13 Beneficii uimitoare pentru sănătate ale germenilor de lucernă

Beneficiile pentru sănătate ale germenilor de lucernă includ vindecarea rapidă a rănilor, prevenirea deficienței de fier, menținerea sănătății pielii și tratarea simptomelor menopauzei.

Ce sunt germenii de lucernă?

Medicago sativa, mai cunoscuți ca germeni de lucernă, reprezintă o plantă cu flori care aparține aceleași familii ca și mazărea. Planta este considerată a fi originară din zonele estului Mediteranei și vestului Asiei, unde a fost cultivată de mai bine de un mileniu. Aceasta prezintă, la maturitatea deplină, flori violete minuscule.

În trecut, oamenii foloseau lucerna, sub formă de fân, ca nutreț pentru a hrăni vitele. Cu toate acestea, Ayurveda și medicina tradițională chineză foloseau deja lucerna pentru a trata tulburările digestive.

În prezent, oamenii consumă germenii de lucernă pentru a beneficia de numeroasele avantaje aduse de aceștia sănătății. Lucerna este denumită „părintele tuturor alimentelor” datorită adaptabilității sale și a conținutului ridicat de compuși bioactivi ai plantei.

Informații nutriționale pentru 100 g germeni de lucernă

Calorii-23

Carbohidrații – 2,1 g

Fibre – 1,9g

Proteine – 4g

Tiamină – 0,076 mg 7% DZR

Riboflavină- 0,126mg 11% DZR

Niacină – 0,481 mg 3% DZR

Vitamina B6 – 0,034mg 3% DZR

Acid folic – 36μg 9% DZR

Vitamina C- 8,2 mg 10% DZR

Vitamina K – 30,5 μg 29% DZR

Magneziu – 27mg 8% DZR

Mangan – 0,188mg 9% DZR

Fosfor – 70 mg 10% DZR

Potasiu – 79 mg 2% DZR

Zinc -0,92 mg 10% DZR

 

Germenii de lucernă – 13 beneficii pentru sănătate

 

 1. Asigură vindecarea rapidă a rănilorgermenii de lucerna

Germenii de lucernă ne pot ajuta să obținem necesarul zilnic de vitamina K. Doza zilnică recomandată pentru bărbați de vitamina K este de 120 de micrograme iar pentru femei de 90 de micrograme. Vitamina K este o vitamină de coagulare a sângelui, prin urmare, consumul regulat de germeni de lucernă asigură vindecarea rapidă și naturală a rănilor.

 1. Ajută la prevenirea anemiei

Producția redusă de hemoglobină semnalează  o deficiență de fier. Numărul globulelor roșii scade rapid atunci când organismul nu are suficient fier pentru a produce noi globule. Cauzele pot include tulburăririle menstruale și aportul insuficient de alimente bogate în fier.

Lucerna este o sursă excelentă de fier și este mai eficientă decât suplimentele cu fier. Cantitățile importante de fier, clorofilă și vitamina K prezente în germenii de lucernă îmbunătățesc producția de sânge și sunt benefice în tratarea hemoragiilor.

 1. Menține pielea sănătoasă

Clorofila, care dă culoarea lucernei, este o substanță puternică, remarcată pentru proprietățile sale de vindecare și detoxifiere. Germenii de lucernă au capacitatea de a descompune dioxidul de carbon și de a bloca reproducerea bacteriilor anaerobe.

În plus, germenii de lucernă sunt bogați în vitamina A și în enzime care ajută la îmbunătățirea tenului, hidratând pielea uscată și menținând-o netedă.

 1. Ajută sistemul osos

Vitamina K, prezentă din belșug în germenii de lucernă, este la fel de benefică pentru sănătatea oaselor cât este și pentru producția de sânge. Activarea osteocalcinului, proteina care circulă în sânge, necesită vitamina K. Aceasta ajută, de asemenea, la absorbția corespunzătoare a calciului pentru a preveni slăbirea oaselor și osteoporoza.

 1. Susține pierderea în greutate

Germenii de lucernă sunt ideali pentru persoanele care își doresc să slăbească. Aceștia au un conținut redus de zahăr, calorii și grăsimi. Pe de altă parte, germenii de lucernă sunt bogați în fibre și constituie o sursă semnificativă de proteine. În plus, conținutul său de fibre inhibă eliberarea hormonilor care declanșează foamea.

