Tratamente naturiste in abcesul pulmonar
Prin definiţie, un abces este o acumulare de puroi ce se dezvoltă la nivelul diferitelor ţesuturi ale corpului (piele, muşchi, organe), fiind delimitată de zona din vecinătate printr-o membrană constituită din ţesut conjunctiv.
Produs adesea prin proliferarea unor bacterii la nivelul plămânilor, abcesul pulmonar se caracterizează prin prezenţa unei cavităţi din care este eliminată o cantitate mare de puroi. Ulterior, aceste materii purulente sunt evacuate prin puternice accese de tuse. Ele prezintă o consistenţă densă şi câteodată un miros respingător, semn că infecţia e puternică.
Agenţii patogeni frecvent implicaţi în abcesul pulmonar pot fi stafilococii, streptococii, pneumococii etc. Ei pătrund atât prin aer, cât şi prin migrarea pe cale sangvină sau limfatică dinspre alte focare (de la nivelul unei cavităţi bucale insuficient îngrijite sau a afecţiunilor gingivale – abcese dentare, parodontoză etc.).
Bolile profesionale (precum silicoza) produc adesea abcese pulmonare. Silicoza este o afecţiune frecventă la muncitorii minieri sau la alte categorii de lucrători (precum sticlarii), care, în cursul activităţii, inhalează pulberi conţinând compuşi ai siliciului. Dacă persoana expusă la inhalarea unor astfel de pulberi face parte din rândurile fumătorilor, este cu atât mai rău!
Inflamaţia însoţită de formarea unei pungi de puroi la nivelul parenchimului pulmonar mai poate fi determinată şi de lipsa de irigare cu sânge a unor zone din respectivul lob pulmonar. Insuficienţa irigării apare din pricina interpunerii unui tromb (cheag) pe traseul unui vas ce transportă sângele la ţesutul funcţional (parenchimul pulmonar), cu apariţia fenomenelor de necroză.
Simptomele bolii
Abcesul pulmonar apare mai frecvent la bărbaţi! Diagnosticul se pune pe baza examinărilor clinice, radiologice, a analizelor sputei (în vederea identificării agentului patogen implicat) şi a bronhoscopiei (introducerea unui dispozitiv flexibil ce facilitează vizualizarea interiorului plămânilor). Abcesul pulmonar se mai prezintă clinic şi prin simptome de o generalitate mai mare. Astfel, pacientul poate acuza stări de slăbiciune, oboseală pronunţată la cele mai mici eforturi şi accese zilnice, durabile, de febră. Când febra încetează. bolnavul este apatic, lipsit de apetit. Respiraţia se desfăşoară cu efort, iar din pricina infecţiei acrul eliminat poate avea un miros foarte dezagreabil.
Tratament
Tratamentul abcesului pulmonar vizează combaterea focarelor bacteriene din plămâni (prin antibiotice injectabile sau orale), facilitarea expectoraţiei şi limitarea disconfortului creat de dureri. Uneori, când abcesul este situat mai aproape de ţesutul de la exteriorul plămânului, se poate proceda la drenajul puroiului cu ajutorul unui tub introdus printr-o incizie efectuată la nivel toracic. Riscul este ca, în ciuda unui tratament bine aplicat, să rămână totuşi în plămân resturi de puroi, situaţie în care, mai ales la pacienţii cu o imunitate redusă, abcesul poate recidiva. Infecţiile ce nu răspund la alte tratamente necesită intervenţia chirurgicală.
Usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice din natură. Va fi consumat în cantitatea pe care-o putem suporta.
Infuzia din amestec, în părţi egale, de roua-cerului (Drosera rotundifolia), scai vânăt (Eryngium planum), anason, cimbru de cultură – adăugăm 1-2 linguriţe de amestec la o cană de apă clocotită şi lăsăm la infuzat 15 minute. Se consumă fracţionat, zilnic (câte o cană, îndulcită cu miere). Roua-cerului poate produce intoxicaţii, dacă e consumată în doze prea mari!!!
Mierea va fi consumată (dacă nu există contraindicaţii) în cantităţi de până la 100-120 g zilnic, timp de o lună. Are virtuţi anti-bacteriene şi fortifică organismul slăbit.
Tinctura de propolis concentrată – se administrează în doze de câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, picurată pe puţină miere, cu 30 minute înainte de masă.
Ceaiul din amestec de roua-cerului şi lichen de piatră (Cetraria islandica), în cantităţi egale, se consumă zilnic (câte o cană). Ca să-l obţinem, opărim o linguriţă de amestec în 250 ml de apă clocotită.
Suferinţa are deseori o evoluţie acută, caracterizată prin creşterea subită a temperaturii corporale şi intense episoade de tuse, cu eliminări masive de substanţe muco-purulente
Abcesul pulmonar poate avea şi o evoluţie înceată, caz în care persoana vătămată se poate confrunta cu expectoraţie moderată cantitativ. în acest caz, simptomele prezintă o asemănare cu unele manifestări din tuberculoza pulmonară, mai ales prin stările febrile, slăbirea accentuată, paloare, transpiraţiile abundente de pe timpul nopţii şi tusea care nu mai trece.
In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru EEMFIZEM PULMONAR, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste – Dr. Doina Teodora – medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).
– SambuRex (1-0-1 lingurite dupa masa, diminueaza acumularile lichide din tesutul pleural si dilatarile alveolare, actioneaza favorabil in inflamatiile, edemele si degenerescentele cailor respiratorii).
– Oxy Max (10-10-10 picaturi intr-un pahar cu apa plata inainte de masa, 2-3 luni continuu, imbunatateste oxigenarea la nivel celular in tot corpul, facilitand astfel procesele respiratorii afectate in cadrul acestei boli).