11 Beneficii pentru sănătate ale enzimelor digestive

Enzimele digestive prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, printre care întărirea sistemului imunitar, susținerea sănătății cardiovasculare, combaterea inflamației articulațiilor și menținerea sănătății oaselor.

Nutriționiștii sugerează că indigestia poate contribui la diverse probleme de sănătate. De aceea, este important să includeți în dietă alimente care conțin enzime digestive. Acestea facilitează digestia în mod semnificativ și ajută organismul să absoarbă nutrienții din alimente.

Ce sunt enzimele digestive?

Enzimele digestive funcționează ca un catalizator și ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv. Acestea joacă un rol esențial pentru a vă sprijini sistemul imunitar. Consumăm alimente ce conțin proteine, grăsimi și carbohidrați. Enzimele ajută la descompunerea acestor componente și permit corpului tău să absoarbă nutrienții de care aveți nevoie pentru o viață sănătoasă.

În schimb, indigestia și absorbția inadecvată a nutrienților ar putea duce la malnutriție, afectând bacteriile bune din tractul digestiv. Puteți identifica afecțiunea dacă observați simptome precum balonarea.

Surse ale enzimelor digestive

Următoarele sunt câteva surse naturale și sigure pentru a obține enzimele digestive necesare:

 • Avocado
 • Bananele
 • Mierea
 • Mango
 • Papaya
 • Ananasul
 • Turmericul
 • Pepenele verde

11 Beneficii pentru sănătate ale enzimelor digestive

 

 1. Combat durerile de stomacenzimele digestive

Inflamația de la nivelul stomacului este rezultatul indigestiei. Nutriționiștii sugerează includerea surselor naturale, abundente în enzime digestive, în dieta zilnică. O dieta echilibrată ar trebui să conțină enzimele necesare pentru a facilita funcționalitatea tractului digestiv, echilibrând bacteriile bune și rele din intestin.

 1. Întăresc sistemul imunitar

O imunitate puternică este necesară pentru a vă menține sănătatea. Enzimele digestive sunt principala sursă din care organismul poate să absoarbă nutrienți. Astfel, fiecare parte a corpului va funcționa în mod adecvat, inclusiv sistemul imunitar.

 1. Cresc rata metabolică

Consumul de alimente bogate în enzime digestive este esențial pentru a oferi metabolismului un impuls rapid. Creșterea ratei metabolice este, conform speciliștilor, strâns legată de un organism sănătos, aceasta ajutând la o mai bună circulație a fluxului de oxigen în întregul corp.

 1. Ajută la pierderea în greutate

Nutriționiștii subliniază importanța unui consum adecvat de alimente bogate în lipază. Această enzimă digeră grăsimile, prevenind eficient orice acumulare în organism. Când corpul începe să digere grăsimile fără nicio piedică, reușește în cele din urmă să reduce excesul de greutate.

 1. Susțin sănătatea sistemului cardiovascular

Enzimele vă pot sprijini și sănătatea cardiovasculară. Dacă nu este digerată corespunzător, grăsimea începe să se acumuleze în artere și în vasele de sânge. Se oprește astfel fluxul de sânge, ceea ce poate duce la diverse probleme cardiace, inclusiv accident vascular cerebral și atac de cord.

 1. Mențin sănătatea ficatului

Atunci când corpul nu absoarbe nutrienți, ficatul este afectat în mod sever. Fiind un organ vital, ficatul necesită nutrienți din abundență pentru a împiedica corpul să cadă pradă toxinelor și substanțelor chimice. Mai mult, un ficat slăbit poate contribui la deficiența de fier și vitamina B12.

 1. Tratează inflamația articulațiilorbeneficiile enzimelor digestive

Persoanele trecute de 40 de ani întâmpină frecvent probleme cu articulațiile. Nutriționiștii sugerează consumul de alimente bogate în protează, o enzimă ce ajută la atenuarea simptomelor inflamației și a durerilor articulare, ca remedii sigure și naturale.

