Cum să-ți crești libidoul în mod natural

 

Modurile naturale de a-ți crește libidoul includ somnul suficient, exercițiile fizice, consumul de nuci braziliene, reducerea stresului prin meditație, consumul de alimente grase, pierderea în greutate, luarea de suplimente naturale afrodisiace și consumul de vin roșu.

 

Libidoul este o parte firească a faptului că sunteți un adult sănătos, fiind o măsură a dorinței sexuale. Mulți experți în psihologie și sănătate sexuală sunt de acord că relația sexuală este un răspuns natural și unul care indică sănătate.

Din păcate, mulți consideră că este un subiect tabu și, adesea, o scădere a libidoului nu va justifica o investigație, chiar dacă ar trebui. Vestea bună este însă, faptul că există modalități naturale eficiente de a vă îmbunătăți libidoul, acceptate pe scară largă ca sigure.

 

  1. Odihna suficientă

Există o serie de motive pentru care lipsa somnului îți afectează negativ libidoul, două dintre cele mai frecvente fiind lipsa de energie și diminuarea nivelului de testosteron. Somnul este o modalitate dovedită a ajuta la îmbunătățirea nivelului de testosteron. De asemenea, dacă nu dormiți suficient, vă veți simți obosiți cronic și mai puțin dornici de a face sexlibido

  1. Ridicarea de greutăți

 

Multe femei se feresc de ridicarea greutățiilor, datorită credinței că vor deveni musculoase, precum bărbații, când aceasta este, de fapt, o falsă părere. În mod natural, femeile nu sunt capabile să construiască aceași cantitate de mușchi, deoarece nivelurile lor de testosteron nu sunt decât o fracțiune din cele ale unui bărbat adult. Ridicarea greutățiilor ajută la optimizarea producției de testosteron pentru tipul dvs. de corp, astfel încât o femeie nu va atinge nivelul unui bărbat doar prin acest exercițiu.

 

  1. Mâncați nuci braziliene

Aceste nuci sunt relativ necunoscute, chiar dacă importanța lor în sănătatea sexuală și hormonală a bărbaților este imensă. Nucile din Brazilia sunt printre cele mai bogate surse de seleniu de pe planetă, un micro-mineral esențial în producția de testosteron și menținerea sănătății prostatei la bărbați.

 

  1. Țineți stresul sub control cu ajutorul meditației

Chiar dacă stresul nu își face întotdeauna simțită prezența, efectele pe care le are asupra altor procese ale corpului sunt foarte vizibile. Printre acestea se numără reducerea libidoului, împreună cu diminuarea nivelului de testosteron. Stresul și testosteronul au o relație inversă, astfel încât pe măsură ce stresul crește, testosteronul dvs scade.

Meditația este o tehnică de gestionare a stresului care s-a dovedit a fi foarte eficientă dacă este efectuată zilnic. Programează-ți 10-20 de minute pe zi pentru meditație ca o modalitate de a ajuta la creșterea libidoului.

 

  1. Mănâncă grăsimi

Grăsimile nu sunt atât de rele cum sunt făcute să pară, mai ales atunci când vine vorba de menținerea generală a sănătății. Grăsimile au multe funcții importante în organism, inclusiv producerea de hormoni sexuali, în special testosteronul. Consumul unei diete cu un conținut foarte scăzut de grăsimi va afecta producția acestui hormon și vă va afecta în mod negativ libidoul.libido

 

  1. Petreceți mai mult timp la soare

Expunerea zilnică la lumina soarelui este importantă pentru producerea de Vitamina D, care este responsabilă pentru asistarea cu producerea de testosteron. Studiile au descoperit că nivelurile mai mari de Vitamina D sunt corelate pozitiv cu un nivel mai mare de testosteron liber, un indicator cheie al libidoului și sănătății sexuale.

 

  1. Dați jos câteva kilograme

Excesul de greutate nu aduce beneficii și chiar vă afectează libidoul. În special la bărbați, cu cât este mai mare cantitatea de grăsime pe care o transportați, cu atât este mai mare posibilitatea de a reduce nivelul de libido și testosteron corespunzător. Celulele grase funcționează ca un fel de “incubator” de estrogen, întrucât testosteronul este transformat în estrogen. Acest lucru va reduce la rândul său caracteristicile sexuale ale testosteronului și va afecta negativ libidoul.

