10 Beneficii pentru sănătate ale Spirulinei
Beneficiile pentru sănătate ale spirulinei includ pierderea în greutate, combaterea stresului oxidativ și a inflamațiilor, scăderea nivelului de zahăr din sânge, susținerea sănătății cardiovasculare, asigurarea energiei și îmbunătățirea performanței musculare, susținerea sănătății ficatului, stimularea imunității, controlul alergiilor și detoxifierea corpului.
Ce este Spirulina?
Spirulina este o algă verde-albăstruie care a fost apreciată ca fiind unul dintre cele mai puternice „super alimente” existente. Este adesea folosită ca supliment atât în dietele obișnuite, cât și în cele vegetariene / vegan, datorită diverselor sale beneficii pentru sănătate.
10 Beneficii pentru sănătate ale Spirulinei
Spirulina este bogată în proteine
Spirulina poate avea între 50 și 70 % proteine, ceea ce înseamnă că este o sursă incredibilă de proteine în raport cu greutatea sa. De asemenea, are un conținut foarte scăzut de calorii, iar acele calorii pe care le are provin în mare parte din proteine.
Conținutul ridicat de proteine ajută la dezvoltarea țesuturilor musculare și recuperarea țesuturilor deteriorate după efort fizic.
Proprietăți antioxidante
Spirulina, la fel ca multe alte legume verzi (Kale, spanac, alge marine) este un aliment excelent pentru combaterea stresului oxidativ. Cei care susțin în mod regulat eforturi fizice intense vor produce o cantitate imensă de stres oxidativ și radicali liberi, care sunt asociați cu dezvoltarea cancerului și a altor efecte negative asupra sănătății.
Este un antiinflamator
Proteinele conținute de spirulină pot fi, de asemenea, benefice în caz de inflamații. Studiile au arătat că se pot realiza schimbări pozitive consumând suplimente cu spirulină. Ameliorarea inflamațiilor poate fi profund eficientă în menținerea sănătății și în reducerea proceselor fiziologice
Susținerea sănătății cardiovasculare și controlul colesterolului
Pentru cei care sunt supraponderali, obezi sau care se luptă cu efectele sindromului metabolic, suplimentarea cu spirulină poate avea efecte semnificative asupra nivelurilor de trigliceride din sânge și asupra colesterolului. Aceste schimbări sunt asociate cu îmbunătățirea sănătății cardiovasculare – cauza numărul 1 de mortalitate în țările dezvoltate.
Performanța musculară: putere și rezistență
S-a dovedit că aportul suplimentar de spirulină sporește puterea și rezistența mușchilor. Principalele beneficii observate sunt creșterea rapidă a forței (rezistență mai mare pe termen scurt), prevenirea oboselii și recuperarea musculară după efortul fizic.
Sănătatea ficatului
Ficatul este responsabil pentru dezvoltarea de substanțe nutritive care mențin organismul funcțional și facilitează sănătatea generală. Alcoolul, alimentația nesănătoasă, fumatul, și medicamentele de sinteză ne pun în pericol ficatul.
S-a dovedit că spirulina îmbunătățește sănătatea ficatului, cu precădere în cazul unor afecțiuni precum steatoza hepatică. Lipsa efectelor secundare face, de asemenea, din spirulină o metodă de tratament foarte promițătoare.
Imunitate crescută
Adăugarea spirulinei în dietă, fie ca aliment, fie ca supliment, s-a dovedit a îmbunătăți activitatea și eficiența unor celule importante din sistemul imunitar. În plus, există studii incipiente care sugerează că apărarea împotriva infecțiilor virale poate fi asistată prin suplimentarea cu spirulină. Funcția imunitară este încă un beneficiu incredibil de la un aliment care este atât de ușor de adăugat în dietă.
Controlul alergiilor
În afară de imunitatea crescută la infecții microbiene, spirulina este asociată cu îmbunătățirea simptomelor la persoanele care suferă de reacții alergice la diferiți stimuli. Studiile existente se concentrează pe rezultatele obținute în cazuri de rinite alergice, dar simptomele sunt similare cu cele întâlnite la alte alergi.
Detoxifiere
Detoxifierea este unul dintre cele mai interesante efecte asociate consumului de spirulină. Cu toate că pe piață există multe suplimente care promit detoxifierea, există foarte puține care fac acest lucru. Spirulina și ingredientele active ale acesteia s-au dovedit a reduce efectele diferitelor toxine, îmbunătățind în același timp funcția imunitară și sănătatea organelor.
Concluzii
Deși multe alimente au fost etichetate ca „super alimente”, se poate spune că spirulina a câștigat meritat acest titlu. Fiind la fel de benefică vegetarienilor, cât și iubitorilor de carne, spirulina este un supliment fantastic pentru protecția organismului și este foarte ușor de adăugat în dietă. Ea poate fi cumpărată ieftin, sub formă de tabletă sau sub formă de pulbere.
Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/10-proven-benefits-spirulina/
Vă invităm să descoperiți mai multe remedii și terapii naturiste: https://sursesanatate.ro/carte-medicina-naturista/