 1. Previn sindromul de intestin permeabil

Consumul alimentelor bogate în enzime susține digestia proteinelor. Componentele proteice nedigerate trec prin peretele intestinal și ajung în fluxul sanguin. Afecțiunea este cunoscută sub numele de „sindromul de intestin permeabil”. Absorbția adecvată a proteinelor este esențială pentru prevenirea acestei afecțiuni.

 1. Susțin sănătatea oaselor

Nutriționiștii recomandă includerea alimentelor bogate în enzime digestive în dieta zilnică. Astfel, corpul tău va absorbi din abundență vitamina D, prevenind apariția unor probleme osoase, cum ar fi osteoporoza. În prezent, sunt în curs de desfășurare mai multe studii care să determine beneficiile enzimelor pentru sistemul osos.

 1. Benefice pentru diabetici

Endocrinologii sugerează o dietă bine echilibrată persoanelor cu diabet, deoarece aceasta conține componentele care asigură sănătatea organismului. Dieta în cazul persoanelor cu diabet trebuie să conțină enzime digestive care îmbunătățesc starea de sănătate în astfel de cazuri.

 1. Îmbunătățesc aspectul pielii

O piele sănătoasă este ușor de obținut dacă acordăm atenție la ceea ce mâncăm. Dietele variate și pline de enzime se reflectă inclusiv pe față, în timp ce consumul de alimente procesate și băuturi zaharoase are ca rezultat acnee și coșuri.

Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/11-benefits-digestive-enzymes/

În continuare vă oferim o prezentare în detaliu a produsului naturist Digestive Enzymes de la Calivita:

Se stie ca, deseori, la originea unor probleme de sanatate se afla o disfunctie a sistemului digestiv. Daca in trecut problemele digestive erau practic necunoscute, in zilele noastre frecventa lor este tot mai mare. Un rol esential in procesul de digestie il au enzimele digestive, care optimizeaza transformarea alimentelor pentru o mai buna asimilare. Fiecare enzima are un rol bine definit. De exemplu:

– Proteaza digera proteine,
– Amilazele descompun carbohidrati,
– Lipazele grasimile,
– Lactazele produsele lactate.

Unii autori considera ca ne nastem cu o anumita cantitate de enzime si ca murim atunci cand aceasta rezerva se epuizeaza. Cert este ca activitatea enzimatica este influentata de numerosi factori: parazitoze, tabagism, cofeina, consumul de medicamente, alimentatia neadecvata, dezechilibrul acido-bazic, absenta acidului clorhidric din stomac, etc…

Se stie, de asemenea, ca pe masura ce imbatraneste, organsimul nostru secreta din ce in ce mai putine enzime. Activitatea enzimatica poate fi micsorata si de stres sau de epuizare.

Simptomele majore care indica o insuficienta enzimatica sunt: arsuri si leziuni la stomac, indigestie, senzatia de greutate in stomac, balonarea, gazele, oboseala dupa odihna, diareea, intoleranta la alimente, pierderea apetitului, etc… Cercetarile au demonstrat efectul pozitiv al consumarii unor enzime digestive care pot imbunatati procesul digestiv si elimina toxinele. O deficienta prelungita a enzimelor digestive poate duce la inflamatii cronice, halitoza, obezitate, migrene.

DIGESTIVE ENZYMES este un supliment de enzime digestive continand o gama larga de enzime naturale. Spectrul larg de actiune al preparatului se datoreaza amestecului de enzime format din: Pancreatina, Pepsina, Papaina, Proteaza care, impreuna, descompun proteinele (din carne) in aminoacizi. Descompunerea carbohidratilor este realizata de enzima Diastaza (numita si Amilaza).

– Betaina HCI din compozitia Digestive Enzymes este o substanta chimica naturala ce se poate gasi in stomac si participa la digestia grasimilor si proteinelor, calciului, vitaminei B12 si fierului.

