13 remedii naturale pentru raceala

 

Remediile naturale pentru răceală includ consumul de miere, ceapă, a 500 g  iaurt, turmeric și lapte, supă de oase, se bea un amestec de piper negru măcinat și apă, se consumă pudră de scorțișoară cu miere, citrice precum grepfrut și portocală, usturoi și miere, se folosesc uleiuri esențiale și se beau ceaiuri organice precum ceai de mușețel, ceai verde și ceai de ghimbir.

Răceala presupune un grad ridicat de disconfort, când curge nasul, strănutăm, lăcrimează ochii şi simţim capul greu. Nu există nicio îndoială că această stare ne afectează fizic și psihic – și nu ne mai rămâne energie pentru a ne desfăşura activitatea. Deși există o mulțime de remedii pentru combaterea bolii, o mulțime de oameni preferă să bea ceaiuri din plante și ce considera ei că este benefic.

Ceaiul oferă o sursă de confort atunci când suntem răciţi. Dar nu tratează starea în integritatea ei. De aceea, putem crede că ne este mai bine, dar începem să ne simţim letargici, cu capul greu și cu nasul înfundat chiar a doua zi.

Totuşi, ar trebui să luăm măsuri de precauție în acest sens și să optăm pentru remedii în favoarea sănătăţii pe termen mai lung.

Nutriționiștii sugerează că răceala este una dintre acele probleme de sănătate pe care le putem vindeca eficient cu remedii naturale. Modalitățile tradiționale nu tratează doar răceala și simptomele acesteia, dar proprietățile nutritive găsite în remedii și ingrediente naturale ajută la restabilirea nivelului de energie scăzut.

Simptomele răcelii

Să ştim simptomele răcelii este necesar pentru a preveni apariția afecțiunii.

  • Durere în gât
  • Congestie nazală
  • Senzaţie de usturime în gât
  • Dureri musculare
  • Scăderea poftei de mâncare
  • Senzaţie de mucus în gât

Cauzele răcelii

Diverse virusuri contribuie la apariția răcelii, afectând sistemul imunitar. Mai mult decât atât, schimbările sezoniere și alergiile pot provoca, de asemenea, răceală.

Copiii sunt mai predispuși să fie afectaţi de probleme de sănătate. Cu toate acestea, această stare este la fel de problematică și pentru adulți.

Nutriționiștii sugerează că tratarea răcelii cu remedii naturale este benefică, deoarece sursele naturale ne pot ajuta să ne întărim sistemul imunitar.

 

13 remedii naturale pentru raceala

 

  1. Consumați miere

Mierea are numeroase beneficii pentru sănătate, dintre care unul este de tratament activ pentru simptomele de răceală. Mierea a făcut parte din remediile tradiționale pentru a trata afecțiunea de zeci de ani.

Și ar trebui să consumăm zilnic o lingură de miere în timpul răcelii. Nutriționiștii recomandă, de asemenea, să o diluăm într-o cană de lapte cald și să bem înainte de culcare.

  1. Ceapă pentru răceală

Putem mânca ceapă pentru a se desfunda nasul imediat. Tăiem și feliem subțire ceapa și o înmuiem în miere peste noapte. Mâncăm a doua dimineață cel puțin două felii de ceapă pe stomacul gol.

  1. Iaurtraceala

Nutriționiștii sugerează că un nivel adecvat de probiotice poate preveni apariția răcelii. Prin urmare, să încercam să consumăm 500 grame iaurt o dată pe zi pentru a combate simptomele asociate unei răceli.

  1. Turmeric și lapte

Turmericul este o sursă de diverşi nutrienți care pot consolida sistemul imunitar. Când este combinat cu lapte, beneficiul său se dublează. Prin urmare, consumul unei căni de lapte cald cu turmeric înainte de culcare este considerat o soluție eficientă pentru combaterea răcelii și pentru a ne menține sănătos sistemul imunitar.

  1. Supă de oase

Nutriționiștii sugerează consumul supei de oase în special în timpul răcelii. Este plină de nutrienți care nu numai că ameliorează simptomele unei răceli, dar cresc și nivelul de energie. Să încercăm totuşi să o preparăm acasă cu toate ingredientele organice pentru a scăpa de răceală instantaneu.

  1. Piper negru

Pentru a deveni mai energici, să măcinăm puțin piper negru, adăugând pulberea într-un pahar cu apă. Amestecăm bine și bem o dată pe zi. Deși remediile naturale nu conțin efecte adverse, trebuie să consultăm medicul înainte de a alege unul.

  1. Pudră de scorțișoară

Această mirodenie are proprietăți remarcabile. Ar trebui să luăm în considerare consumul de pudră de scorțișoară cu miere. Combinaţia este un mod dovedit și rapid de a evita răceala.

  1. Citrice

Nu mai vorbim de faptul că citricele pot furniza multă vitamina C, care este esențială pentru îndepărtarea bacteriilor și a virusurilor. Ar trebui să consumăm bucăți proaspete de portocală și grapefruit organice pentru a controla răceala.

