11 Remedii Naturale pentru Artroză

Artroza este cea mai frecventă formă de artrită. Este denumită boală degenerativă a articulațiilor și poate afecta orice articulație din structura osoasă. Remediile naturale includ luarea de ghimbir pe stomacul gol cu un pic de piper negru, consumul de miere cu scorțișoară, scăldarea cu sare Epsom, consumul de suplimente cu ulei de pește, și exercițiile fizice.

Dacă suferiți de orice formă de artrită, știți că vă poate afeta activitățile de zi cu zi într-o mare măsură. Remediile naturale au fost folosite de oameni de secole, există unele care au fost moștenite  din generație în generație și chiar funcționează. Ingredientele utilizate în majoritatea remediilor casnice sunt obținute în mod natural și nu au efecte secundare.

Cu toate acestea, înțelegerea bolii și obținerea unui diagnostic adecvat sunt necesare înainte de începerea tratamentului.

Ce este artrita?

„Artrita” este un termen utilizat pe scară largă pentru a defini diverse tipuri de dureri articulare și inflamații. În ciuda faptului că este o boală foarte frecventă, se cunosc foarte puține lucruri despre ea. Știința și medicina au derivat modalități de gestionare a diferitelor sale forme de-a lungul anilor.

Există aproape 100 de forme ale acestei boli, ce poate afecta pe oricine, de la copii la adulți. Cea mai întâlnită opinie despre această complicație afirmă că afectează îndeosebi organismul îmbătrânit și poate fi întâlnită mai ales la persoanele care au îmbătrânit. Aceasta poate fi o concepție greșită, deși este adevărat că oasele noastre își pierd din densitate în timp, artrita poate afecta articulațiile la orice vârstă, în special la femei.

Ce este Artroza?

Aceasta este cea mai frecventă formă de artrită, fiind de asemenea o boală degenerativă a articulațiilor. Artroza afectează în primul rând genunchii, spatele, șoldurile și osul gâtului.

Datorită artrozei, absorbția de șoc a genunchiului sau a articulației afectate este scăzută, iar impactul este resimțit direct de os. Chiar și activitățile simple, cum ar fi mersul pe jos sau urcarea scărilor, se pot dovedi împovărătoare în acest caz.

11 remedii NATURALE pentru artroză

  1. Folosirea ghimbirului

    artroza

Ghimbirul luat pe stomacul gol cu un pic de piper negru vă poate ajuta să gestionați mai bine durerea. Ghimbirul este puternic antiinflamator, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune remedii pentru artroză. Acesta poate fi adăugat în apă călduță sau mâncat crud.

  1. Oțetul de mere

Oțetul de mere este plin de nutrienți vitali pentru structura osoasă, fiind o bună sursă de magneziu, potasiu, fosfor și calciu, care sunt substanțe nutritive pentru construcția oaselor. Oțetul de cidru mere ajută la întărirea oaselor și la eliminarea oricărei toxicități acumulate în jurul articulațiilor inflamate. Consumul de oțet de mere într-o cană cu apă caldă și miere se poate dovedi foarte eficient.

  1. Turmericul

Turmericul este cel mai eficient condiment folosit pentru tratarea durerilor articulare și chiar a problemelor dinților. Curcumina din turmeric este un puternic agent antiinflamator care poate reduce inflamația ce provoacă apariția artrozei. Turmericul este disponibil și sub formă de capsule pentru cei care preferă suplimentele în dauna condimentului.

  1. Miere și scorțișoară

Combinația liniștitoare de mierea și scorțișoară calmează instantaneu senzația de arsură resimțită în articulații. Încercați să beți un pahar apă caldă cu miere și scorțișoară pe stomacul gol, în fiecare dimineață, pentru a gestiona durerile artritei.

  1. Băi cu sare Epsom

Sărurile Epsom sunt cunoscute ca o metodă eficientă de elimiare a toxinelor și de reducere a durerii în tot corpul. Înmuierea în apă caldă cu săruri Epsom poate ajuta la reducerea oricărei dureri de care suferiți. Încercați să faceți acest lucru de două ori sau de trei ori pe săptămână pentru a elimina din organism toxinele care provoacă inflamații.

  1. Uleiul de pește

Uleiul de pește este o sursă bogată de acizi grași omega-3 și omega-6. Două linguri în fiecare zi pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de omega-3 din corpul vostru, care la rândul său ajută la calmarea frecării care apare în articulațiile inflamate.

  1. Pungile cu gheață

Acesta este un alt mod excelent de reducere a durerii după o activitate extinsă. Luați o pungă cu gheață și așezați-o între prosoape pentru a se aplica pe articulația afectată cel puțin 15 minute. Schimbați părțile și aplicați încă cincisprezece minute dacă durerea nu s-a diminuat.artroza

  1. Exercițiile fizice

Consultați medicul și obțineți o listă de exerciții care ajută la reducerea frecării care apar în articulație. Dacă suferiți de dureri la nivelul genunchiului, puteți pune un prosop pliat sub articulație și să extindeți piciorul înainte pentru a exersa articulația. Faceți acest lucru de cel puțin 10 ori.

  1. Masajul

Masajul este o tehnică de bază a gestionării durerii. Puteți consulta medicul pentru tehnicile corecte sau puteți căuta tutoriale online despre cum puteți masa articulațiile afectate.

  1. Mâncați sănătos

Acest lucru poate ajuta la reducerea proteinelor inflamatorii și chiar la prevenirea apariției acestora. Evitați alimentelor procesate și mai ales băuturile carbogazoase și vă veți simți mult mai bine.

  1. Gândiți pozitiv!

Deși aceasta este o boală cronică, este recomandat să rămâneți optimiști. Stilul de viață activ, alături de mâncarea sănătoasă și de medicația corespunzătoare poate fi cheia unei vieți îndelungate și fără durere.

Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/11-home-remedies-osteoarthritis

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru ARTROZA, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste – Dr. Doina Teodora. Doamna doctor este totodata medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).

– Joint Protex (1-1-1 dupa masa; 2 luni continuu; prin nutrientii din compozitie – substante de baza ale cartilajului sanatos – are rol protector al continutului capsulei articulare prevenind degradarea cartilaginoasa, respectiv regenerand cartilajul articular degradat; ajuta de asemenea in refacerea ligamentelor).

– White Willow (1-1-1 dupa masa; 2 luni continuu; are rol antiinflamator la nivel articular, mentine circulatia periferica si vascularizatia cartilajului in limite normale).

– Super Soya Lecithin (1-1-1 in timpul mesei; 2 luni continuu) sau Triple Potency Lecithin (1-1-0 in timpul mesei, 2 luni continuu) combate rapid durerile articulare ce apar la schimbarile bruste meteo, fiind un bun adjuvant in cazul persoanelor cu meteosensibilitate).

– Shark Aid (1-1-1 dupa masa, timp de 2 luni, contribuie la refacerea articulatiilor si oaselor in bolile osteo-articulare).