– Tumericul este o planta din familia Ginger care in ultimii ani a suscitat interesul cercetatorilor. Principala substanta activa din compozitie este Curcumina. Numeroase studii asupra Curcuminei au demostrat proprietatile pozitive ale acesteia asupra organismului. Actioneaza benefic in afectiunile digestive si stimuleaza secretia biliara.

– Fenelul (feniculul) este o planta aromatizanta folosita inca din antichitate ca remediu pentru problemele digestive. Primele utilizari pot fi atribuite parintelui medicinei, Hipocrat. Fenelul contine uleiuri esentiale care cresc pofta de mancare si stimuleaza secretia enzimelor digestive, imbunatatind digestia si absorbtia. Principala substanta activa din semintele de fenicul o reprezinta terpenoidul numit anetol, care inhiba spasmele tractului digestiv. Este benefic in indigestii, constipatie, dureri abdominale si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Are, de asemenea, proprietati diuretice, antimicrobiene si analgezice.

– Bromelaina este denumirea pentru un grup de enzime puternice care descompun proteinele si se gaseste in ananas. Bromelaina a fost descoperita in anul 1957 si de atunci a fost intens studiata. Imbunatateste actiunea unor enzime digestive cum ar fi Tripsina sau Pepsina.

Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai in tulburarile digestive, dar protejeaza in general sanatatea. In absenta enzimelor, numite si biocatalizatori, scade rezistenta sistemului imnunitar, imbolnavirile survin usor, vindecarile se petrec mai greu si sunt accelerate procesele de imbatranire.

► Un flacon Digestive Enzymes are 100 de tablete. O tableta contine:

 Pancreatina
 Pepsina
 Betaina HCI
 Diastaza
 Papaina
 Acid Glutamic
 Tumeric
 Seminte de fenicul
 Bromelaina
 Proteaza
75 mg
17,5 mg
10 mg
10 mg
5 mg
25 mg
37,5 mg
75 mg
12,5 mg
7,5 mg

Alti ingredienti: fosfat dicalcic, celuloza microcristalina, cros-carmeloza de sodiu, amidon pregelatinizat, siloid (siliciu coloidal), acid stearic, stearat de magneziu, glazura faramaceutica.

Afectiuni si simptome in care este recomandat:
 
 • Pancreatita– pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Digestive Enzymes, Nopalin, Ocean 21
 • Helicobacter Pylori. Pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Para Protex, Oregano Oil, ProBioBalance, Green Care si Digestive Enzymes.
 • Colica abdominala, pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Digestive Enzymes, Para Protex, Nopalin,
 • Colita, enterita, enterocolita– pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Green Care, Acidophilus,  Digestive Enzymes, Rhodiolin
 • Tratament naturist pentru Ulcer gastroduodenal – pachetul complet contine:  Para Protex (100 tablete), Rhodiolin (120 capsule), Digestive Enzymes (100 tablete), Liquid Clorophyll (473 ml)
 • Tratament naturist pentru constipatie la adulti – pachetul complet contine: Pure Yucca (100 capsule), Digestive Enzymes (100 tablete), Green Care (240 tablete), Acidophilus (100 capsule)
 • Chisturi hepatice (ficat polichistic), pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Garlic Caps, Liquid Clorophyll, Omega 3, Digestive Enzymes
 • Indigestie, pachetul complet pentru tratamentul naturist contine:  Triple Potency Lecithin, Nopalin, Meal Time, Acidophilus with Psylium.
 • Ciroza hepatica –  pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Liver Aid, Digestive Enzymes, Omega 3, Garlic Caps
 • Colon iritabil – pachetul complet pentru tratamentul naturist contine: Acidophilus, Ac Zymes, Digestive Enzymes, Green Care, Para Protex, ProBioBalance, Rhodiolin

https://sursesanatate.ro/product/digestive-enzymes-100-tablete/