Mai mult decât atât, putem consuma un pahar cu apă caldă cu câteva picături de suc de lămâie pentru a oferi nivelului de energie un impuls rapid. Cu toate acestea, să nu introducem citrice dacă răceala vine și cu durere în gât; consultați imediat medicul.

  1. Usturoi și miere

Pentru a elimina simptomele răcelii, să zdrobim doi căței de usturoi și să îi înghiţim într-o lingură de miere. Proprietățile antibacteriene din cele două surse sunt puternice pentru a distruge bacteriile care contribuie la răceală.

  1. Să tratăm răceala cu uleiuri esențiale

Să pregătim un amestec de 3 – 4 picături de ulei de nucă de cocos, eucalipt, oregano sau ulei de mentă. Aplicăm pe frunte, gât și piept înainte de culcare. Componentele din uleiuri vor ajuta la calmarea răcelii şi descongestionarea cailor respiratorii. Este de remarcat faptul că nu putem ingera această combinaţie. Este doar pentru uz extern.

  1. Ceai de ghimbirremedii naturale raceala

Ceaiul de ghimbir este o parte din remediile tradiționale pentru tratarea răcelii de secole. Pentru a atenua simptomele răcelii, nutriționiștii recomandă consumul de ceai de ghimbir de două ori pe zi.

Ingrediente

  • Bucată proaspătă de ghimbir
  • Apă
  • Miere pentru aromă

Metodă

  • Se fierbe bucata de ghimbir și se lasă la macerat în apă timp de 10 minute.
  • Se strecoară apa cu atenție.
  • Adăugăm miere pentru a îmbunătăți aroma.

Ceaiul cu miere poate asigura o ameliorare instantanee a bolii. Cu toate acestea, trebuie să ne consultăm și cu medicul înainte de a opta pentru remedii naturale.

  1. Ceai verde

Ceaiul verde este o sursă bogată de diverși nutrienți care sunt benefici în ceea ce privește bunăstarea generală. Când vine vorba de tratarea răcelii, nutriționiștii au cea mai mare încredere în ceaiul verde.

Are proprietăți liniștitoare și vindecătoare, care sunt eficiente pentru durere în gât, scăderea poftei de mâncare, ochi umezi și alte simptome de răceală.

De asemenea, este foarte ușor de pregătit. Avem nevoie doar de ceai verde – un plic de ceai și o cană cu apă fierbinte. Punem plicul cu ceai în apă timp de 10 – 15 minute – și este gata de băut.

  1. Ceai de mușețel

Este unul dintre cele mai benefice ceaiuri atunci când dorim să ne energizăm când suntem răciţi – care necesită timp minim pentru a-l prepara.

Ingrediente

  • Plic cu ceai de mușețel
  • Apă
  • Miere pentru aromă

Metodă

  • Fierbem o cană de apă și punem în ea plicul de ceai timp de 5 – 8 minute.
  • Adăugam miere și este gata de consum.

Putem bea ceai de mușețel de două ori pe zi. Cu toate acestea, într-o stare severă, mergem la medic și ne abţinem de la remedii naturale.

Concluzii

Putem ameliora manifestările răcelii, optând pentru remedii naturale. Acestea nu au efecte adverse și sunt sigure pentru copii și adulți.

Trebuie doar să optăm pentru consum moderat. De asemenea, trebuie să vorbim cu un medic dacă răcim des pentru a descoperi cauza reală.

 

 

În continuare, vă oferim o schemă detaliată de tratament natural pentru RĂCEALĂ / GRIPĂ / VIROZĂ. Schema este întocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Para Protex (1-0-1 la copii dupa 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrat in timpul mesei, are efect antiviral si antibacterian, realizand astfel o paraprotectie a sistemului imunitar impotriva actiunii microbiene) sau Garlic Caps (in aceleasi doze, are acelasi efect).

White Willow (1-1-1 la copii dupa 5 ani si 1-2-1 la adulti, dupa masa, are efect antiinflamator si antipiretic, eliminand astfel starile febrile).

SambuRex (1-1-1 lingurite dupa masa, este o solutie naturala impotriva racelii si tusei, stimuleaza eliminarea toxinelor virale prin urina si transpiratie, amelioreaza simptomele cailor respiratorii afectate) sau Liquid C Plus – pentru copii (1-1-0 lingurite dupa masa, este un sirop pe baza de vitamina C si alte adaosuri de antioxidanti naturali, cu de antiseptic sterilizand focarele microbiene) sau C 1000 – pentru adulti (1-1-0 dupa masa are efect similar).

Spirulina Max (1-1-0 inainte de masa, merge foarte bine pe ridicarea imunitatii generale, ca detoxifiant si sursa de hrana pentru organism datorita continutului extrem de bogat in nutrienti – vitamine, minerale, enzime, aminoacizi)

Observatie: Se face o cura completa pentru a creste imunitatea si preveni reimbolnavirea.