10 remedii naturale pentru ciuperca piciorului
Infecțiile la unghiile de la picioare pot fi cel puţin extrem de supărătoare, ceea ce vă determină să doriţi să vă deplasaţi desculţi când va confruntaţi cu aşa ceva. V-ați putea imagina că încercaţi să vă familiarizaţi cu cineva, iar faptul că deţineţi acest secret jenant poate deveni o sursă majoră de discuții? Cauzată de o ciupercă buclucaşă tinea unguium, această afecţiune este foarte rezistentă la suprimarea sistemului imunitar.
Cum aveţi de gând să acţionaţi? Aţi putea să investiţi destul de mulţi bani în preparate comerciale, care nu sunt neapărat eficiente. Multe remedii naturale au proprietăți destul de asemănătoare cu preparatele vândute fără reţetă pentru ciuperca piciorului, deci faceţi-vă o favoare și economisiți bani.
Este posibil să aveți multe dintre aceste remedii naturale chiar acum în cămara dumneavoastră, deci nu va costă nimic să încercaţi. Iată câteva remedii de acasă, grozave pentru a trata acea agasantă ciupercă a piciorului.
10 remedii naturale pentru ciuperca piciorului
Praf de copt
Cunoscut ȋn chimie ca bicarbonat de sodiu, lista impresionantă a beneficiilor acestuia face să ne mirăm de ce nu profită de el mai mulţi oameni.
Praful de copt este eficient în special împotriva unei varietăți de infecții fungice, din cauza faptului că este clasificat ca substanță bazică și alcalină acţionând în organism. Ce înseamnă asta? În special, infecțiile fungice se dezvoltă în condiții de pH acid. Prin ceea ce facem şi consumăm zilnic, balanţa acid-bază inclină mai mult în direcția acidității, ceea ce facilitează dezvoltarea infecțiilor fungice.
O linguriță de praf de copt consumată zilnic cu apă este o modalitate excelentă pentru prevenirea infecțiilor fungice și poate chiar remedia mai multe tipuri dacă acestea există deja. În cazul unei ciuperci a piciorului, pe lângă consumul de bicarbonat de sodiu, ar trebui să îl folosiți și pentru baie la picioare sau sub forma de pastă.
Prin dizolvarea unei cantităţi mici de praf de copt într-un volum mic de apă, obţineţi o pastă groasă, de consistența pastei de dinți. Apoi, aplicați cât doriţi în jurul unghiei şi la baza acesteia, mai ales înainte de culcare.
Puteți, de asemenea, să vă înmuiaţi piciorul în apă caldă, dizolvând o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, cel puțin 15 minute. Utilizarea zilnică este recomandată.
Ulei din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai prezintă importante proprietăți antimicrobiene, ajutând la tratarea infecțiilor fungice și bacteriene. Este posibil să fi auzit chiar și să fi încercat uleiul din arbore de ceai pentru tratarea mătreţii, deoarece s-a remarcat ca unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea diferitelor micoze.
Există acum preparate specializate sub forma de lac de unghii, care includ ulei din arbore de ceai pentru aplicarea în cazul infecții fungice ale unghiilor, care prezintă potențial anti-fungic comparabil cu unul dintre cele mai apreciate preparate antifungice sintetice, clotrimazolul.
Ulei de oregano
Pe lângă faptul că este o plantă gustoasă, oregano, în forma sa de ulei esențial este de asemenea extrem de eficient ca agent antibacterian și anti-fungic.
Acest lucru este în mare parte atribuit prezenței timolului, compus care prezintă acțiune fungicidă asupra onicomicozelor. Este cel mai bine aplicat zilnic pe unghiile afectate cu ajutorul unui tampon.
Oțet
Multe dintre proprietăţile oţetului de mere se datorează componentei sale acetice. În cazul oțetului alb, totuși, nu îl veți consuma, ci mai degrabă vă înmuiați picioarele în el.
Adăugați o parte oțet în două părți de apă și înmuiați picioarele pentru o perioadă de 20 de minute pe zi. Oțetul poate să nu fie un remediu independent, dar atunci când este combinat cu bicarbonat de sodiu și alte remedii orale, poate deveni eficient.
Ulei esențial de lavandă
Cel mai cunoscut pentru proprietățile sale liniștitoare și relaxante, uleiul de lavandă este eficient și în tratarea unei forme uşoare a ciupercii piciorului.
