17 remedii naturiste pentru diabet

 

Diabetul zaharat a devenit o problemă frecventă de sănătate și afectează deopotrivă tineri și vârstnici. După ce este diagnosticat, ar trebui să optezi pentru măsuri de precauție pentru a evita complicaţii pentru sănătate. Nutriționiștii au dezvăluit că diverse surse naturale, cum ar fi fructe, condimente și plante au potențial pentru a trata diabetul.

Este important de menționat faptul că tratamentul naturist poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr în fluxul sanguin, nu poate elimina diabetul. În plus, consultarea cu endocrinologul în acest context și introducerea remediilor de acasă în rutină zilnică pot îmbunătăți, de asemenea, starea diabeticilor.

Ce este diabetul?

Este o boală cronică declanşată atunci când glicemia sau zahărul din sânge creşte incontrolabil. Glicemia este sursa principală care ajută la dezvoltarea energiei din corp din alimentele consumate. De asemenea, un hormon numit insulină, pe care îl secretă pancreasul, intră în celulele corpului pentru a genera energie.

În afecțiune, corpul nu produce insulina necesară sau nu o folosește în mod corespunzător. În acest caz, glucoza rămâne în sânge și nu ajunge la celule – ceea ce contribuie la diverse probleme de sănătate.

Tipuri de diabet

Iată tipurile comune de diabet:

Diabetul de tip 1

Corpul nu produce insulină în această afecțiune. Apare atunci când sistemul imunitar descompune celulele prezente în pancreas, care contribuie la dezvoltarea insulinei.

Diabet zaharat de tip 2

Este cel mai frecvent tip de diabet în care corpul nu folosește și nu generează insulină așa cum este necesar. Poate apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, persoanele bătrâne sau cele de vârstă mijlocie sunt afectate frecvent de acesta.

Diabet gestațional

Femeile se confruntă cu diabet gestațional în timpul sarcinii. Acesta trece după nașterea copilului. Cu toate acestea, acele femei sunt predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2 la vârsta mijlocie.

 

17 remedii uimitoare de acasă, pentru diabet

 

 1. Frunze de busuioc

Nutriționiștii sugerează că introducerea unei surse naturale, cum ar fi frunzele de busuioc poate atenua nivelul ridicat de zahăr din sânge, fără a afecta sănătatea. Frunzele de busuioc sunt o sursă puternică de antioxidanți și diverși compuși care asigură funcționarea corectă a celulelor care eliberează insulina.  

Poți include frunze de busuioc în dieta zilnică adăugându-le în mesele pregătite și poți consuma o lingură de suc din acesta înainte de micul dejun.

 1. Frunze de mangodiabet

Poate părea de necrezut, dar consumul unui ceai făcut cu frunze proaspete de mango poate face minuni pentru persoanele cu diabet. Nu-ți trebuie decât 15 frunze de mango, fierbe-le timp de cel puțin 15 minute și bea-l, după strecurare, pe stomacul gol. Ar trebui să îl bei cel puțin o dată pe zi pentru a echilibra nivelul de zahăr din fluxul sanguin.  

 1. Castravete amar

Castravetele amar este o uimitoare sursă de charantină – un produs chimic. Atunci când îl consumi regulat, castravetele amar ajută la scăderea glicemiei. Crește secreția de insulină pancreatică pentru a combate dezechilibrele acesteia. Nutriționiștii recomandă castravetele amar persoanelor cu orice tip de diabet pentru a ţine sub control glicemia. 

 1. Scorţişoară

Îmbogățită cu compuși bioactivi, cum ar fi acidul cinamic, cinamaldehida şi cinamatul, scorţişoara este un condiment minunat care poate îmbunătăți sănătatea diabeticilor. Este renumit pentru controlul diabetului și atenuează nivelul ridicat de zahăr din sânge în corp prin declanșarea activității insulinei.  

Mai mult, nutriționiștii sugerează că acest condiment ar putea deveni o opțiune eficientă pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Unul dintre modurile rapide de a include scorțișoara în rutina ta este să consumi ceai de scorțișoară o dată pe zi.

 1. Schinduf

Schinduful este unul dintre cele mai utile condimente care pot ajuta la controlul diabetului de tip 1 și 2. Studiile au arătat că nutrienții găsiți în acesta, cum ar fi fibrele, funcționează pentru a controla nivelurile ridicate de glucoză. Mai mult, va permite sângelui să absoarbă zahărul, împiedicând acumularea sa în organele corpului. 

 1. Coacăz indian

 Poţi obține multă vitamina C de la coacăzul indian care este un antioxidant. Fructul are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv echilibrarea nivelului de zahăr în fluxul sanguin. Consumul de coacăze susține activitatea pancreasului și ajută la producerea insulinei. De asemenea, ar putea deveni o sursă sigură pentru a scădea excesul de glucoză din corp.    

