10 remedii naturiste pentru herpes

 

Remediile naturiste pentru herpes includ aplicarea pachetelor de gheață pe zona afectată, utilizarea oțetului de mere, folosirea peroxidului de hidrogen, aplicarea usturoiului, consumul și aplicarea balsamului de lămâie, folosirea rădăcinii de lemn dulce, consumul de ceai de mentă, folosirea uleiului din arbore de ceai, consumul de ulei de nucă de cocos, apicarea unor produse din aloe vera, și schimbarea dietei.

Ce este herpesul și care sunt tipurile de herpes?

Herpes simplex-1 și două virusuri sunt de obicei cauza focarului de herpes. Virusul simplex-1 provoacă herpes oral, în timp ce virusul simplex-2 duce la simptomele asociate herpesului genital. Herpesul este o boală extrem de contagioasă – contactul fizic sau sexual poate transmite boala de la o persoană la alta – motiv pentru care pacienții cu herpes sunt izolaţi.

Herpesul oral este adesea transferat prin saliva infectată a individului, care ar putea fi transmisă prin mâncare sau băutură utilizând aceleași tacâmuri, prin obiecte personale în comun sau prin contact fizic, cum ar fi un sărut. O infecție oriunde pe față, inclusiv gură, buze sau orice altă parte a feței poate determina transmiterea ei unei alte persoane. Herpesul în organele reproducătoare este cauzat de sex neprotejat și se manifestă prin ulcere sau plăgi genitale. În stadiile inițiale ale infecției, simptomele pot fi însoțite și de febră.

Când focarul inițial scade, virusul se opreşte în sistemul nervos și poate ataca din nou, apărând alte boli, compromite sistemul imunitar sau poate provoca modificări hormonale neregulate.

Nu multe persoane sunt conștiente, dar herpesul poate fi tratat și cu remedii naturiste. Dacă aceste remedii nu reușesc să trateze simptomele în mod adecvat, gravitatea afecțiunii poate fi cel puțin diminuată într-o măsură mai mare.

 

10 remedii naturiste pentru herpes

 

  1. Pachete cu gheațăherpes

Luați un cub de gheață și înfășurați-l cu grijă într-o bucată de pânză sau prosop. Frecați zona afectată cu acest pachet de gheață și urmăriți cum dispar disconfortul, durerea și neliniștea. Păstrați gheața pe zona afectată cel puțin 10 minute și veți începe să observați rezultatele după câteva zile.

  1. Oțet de mere 

Oțetul de mere este renumit pentru proprietățile sale dezinfectante, antiinflamatoare și astringente. Puteți folosi un tampon de vată; trebuie doar să îl scufundați într-un bol mic de oţet de mere și să aplicați pe zona afectată. S-ar putea să aveţi o senzație de furnicătură din cauza naturii acide a oțetului. Consumul de oțet de mere amestecat cu apă în timpul dezvoltării herpesului ar putea de asemenea să fie util.

  1. Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un dezinfectant și unul dintre cele mai preferate remedii la domiciliu pentru herpes. Poate fi folosit prin zdrobirea unei tablete de lizină sau aplicat cu un tampon de vată pe zona afectată. Amestecarea în apă și folosirea lui ca apă de gură este un remediu ideal pentru răni orale. Repetați procesul de mai multe ori pe zi și continuați-l câteva săptămâni sau până la vindecare.

  1. Usturoi

Un produs chimic prezent în usturoi numit alicină este cercetat pentru efecte antivirale. Mai mult, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, care sunt destul de benefice în reducerea impactului herpesului cauzat de inflamație. Frecați un căţel de usturoi sau puțin ulei de usturoi peste zonele afectate timp de 10 până la 15 minute și repetați procedura pentru câteva zile. Uleiul de usturoi poate fi obținut prin gătirea căţeilor de usturoi în ulei de măsline până când se rumenesc. Apoi

scoateți-i din ulei și folosiți uleiul rămas.

  1. Balsam de lămâie

Balsamul de lămâie este îmbogățit cu un compus numit eugenol, care este renumit pentru proprietățile sale calmante, antibacteriene și antivirale. Puteți, de asemenea, să preparați un ceai din balsam de lămâie de două ori sau de trei ori pe zi sau chiar puteți aplica ceai din balsam de lămâie sau ulei pe zona afectată timp de 10 până la 15 minute timp de peste o săptămână. Faceți acest lucru și urmăriți simptomele cum cedează. Evitați consumul de ceai din balsam de lămâie, însă dacă aveți tensiune arterială ridicată.