 1. Reglează nivelul de colesterol

Germenii de lucernă ajută la eliminarea colesterolului rău din corp. Acest lucru este posibil deoarece lucerna conține cantități mari de saponină, un compus vegetal cunoscut pentru scăderea nivelului de colesterol rău LDL și îmbunătățirea nivelului de colesterol bun HDL.

 1. Detoxifică organismul

Germenii de lucernă sunt purificatori de sânge, prevenind afecțiunile care implică infecții. În medicina tradițională germenii de lucernă sunt folosiți pentru a aborda erupțiile pielii, cum ar fi acneea, varicela, eczema sau psoriazisul.

Cu proprietățile sale de detoxifiere, o doză zilnică de germeni de lucernă este benefică pentru a vă menține sângele curat, ajutând la funcționarea rinichilor și a ficatului.

 1. Ajută la digestiebeneficiile germenilor de lucerna

Germenii de lucernă sunt remarcabili în tratarea afecțiunilor digestive, precum și a cariilor și inflamației dinților. „Părintele tuturor alimentelor” prezintă un raport ridicat de enzime digestive și ajută la promovarea unui sistem digestiv funcțional.

În plus, consumul de germeni de lucernă previne indigestia și excesul de gaze, susținând digestia corectă a alimentelor.

 1. Întărește sistemul imunitar

Germenii de lucernă prezintă concentrații mari de fitonutrienți, precum clorofila, care ajută la întărirea rezistenței organismului la infecții. Antioxidanții puternici din lucernă elimină toxinele și radicalii liberi din organism, prevenind deteriorarea suplimentară a ADN-ului.

 1. Tratează simptomele menopauzei

Germenii de lucernă pot avea un efecte calmant, ajutându-vă să faceți față stresului și reducând anxietatea. De asemenea, pot promova somnul pentru persoanele cu probleme în acest sens. Fiind plini de fitoestrogeni, germenii pot contracara simptomele menopauzei, cum ar fi uscăciunea vaginală, bufeurile, modificările de dispoziție și scăderea libidoului.

 1. Previn infecția de tract urinar

Remediile naturiste, precum germenii de lucernă, pot trata infecția tractului urinar, accelerând eliminarea bacteriană de la nivelul vezicii sau al tractului urinar. Aceștia contituie un diuretic natural, crescând fluxul de urină și eliminând bacteriile responsabile pentru infecție.

 1. Ameliorează arsurile la stomac și refluxul gastroesofagian

Germenii de lucernă sunt alimente alcaline, care pot ajuta la reglarea nivelului de pH al stomacului. Dacă aveți probleme cu digestia, stomacul trebuie să producă mai mult acid pentru a descompune alimentele.

Alimentele alcaline, precum germenii de lucernă scad aciditatea stomacului și optimizează pH-ul. Acest lucru reduce, de asemenea, probabilitatea apariției ulecerului gastric.

 1. Mențin sănătatea păruluigermeni de lucerna sanatate

Germenii de lucernă au un conținut ridicat de aminoacizi, ce favorizează creșterea părului. Includerea germenilor de lucernă în dietă oferă suficiente proteine necesare unui păr sănătos. În plus, lucerna este bogată în vitaminele B1 și B6, care sunt benefice pentru creșterea părului și care previn căderea acestuia.

 

În continuare, vă oferim o prezentare detaliată a produsului Calivita, pe bază de lucernă Greencare

Lucerna (Medicago sativa), utilizata in mod obisnuit ca nutret, este folosita de multa vrerne si de medicina populara, pentru efectele sale terapeutice. Frunzele de lucerna contin cantitati mari de beta-caroten, vitaminele A, B, C, D, E, K si U si substante minerale: potasiu, fier, calciu si fosfor. Ultimele doua sunt necesare sistemului osos si danturii.

Datorita continutului crescut de clorofila, lucerna este un detoxifiant foarte bun. Denumirea engleza a lucernei este alfalfa. Acest cuvant de origine araba inseamna “mama tuturor plantelor” si a fost inspirat, probabil, de efectele sale terapeutice si fortifiante.

Preparatul natural Green Care de la Calivita se poate utiliza cu mare succes in tulburarile digestive acute si cronice. Se recomanda si in cazurile de balonare, ulcer, anorexie (lipsa poftei de mancare) deoarece contine mari cantitati de vitamina U (la fel ca si varza cruda sau zeama de varza). In ultima vreme se foloseste tot mai frecvent si in tratamentul ulcerului peptic (ulcerul peptic se formeaza la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subtire, ca o consecinta a scaderii rezistentei mucoasei fata de enzimele digestive).

 

Green-Care Calivita