 

  1. Încercați suplimente naturale afrodisiace

Funcționează? Unele cu siguranță. Acestea lucrează fie pentru a îmbunătăți direct libidoul, fie pentru  îmbunătățirea unuia sau mai multor aspecte ale sănătății sexual. Printre suplimentele populare utilizate pentru creșterea libidoului se numără tribulus terrestris, care a fost folosit de sportivii sovietici ca îmbunătățire a performanței, planta africană Yohimbe și ginseng-ul peruan.

 

  1. Vinul roșu

Alcoolul este nociv tunci când este consumat în exces. Vinul roșu, diferit de alte băuturi alcoolice, este bogat într-un antioxidant cunoscut sub numele de resveratrol. Acest compus a devenit extrem de popular în ultimii 20 de ani, datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire, dar și datorită capacității sale de a preveni transformarea testosteronului în estrogen. Conversia redusă înseamnă că aveți niveluri mai mari de testosteron și un libido mai mare.

 

Concluzii

Dacă aveți mai puțin de 40 de ani, libidoul dvs. ar trebui să funcționeze optim și independent de intervenția externă. Desigur, aceasta depinde de starea de sănătate generală, deoarece obezitatea și factorii de viață ar putea accelera deteriorarea activității sexuale. Dacă aveți probleme, începeți să implementați modificări ale stilului de viață, apoi dacă în 3-6 luni nu se văd îmbunătățiri, treceți la suplimente și alte tehnici mai avansate.

 

Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/increase-libido-natural-way

In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru CRESTEREA APETITULUI SEXUAL, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste – Dr. Doina Teodora – medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).

Apetitul sexual scazut reprezinta un simptom aparut ca urmare a problemelor de la locul de munca, greutatilor financiare, pierderii unei fiinte apropiate, bolilor, oboselii si, mai ales, copiilor – toate putand avea un impact chiar si asupra celui mai puternic libido. Pentru aceasta problema recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

1. La femei:

– Vital Woman (1-1-0 dupa masa; -23 luni continuu; echilibreaza sistemul hormonal si imunitar crescand vitalitatea si tonusul organismului feminin; actioneaza ca afrodisiac).

– Intimoments (aplicare locala 1/zi seara cu sau fara act sexual dupa; confera elasticitate si fermitate vaginului, creste fluxul sanguin local si provoaca placere si dorinta prin actiune directa asupra nervilor si muschilor) 

– Rhodiolin (1-0-1 dupa masa; 2-3 luni continuu; are efect de relaxare a sistemului nervos central si periferic, diminuand astfel impactul negativ al stresului cotidian asupra functiilor hormonale si de reproducere).

– Zen Thonic (2-1-0 inainte de masa, creste tonusul fizic si psihic, creeaza o stare generala de bine, fortifica si mobilizeaza fiinta)

2. La barbati:

– Vital Man (1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, actioneaza ca afrodisiac; creste tonusul tonusul sexual, ridica imunitatea, imbunatateste vitalitatea fizica si psihica).

– Panax Ginseng (1-1-0, dupa masa, timp de 1 luna, apoi pauza o luna si reluat astfel inca de 2 ori  – in total 3 luni de administrare cu 3 luni intercalate de pauza; supranumit “radacina vietii” extractul de ginseng reduce simtomele cauzate de oboseala fizica si stresul psihic, revitalizeaza corpul si confera energie masculina, solara).

– Rhodiolin (1-1-1 dupa masa; 2-3 luni continuu; are efect de relaxare a sistemului nervos central si periferic, diminuand efectele nocive ale stresului cronic asupra functiei sexuale).

– Xantho Plus (1-1-0 dupa masa, creeaza o stare generala de bine, fortifica si mobilizeaza fiinta)

Observatie: Se pot efectua 2 cure anual, cu pauze intre ele.