miere. Amestecaţi bine, acoperiţi şi infuzaţi timp de o oră. Strecuraţi şi beţi cât de des doriţi. Reîncălziţi infuzia în funcţie de nevoie.

 

Alimente utile in prevenirea racelii

  • fructe si plante care contin vitamina C-
    lamaia (se poate consuma ca si limonada concentrata indulcita cu miere);
    macesele (se consuma uscate, cate o lingurita pe zi, dimineata);
    catina (se lasa la macerat cateva zile cu miere si apoi se consuma cate 2-3 lingurite pe zi);
    fructul exotic rodia are multa vitamina C si este cunoscuta pentru prevenirea febrei, tusei si intarirea organismului impotriva bolilor;
    alte fructe care contin multa vitamina C: kiwi, portocale, clementine, grapefruit, struguri, prune, mere.
  • consuma multa ceapa si usturoi– au un puternic efect antiviral si antibacterial. Le poti consuma crude dar si in mancaruri.
  • foloseste uleiul de oregano– util atat la prevenire cat si in tratarea gripei. Este un puternic antibiotic natural cu proprietati antibacteriene, anestezice, antimicrobiene, un adevărat aliat al organismului in luptele cu virozele sezoniere. Oregano se poate folosi si sub forma de condiment in mancaruri in aceasta perioada
  • ceaiul verde consumat regulat in perioada rece este un antibiotic natural, antioxidant si excelent in cresterea imunitatii

 

Alte remedii naturiste pentru raceala

  • Pentru nas infundat/ inflamatii ale sinusurilor- pune cu o pipeta cateva picaturi de zeama de lamaie in fiecare nara; pentru scurgeri nazale apoase, se tine in gura un amestec format din: o lingurita busuioc, una de scortisoara, una de salvie si 5 de cuisoare.(se mesteca usor, se pot lua in 2-3 prize pe zi, dupa mese) ; zdrobeste o ceapa si pune-o langa pat seara pentru a desfunda nasul si a dormi bine; cataplasmele cu hrean puse in zona sinusurilor au efect rapid de calmare a inflamatiei
  • Febra– frectii cu otet de menta, levantica ori salvie; bai fierbinti la picioare cu sare; ceaiurile caldute consumate din ora in ora ajuta la scaderea febrei, transpiratie si eliminarea toxinelor (se pot folosi plante ca: musetel, tei, macese, soc, sunatoare, menta, ciobotica cucului, urzica )
  • Tratamente naturiste pentru racealaTuseceai de ceapa (2 cepe zdrobite fierte in 1/2l apa si indulcite cu miere); ceai de ghimbir cu miere; sirop de ridiche neagra (scobeste-o inauntru, pune miere si las-o peste noapte sa adune sirop. Se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi); ceaiul de nuci ajuta la suprimarea tusei (se spala si se crapa 4-5 nuci intregi si se se fierb 10 min in 1/2l apa); vinul de ceapa amelioreaza tusea si durerile de gat (intr-un vas de sticla se pun la macerat 100gr ceapa taiata marunt, 50 gr miere naturala si 300gr vin rosi de tara. Se consuma cate o lingura de 3 ori/zi); in caz de tuse seaca folositi migdale (100gr migdale decojite si faramitate marunt se amesteca cu 20gr miere si o lingura de unt. Se iau 2 lunguri/zi); mierea cu lamaie ajuta si in tuse; usturoi si ceapa fierte in lapte (o capatana de usturoi si doua cepe zdrobite se fierb in lapte si se strecoara. Se consuma o lingura la 2-3 ore indulcit cu miere)
  • Dificultate de respiratie- un spay cu uleiuri aromatice incluzand uleiul de oregano calmeaza rapid si semnificativ inflamatiile cailor respiratorii superioare; cataplasmele cu ceapă, cartof, usturoi, țelina, piper, ardei iute, rase si puse pe piept pot de asemenea ajuta; siropurile de brad, de pin ajuta in imbunatatirea respiratiei, fluidizarea secretiilor si indepartarea starii generale de oboseala prezenta in gripe; baile de aburi in care s-au adaugat cateva picaturi de menta sau eucalipt contribuie si ele la imbunatatirea respiratiei, un somn linistit tratarea mai rapida a racelilor.
  • Pentru o vindecare mai rapida– macerat de usturoi cu miere (piseaza cativa catei de usturoi si amesteca-i cu 10 lingurite de miere de albine. Lasa-i la macerat peste noapte si apoi ia cate o lingurita la fiecare ora); tinctura de propolis si preparatele cu echinaceea ajuta, de asemenea, pentru a scapa de gripa si a intari imunitatea; decoct de ghimbir (se curata si se da prin razatoate o radacina mica de ghimbir. Se fierbe 1 minut si se lasa inca 20min acoperit, se poate indulci cu miere.). Ghimbirul este un puternic antiseptic, expectorant, antiviral, analgezic, antiinflamatoriu, antibacterian si antifebril, ceea ce il face perfect in toate stadiile racelii. Ceaiul de cimbrisor este un antibiotic natural. Consumati multe fructe proaspete, in special mere (contin vitamina C, ajuta la tratarea tusei, infectiilor cailor respiratorii si in convalescenta, avand si un efect revigorant)

 

Produse naturiste pentru raceala

  • Immunaid  – stimuleaza imunitatea proprie organismului, creste rezistenta fata de infectii, grabeste vindecarea si scurteaza perioada de convalescenta
  •  Noni Organic / Noni Lichid / Noni capsule stimuleaza imunitatea, grabeste vindecarea, actiune antivirala
  •  Virago stimuleaza imunitatea proprie organismului, creste rezistenta fata de infectii, grabeste vindecarea si scurteaza perioada de convalescenta
  • Para Protex  efect antiviral, antibacterian, antiinflamator, stimuleaza imunitatea proprie

Despre autor

DanPaunescu

Sunt adeptul medicinei naturiste. Pasionat de calatorii. https://www.facebook.com/dan.g.paunescu/

Contact:

Adresa: Str. Bibescu, Craiova
Telefon: 0727 359 797
Mail: info@sursesanatate.ro


Categorii

Surse Sanatate

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Paunescu Dan Georgica I.F., Distribuitor independent al produselor CaliVita® International, singurul responsabil de conţinutul acestui site.