10 remedii naturale pentru tratarea infecției vaginale
Remediile naturale pentru tratarea infecțiilor vaginale includ usturoiul, uleiul de arbore de ceai, oțetul de de mere, iaurtul, vitamina C, uleiul de nucă de cocos, afinele și uleiul de oregano.
Infecție vaginală – Cauze
Cauza principală a infecției vaginale este Candida albicans. Este o complicație care poate afecta și femei perfect sănătoase.
Antibiotice
Dacă luați frecvent antibiotice pentru a remedia orice complicații minore sau majore, atunci puteți foarte bine să vă distrugeți flora normală, ceea ce vă face susceptibile la infecții vaginale.
Absorbante ineficiente
Bacteriile prosperă într-un habitat excesiv de umed din interiorul vaginului. Utilizarea absorbantelor poate duce la dezvoltarea ciupercii în vulvă, oferind condiții favorabile pentru creștere și răspândire. Pentru a scăpa de această situație inconfortabilă, utilizați tampoane care vă mențin organele genitale uscate pentru perioade îndelungate.
Diabet
Dacă aveți diabet, faceți tot posibilul să vă mențineți nivelul glicemiei optim și asigurați-vă că nu depășește pragul permis. De ce? Pentru că o creștere a nivelului glicemiei poate favoriza dezvoltarea bacteriilor responsabile pentru infecțiile vaginale.
Simptome asociate infecției vaginale
Infecția poate fi moderată până la severă. Acestea sunt simptomele care își fac simțită prezența odată cu apariția bolii:
Dureri vaginale
Scurgere de fluide din vagin
Inflamarea vulvei
Mâncărimi și iritarea țesutului vaginal
Senzație de usturime în timpul urinării
10 remedii naturale pentru tratarea infecției vaginale
1. Usturoiul
Această plantă binecunoscută nu este folositoare doar la prepararea mâncărurilor, ea poate fi și o cremă anti-fungică puternică. Ca remediu casnic, vă puteți face o pastă din usturoi și apoi aplica în regiunea afectată. Consumul de usturoi crud este, de asemenea, benefic.
2. Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai are beneficii nelimitate pentru sănătate. Răspunsul său anti-bacterian și anti-fungic stopează dezvoltarea bacteriilor vaginale. Datorită intensității sale, nu puteți folosi acest ulei esențial fără a-l dilua cu un alt ulei. Mai mult decât atât, este aplicabil numai extern – nu îl puteți ingera.
- Oțetul de mere
Un alt remediu natural este oțetul de mere. Oțetul are multe beneficii pentru sănătate și nu veți fi surprinse să aflați că este eficient și împotriva infecției vaginale. Compușii din oțet alungă din vagin speciile microbiene patogene.
- Iaurtul
Produsele probiotice precum iaurtul sunt utile și pentru tratarea infecțiilor vaginale. Iaurtul conține bacterii sănătoase care împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile pentru infecția vaginală. Pentru aportul oral, încercați să nu adăugați zahăr în iaurt, deoarece poate facilita producerea de Candida albicans. Iaurtul poate fi aplicat pe stratul superficial al pielii vaginale pentru a ameliora mâncărimea și iritarea.
- Vitamina C
Vitamina C (acidul ascorbic) este cunoscută pentru efectele ei asupra pielii, dar beneficiile sale nu se opresc aici . Suplimentul de vitamina C este eficient împotriva bacteriei Candida albicans datorită proprietăților sale anti-microbiene. Puteți obține rezultate și cu suplimente natural, consumând citrice și legume verzi.
- Uleiul de cocos
Uleiul de nucă de cocos ecologic este un alt remediu pentru a scăpa de speciile Candida albicans. Natura anti-fungică a uleiului de nucă de cocos vă păstrează vaginul fără infecții fungice. Aplicați direct pe zona infectată pentru a trata infecția vaginală.
- Acidul boric
Acidul boric este utilizat și ca produs de curățare a suprafețelor datorită proprietăților sale antiseptice. În același mod, puteți utiliza acid boric pentru a trata infecția vaginală. Cu toate acestea, nu începeți să-l utilizați fără să consultați medicul mai întâi. Este toxic și poate avea multe efecte secundare.
- Merișoarele
Merișoarele ajută organismul prin efectul lor anti-fungic și antibacterian, ceea ce înseamnă că pot combate tulpinile care sunt responsabile pentru apariția infecției vaginale. Consumați sucul de merișoare zilnic pentru a obține rezultate pozitive într-un timp scurt.
- Ulei esențial de oregano
Prezența timolului în uleiul esențial de oregano face ca acest ingredient să eficient în cazurile de infecție vaginală. Îl puteți folosi diluat cu un alt ulei, dar nu aplicați direct pe zona vaginală.
- Peroxid de hidrogen
Peroxidul de hidrogen este un antiseptic eficient pentru distrugerea bacteriilor care formează infecția vaginală. Puteți utiliza peroxidului de hidrogen direct pe zona vaginală, dar nu-l folosiți sub formă nediluată, deoarece vă poate dăuna pielii vaginale. De asemenea, evitați utilizarea excesivă a remediului.
Concluzii
Remediile naturale vă pot oferi rezultate într-un timp foarte scurt, dar este important să vă consultați doctorul înainte de a vă trata singure. Tehnicile descrise sunt benefice numai într-o anumită cantitate, utilizarea excesivă putând aduce efecte negative mai mari.
Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/10-remedies-treat-vaginal-yeast-infection/
In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru Candidoza, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente natusite – Dr. Doina Teodora – medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).
– Acidophilus sau versiunea mai noua:
ProBioBalance (0-1-1 la copiii ce fac candidoze in urma tratamentului indelungat cu antibiotice, respectiv 1-1-1 la adulti, mai ales femei, administrat in timpul mesei, 2-3 luni continuu, echilibreaza ph-ul, flora bacteriana si tranzitul intestinal, prevenind astfel recidivele).– Oregano Oil (4-4-4 picaturi in pahar cu apa si suc de lamaie, dupa masa, blocheaza prin efectul anti-fungic dezvoltarea Candidei Albicans).
– Para Protex (1-0-1 la copii si 1-1-1 la adulti, dupa masa, 2-3 luni continuu, are rol antifungic si antibacterian realizand astfel o paraprotectie a sistemului imunitar).
– Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, regleaza dezechilibrele hormonale la femeie ce presupun si aparitia candidozelor).
– Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa la adult, respectiv 1-0-1 inainte de masa la copil, combate mirosurile interne neplacute datorate infectiei si curata organismul de toxinele ciupercii)