8 beneficii uimitoare pentru sănătate ale inulinei

Inulina nu este o fibră adesea discutată, a nu fi confundată cu insulina,  această fibră are câteva beneficii importante pentru sănătate. Deci de ce nu vorbesc mai mulți oameni despre inulină? Simplu, pur și simplu oamenii nu știu ce este.

Produsă în mod natural într-o multitudine de plante – se estimează că peste 30.000 de plante produc inulină, această fibră este insolubilă în sensul că organismul nu o absoarbe, dar totuși formează o substanță gelationoasă din absorbirea proprei greutăți în apă, în timp ce se află în tractul digestiv.

Vestea bună este că puteți beneficia de inulină dintr-o mare varietate de alimente vegetale, inclusiv sparanghel, ceapă, banane și grâu încolțit.

8 beneficii uimitoare pentru sănătate ale inulinei

  1. Hrănește bacteriile probiotice

Inulina nu este digerată după ce o consumăm, este, în schimb, capabilă să hrănească milioanele de bacterii bune care locuiesc în tractul intestinal. Bacteriile probiotice sunt capabile să fermenteze fibre complexe și să producă acizi grași, care îmbunătățesc sănătatea.

Mențineriea coloniilor de bacterii probiotice este importantă pentru mai multe aspecte ale sănătății, inclusiv îmbunătățirea sistemului imunitar, susținerea absorbției alimentelor și echilibrarea pH-ului.

  1. Remediu pentru constipație

Fibrele, în general, sunt excelente pentru a ajuta la remedierea constipației, dar inulina este excelentă în acest scop și datorită faptului că este capabilă să absoarbă o cantitate semnificativă de apă.

Inulina poate fi utilă în special la copii, care pot ajunge la constipație din cauze obiceiurilor alimentare nesănătoase și în cazul cărora nu sunt recomandate laxativele.

  1. Reduce senzația de foameinulina

Ca toare fibrele, inulina este eficientă când vine vorba de reducerea senzației de foame. Aceasta poate ajuta la stimularea producției de hormoni implicați în menținerea poftei de mâncare, astfel încât să nu mâncați mai mult decât este nevoie sau să vă simțiți flămânzi la scurt timp după masă.

  1. Sprijină pierderea în greutate

Un studiu efectuat asupra unui grup de persoane diagnosticate cu prediabet, a relevat faptul că subiecții care au beneficiat de inulină pe parcursul a 18 săptămâni, au pierdut semnificativ mai mult în greutate decât subiecții care au primit fibre pe bază de celuloză.

Capacitatea inulinei de a sprijini pierderea în greutate se datorează mai multor factori care acționează în tandem, inclusiv efectulului de echilibrare asupra glicemiei, proprietăților sale de reducere a apetitului și capacității de susținere a culturilor probiotice.

  1. Poate reduce nivelul de colesterol

Despre fibre, în general, se spune că sunt ca un fel de bureți pentru colesterol. În plus, inulina ajută, la scăderea producției de enzime din ficat, responsabile de sintetizarea colesterolul și poate, de asemenea, reduce nivelurile crescute de trigliceride.

  1. Scade riscul de cancer la colon

Cancerul de colon este mai probabil să apară la persoanele care sunt constipate cronic, întrucât se crede că unul din mecanismele de dezvoltare a cancerului este timpul prelungit de expunere la materii toxice și deșeuri depozitate în această zonă.

Inulina poate ajuta la reducerea pericolului, stimulând excreția în timp util și protejând celulele de efecte nocive.

  1. Poate ajuta la gestionarea diabetului

Chiar dacă inulina este produsă în mod natural de multe plante, există și versiuni care sunt realizate sintetic. În cea mai mare parte, inulina naturală este superioară, mai ales dacă lungimea lanțului de zaharuri depășește 10, caz în care este denumită inulină de înaltă performanță. Acest tip de inulină este deosebit de benefic, deoarece poate ajuta la gestionarea diabetului.

Inulina poate ajuta în mod activ la eliminarea cantității de grăsime stocată în ficat, diminuând riscul apariției bolilor grase nealcoolice ale ficatului. O reducere a depunerii de grăsime în ficat este asociată cu îmbunătățirea toleranței la glucoză și a funcției de insulină, considerente foarte importante pentru persoanele cu diabet zaharat tip II.

  1. Susține sănătatea oaselorbeneficiile inulinei

Din motive încă necunoscute, inulina pare să îmbunătățească absorbția anumitor minerale, cum ar fi calciul și magneziul, contribuind la îmbunătățirea densității osoase. Acesta este un beneficiu excelent pentru copii și vârstnici, care au nevoie de o aprovizionare constantă cu asemenea minerale.

Concluzii

Acum că știți mai multe despre această fibră deosebită și despre ceea ce poate face pentru voi, probabil că doriți să o consumați mai mult. Este minunat, dar exact cât de multă inulină are trebui consumată zilnic?

 

Consumul mediu zilnic recomandat este de aproximativ 20 până la 35 g. Adăugarea în dietă a unor alimente vegetale, în care inulina se poate găsi în mod natural, este cel mai simplu mod de a realiza acest lucru.

Pure Inulin Calivita conţine pudră de inulină 100% pură, extrasă din cicoare, care sprijină Pure Inulin Calivitafuncţionarea sănătoasă a tractului gastrointestinal.