11 Moduri de a alina stresul și anxietatea

 

Stresul și anxietatea afectează persoane de toate vârstele, de la vârstnici până la copii. De fapt, potrivit unui sondaj recent, aproximativ 50% oameni suferă de anxietate și stres în fiecare zi.

Exista diverse motive care pot contribui la aceste afecțiuni, cum ar fi provocările de la locul de muncă, eșecul în cariera academică sau stilul de viață în general.

Expunerea pe termen lung la astfel de hormoni de stres vă poate supune unor riscuri precum obezitatea, bolile cardiovasculare, depresia sau problemele de memorie.

Următoarele sunt unele dintre cele mai eficiente moduri pentru a alina stresul și anxietatea.

  1. Evitați consumul excesiv de cofeină

Cofeina se prezintă sub diferite forme, inclusiv cafea, ceai, ciocolată și băuturi energizante, toate acestea îți stimulează nivelul de anxietate. Astfel, folosiți excesul de cofeină pe parcursul zilei neintenționat, iar reducerea acestui aport vă poate modera nivelul de energie negativă.

 

  1. Puneți mai mult accent pe exercițiile fizice

 

Știați că includerea exercițiilor fizice în programul dvs. poate combate stresul într-un timp scurt? Pare contradictoriu, dar când puneți stres fizic pe corp, se ameliorează stresul mental.

Exercițiile fizice ajută la eliberarea endorfinelor care sunt substanțe chimice ce îndeplinesc două funcții majore: funcționează precum un calmant și îmbunătățesc starea de spirit.

  1. Organizați-vă

    stres si anxietate

Prioritizarea sarcinilor poate reduce nivelul de stres. Studiile au arătat că amânarea contribuie la stres, afectând negativ calitatea somnului. Vă puteți ajuta prin crearea unei liste de activități și prin a încerca finalizarea sarcinii la timp.

 

  1. Treziți-vă devreme

Simpla trezire și plecare la muncă sau la școală are efecte incredibile. Rețineți că obiceiurile dvs. joacă un rol crucial atunci când vine vorba de tratarea stresului și a anxietății, deci trebuie să faceți schimbări drastice dacă aveți obiceiuri nesănătoase.

Încercați să vă treziți devreme și să faceți un mic dejun hrănitor. Corpul are nevoie de combustibil pentru a funcționa pe parcursul întregii zile.

 

  1. Schimbați-vă obiceiurilor alimentare

Consumul zilnic de alimente procesate și băuturi carbogazoase afectează sănătatea fizică și mentală. Trebuie să faceți modificări semnificative în dietă dacă nu doriți să vă bazați pe medicamente pentru a combate stresul.

 

  1. Adăugați muzică calmantă în playlist

Poate părea o modalitate nerealistă de a scădea nivelul stresului sau anxietății, dar ascultarea muzicii liniștitoare are un efect relaxant asupra stării tale mentale.

Încercați opțiuni precum muzica clasică, celtică sau instrumentală cu ritm lent, despre care se crede că poate induce un efect calmant asupra creierului dvs.

 

  1. Practicați un hobby

    stres si anxietate

Un alt mod simplu și eficient de a atenua stresul este să vă dedicați unui hobby. Ajută mult când mintea ta este inundată de diverse gânduri.

Ar trebui să luați în considerare grădinăritul sau tricotajul, pentru a vă îmbunătăți starea. Potrivit psihiatrilor, vă veți simți încântați după ce veți vedea rezultatul anumitor hobby-uri, iar aceasta va risipi gândurile negative.

 

  1. Aveți grijă la ora de culcare

Vizionarea emisiunii preferate este distractivă până când îți afectează orele de somn. Experții în domeniul sănătății pun accentul pe obținerea de 8 – 9 ore de somn pentru a elimina diverse probleme de sănătate, inclusiv cele psihologice precum stresul și anxietatea.

  1. Petreceți timp alături de animalul de companie

Mângâierea animalelor de casă eliberează o substanță chimică a creierului numită oxitocină care declanșează buna dispoziție. Un sondaj a concluzionat, de asemenea, că proprietarii de animale de companie sunt mai puțin susceptibili să cadă pradă tulburărilor de anxietate decât cei care nu dețin animale de companie.

  1. Puneți-vă gândurile pe hârtie

Un mod sigur și rapid de a-ți ameliora starea este să scrii despre asta. Puteți, de asemenea, să notați și lucrurile pentru care sunteți recunoscători. În acest fel, vă veți simți pozitiv și veți putea controla mai bine condițiile stresante.

  1. Consumați ceai de mușețel

Acest ceai este popular pentru efectul său calmant. Tot ce trebuie să faceți este să beți un ceai cald de mușețel înainte de a merge la culcare pentru a vă susține sănătatea psihologică.

 

Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/13-ways-relieve-stress-anxiety/

 

In cele ce urmeaza va oferim schema detaliata de tratament natural pentru STRES, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste – Dr. Doina Teodora – medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).

 

– Stress Management B-Complex  (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are efect antistres prin continutul de vitamine din complexul B).

– Rhodiolin  (1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos central si periferic prin cresterea serotoninei – hormonul fericirii si al bunei dispozitii).

– Strong Bones (0-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, intareste sistemul nervos, calmeaza si echilibreaza, se recomanda cu precadere femeilor) SAU MagneZi B6 (0-1-1, dupa masa, confera putere si forta, destreseaza sistemul nervos, inlatura angoasa si imbunatateste concentrarea, se recomanda cu precadere barbatilor).

Observatie: Se vor efectua atatea cure cate este nevoie.

 

Găsiți aici mai multe tratamente naturiste: https://sursesanatate.ro/category/medicina-naturista/

https://sursesanatate.ro/category/medicina-naturista/terapii-alternative/