  1. Rădăcină de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este renumită pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea herpesului. Se spune că o componentă specifică recent descoperită în rădăcina de lemn dulce numită glicirizină are beneficii antiinflamatorii și antivirale. Faceți o pastă amestecând o lingură de pudră din rădăcină de lemn dulce și o jumătate de lingură de apă și aplicați-o pe zonele afectate. Repetați procedura cel puțin de trei sau patru ori pe zi și continuați să o repetați până când inflamaţiile apoase au dispărut complet.

  1. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă calmează inflamația și ușurează durerea cauzată de herpes. Uleiul de mentă conține, de asemenea, un compus virucid specific care ajută la combaterea virusului herpetic. Puteți consuma ceai de mentă de două ori sau de trei ori pe zi și puteţi ȋmbiba simultan un tampon de vată în ulei de mentă și să-l aplicați pe zonele afectate. Acest lucru vă poate oferi o dublă protecție, atât în interior cât şi în exterior, împotriva disconfortului şi inflamaţiei cauzate de herpes.

  1. Ulei din arbore de ceai

Datorită proprietăților sale analgezice, antibacteriene și antiherpetice, uleiul din arbore de ceai se poate dovedi a fi un remediu extrem de eficient pentru inflamația cauzată de herpes. Terpenele, fenilpropanoizii și proprietățile antivirale din uleiul din arbore de ceai acționează ca agenți antivirali împotriva infecției. Puteți adăuga cantități egale de ulei esențial de mentă, geraniu și smirnă și aplica amestecul cu un tampon de vată pe părțile afectate de herpes.

  1. Ulei de cocosremedii naturiste herpes

Uleiul de nucă de cocos conține cantități abundente de acid capric și acid lauric, care s-a dovedit a fi extrem de eficient în suprimarea virusului herpes. Încercați să consumați 3 linguri de ulei de nucă de cocos de două ori sau de trei ori pe zi și urmăriți cum simptomele herpesului se estompează.

  1. Aloe vera

Aloe vera este, de asemenea, o sursă excelentă de tratament pentru herpesul cauzat de simplex-2, deoarece vindecă rănile și leziunile și ajută la calmarea inflamației și a durerii într-o mare măsură. Aplicați direct gel de aloe extras din plantă sau aplicați o cremă de aloe vera. Oricum, lăsați produsul pe bază de aloe să se usuce singur și ștergeți-l cu o cârpă înmuiată în apă călduță.

Mai multe remedii la domiciliu pentru herpes

În plus, schimbarea dietei și consumul de alimente bogate în lizină, cum ar fi lactate, nuci , ouă și caise, mango, soia și/sau supliment de l-lizină pot ajuta, de asemenea, la prevenirea dezvoltării herpesului.

De asemenea, kale, varză, conopidă și broccoli sunt câteva dintre legumele crucifere care se dovedesc a fi utile în combaterea virusului herpetic, diminuând intensitatea durerii și disconfortul care însoțesc simptomele.

 

Concluzii

După ce aţi aplicat toate aceste remedii naturiste, dacă descoperiţi că intensitatea simptomelor și a durerilor nu s-au diminuat, programaţi-vă fără întârziere la medic. De obicei, un sistem imunitar slăbit sau orice altă complicație însoțitoare împiedică procesul de ameliorare, prin urmare, consultarea unui medic devine extrem de importantă în astfel de cazuri.

Medicul este apoi capabil să vă ghideze printr-o procedură adecvată și să vă explice ceea ce ar fi putut cauza întârzierea recuperării sau împiedicarea acesteia.

 

Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/10-home-remedies-herpes/

În continuare, vă oferim o schema detaliată de tratament natural pentru HERPES SIMPLEX. Schema este intocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Herpesul este o afectiune cutanata caracterizata prin eruptie de vezicule mici, transparente si grupate pe un fond rosietic, ce este produsa de virusul Herpes Simplex. Pentru tratarea acesteia recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

Para Protex (1-0-1 la copii dupa 5 ani si 1-1-1 la adulti, in timpul mesei, poseda efect antiviral intervenind activ in lupta organismului cu virusul herpetic).

Virago (1-0-1 dupa masa, ridica imunitatea generala, potentand sistemul imunitar contra micro-organismelor virale, bacteriene, fungice).

Liquid Clorophyll (1-0-1 inainte de masa la copii, respectiv 1-1-1 inainte de masa la adulti), are rol de eliminare eficienta a toxinelor virale din corp, precum si de creare a unui mediu organic alcalin indezirabil virusului.

Observatie: Se fac fac 3-4 cure pe an pentru intarirea sistemului imunitar si preventia recidivelor.