 1. Prune închise la culoare

Nutriționiștii recomandă foarte mult diabeticului să includă porții adecvate de prune închise la culoare în dietă. Fructul conține antioxidanți precum acidul elagic, taninuri hidrolizabile și antocianine. De consumul regulat de prune închise la culoare pot beneficia deopotrivă persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și 2.

 1. Frunze de curry

 Odată ce afli că frunzele de curry sunt suficient de puternice pentru a menține nivelul de glucoză în fluxul de sânge, le vei adăuga la mese în mod regulat. Se spune că frunzele reduc cantitatea de zahăr obținută din amidon.  

 1. Aloe Vera

 Îmbogățit cu fitosteroli, aloe vera poate avea un efect antihiperglicemic asupra persoanelor cu diabet de tip 2. Nutriționiștii sugerează că este o sursă sigură și naturală pentru a atenua nivelul de zahăr în condiții de post din sânge. De asemenea, poţi prepara un amestec de turmeric, frunze de dafin și aloe vera. Se spune că acest leac pe bază de plante controlează glucoza din sânge.  

 1. Guavaremedii naturiste diabet

Guava este o excelentă sursa de fibre şi vitamina C. Studiile au dovedit că ambii nutrienți sunt esențiali atunci când vine vorba de menținerea nivelului de zahăr la diabetici. Conținutul ridicat de fibre din fructe susține metabolismul care duce în final la o mai bună absorbție a zahărului. Și antioxidanții vor elimina alți factori care contribuie la diabetul de tip 1.  

 1. Seminţe de in

 Mestecând semințe de in se poate schimba starea generală în bine. Ele sunt foarte benefice și pentru diabetici. Îmbogățite cu antioxidanți, consumate regulat, vor reduce sensibilitatea la insulină, datorită atenuării stresului oxidativ din corp. De asemenea, fibra din semințele de in ajută la absorbția de grăsimi și zaharuri deopotrivă.  

 1. Liliacul indian (Neem)

 Amar la gust, neem este benefic în tratarea diabetului. Studiile au demonstrat că liliacul indian poate menține nivelul de zahăr din sânge stimulând activitatea  insulinei. Deși sursele naturale nu manifestă efecte adverse, se recomandă totuși să consulţi endocrinologul în cazul conținutului ridicat de glucoză în fluxul sanguin.  

 1. Ceai verde

 Poţi beneficia de mult polifenol consumând ceai verde. Nutriționiștii recomandă cel puțin o ceașcă de ceai verde cald în mod regulat pentru a regla nivelul glicemiei. 

 1. Cuişoare

Cuişoarele se spune că sunt eficiente în tratarea rezistenței la insulină. Studiile au arătat că acest condiment este o reală sursă de antioxidanți, cum ar fi quercetina, antocianinele și fenolul.  

 1. Rozmarin

 Persoanele cu diabet vor fi încântate să afle că rozmarinul nu adaugă numai arome la mesele lor, dar ar putea ajuta şi la neutralizarea nivelului ridicat de glucoză. Consumul regulat al plantei este extrem de benefic pentru diabetul gestațional și pentru tipul 1 și 2.  

 1. Oregano

 Este un ingredient esențial pentru bucătăria italiană, dar beneficiile în ceea ce privește diabetul sunt celebre în întreaga lume. Oregano ar putea reduce nivelul de glucoză în fluxul sanguin dacă este consumat regulat cu moderație.  

 1. Salvieremedii naturale pentru diabet

Nutriționiștii sugerează că salvia consumată împreună cu medicamentele prescrise pentru diabet poate controla eficient nivelul neregulat de zahăr. De aceea, a rămas o parte a medicinei tradiționale timp de secole.  

Concluzie

Bolile cronice precum diabetul pot afecta starea de bine generală. Prin urmare, încearcă remediile de acasă menționate mai sus și menține-te în formă.

 

În continuare vă oferim o schemă detaliată de tratament natural pentru DIABET. Schema este întocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

– Nopalin (1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, este antidiabeticul natural de selectie deoarece intervine in reglarea cantitatii de insulina – hormonul raspunzator de nivelul glucozei).

– Chromium Max (0-1-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza functiile pancreasului – endocrina si exocrina – participand eficient la facilitarea digestiei si normalizarea valorilor glucozei).

– Oxy Crystal (8-8-0 picaturi in pahar cu apa plata, dupa masa; apa saracita in deuteriu din compozitia produsului ajuta la controlarea diabetului, scazand nevoia de insulina si nivelul glicemiei; totodata imbunatateste oxigenarea celulara si impiedica degenerarea organica) alternand dupa 1 flacon consumat cu Resveratrol (1-1-0, dupa masa, previne complicatiile diabetului si reduce durerea in neuropatia diabetica).

– Stress Management (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, are efecte antistres si trofic al nervilor periferici prevenind astfel oscilatiile de glicemie cauzate de stresul psihic si polineuropatia – complicatie de temut in diabet).

– Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia – mai ales cea periferica – si scade nivelul grasimilor saturate – cele rele din sange – prin accelerarea eliminarii lor, usurand in acest fel functia hepatica)