Acest lucru înseamnă că dacă ciuperca nu afectează mai multe unghii, acest ulei poate să trateze în mod eficient afecțiunea.
Pentru a utiliza, aplicați local, în jurul bazei unghiei înainte de a dormi. Este o idee bună să aplicați și între degete, deoarece ciupercile pot trăi și în locații din afara unghiei.
Oțet de mere
Nu a durat mult până când oţetul de mere a apărut în această listă, dar cum poate acest oţet să trateze ciuperca piciorului? Într-o manieră similară cu bicarbonatul de sodiu, acțiunea sa este atribuită potențialului de formare a unui mediu alcalin al lichidului atunci când este ingerat.
Prin restabilirea pH-ului natural al organismului, care este neutru spre uşor alcalin, organismelor fungice le este mai greu să prolifereze. Dacă vi se pare greu să beţi oţet de mere, nu ezitați să adăugați apă și miere pentru a-i îmbunătăți gustul.
Oţetul de mere este cel mai bine utilizat zilnic, împreună cu preparate locale pentru eradicare completă.
Usturoi
Vă place sau nu, usturoiul poate fi considerat un superaliment, având potențialul de a trata infecțiile fungice ale unghiilor de la picioare. Cel mai bun mod de a-l utiliza este să consumaţi mai mult, dar, deoarece știm că nu puteţi consuma mult usturoi într-o zi, poate fi mai practic să încercaţi un supliment pe bază de usturoi.
Unii oameni, de asemenea, storc căţei de usturoi și îi aplică local pe unghia de la picior, deși nu par să aducă beneficii suplimentare în acest fel.
Frecții mentolate
Cel mai cunoscut unguent mentolat ar fi Vicks VapoRub, chiar dacă există și alte câteva tipuri. Eficacitatea acestui produs constă în prezența uleiului esențial de eucalipt, mentol și, de asemenea, camfor, care lucrează sinergic asupra ciupercilor.
Forma de unguent natural a acestor preparate îmbunătățește, de asemenea, penetrarea prin piele și tălpile picioarelor și o face rezistentă la îndepărtarea prin umiditate. Dacă nu aveți un astfel de unguent la îndemână, vă puteți face singuri cu ingredientele enumerate mai sus.
Un studiu a investigat potențialul acestor frecţii mentolate pentru tratarea ciupercii piciorului, ale căror rezultate au indicat o rată de succes de aproximativ 25%. Nu este cea mai bună, dar totuși decentă, ținând cont de faptul că multe medicamente cu prescripție locală obțin doar cel mai bun procent de succes de 30%.
Extract de ageratină
Necunoscut pentru majoritatea oamenilor, acest remediu este frecvent utilizat în medicina tradițională mexicană, unde a fost utilizat cu succes timp de secole pentru a trata diferite tipuri de infecții ale pielii, mai precis infecții cu tinea care afectează unghiile de la picioare.
Se crede că are putere comparabilă cu medicația pe bază de rețetă folosită pentru tratamentul ciupercilor unghiei de la picior, ceea ce o face deosebit de atractivă pentru persoanele care preferă o abordare mai naturală.
Ulei esențial de portocale
Extras din coajă de citrice (dar mai ales portocalele, de unde și numele), acest ulei este eficient în tratarea infecțiilor fungice ale unghiilor de la picioare, deși nu este cel mai puternic remediu din această listă. Este important să-l amestecați cu un ulei de bază pentru a-i modifica natura corozivă și să testaţi eventuale reacţii alergice, deoarece un număr destul de mare de persoane manifestă alergie la ulei.
Concluzie
O ciupercă a unghiilor de la picioare poate persista ani întregi dacă este lăsată netratată, subţiindu-se constant la nivelul matricei unghiilor până când ceea ce rămâne este o coajă fină de țesut fragil. Abordarea acesteia imediat ce observați apariția decolorării poate îmbunătăți semnificativ probabilitatea de rezolvare completă, mai ales atunci când combinați consumul de remedii cu aplicarea lor locală.
Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/10-home-remedies-toenail-fungus/
Descoperiți mai multe remedii naturiste aici: https://sursesanatate.ro/category/medicina-naturista/remedii-naturale/