12 beneficii uimitoare pentru sănătate ale probioticelor

Probiotic este un termn de origine latină care înseamnă promovarea vieții. Probioticele se referă la bacteriile „bune”, care au beneficii extraordinare asupra sănătății noastre generale și sunt deosebit de utile pentru susținerea sănătății digestive.

În urma cercetărilor s-au observat culturi probiotice vii în produsele lactate fermentate, cum ar fi iaurtul dar și în alte alimente fermentate precum murături, kimchi, sau miso. Probioticele sunt consumate și ca suplimente, fiind disponibile sub formă de pudră sau capsule.

 

 1. Bune pentru digestie

Unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care probioticele sunt recomandate este faptul că sunt incredibil de benefice pentru digestie, acestea restabilind echilibrul natural al bacteriilor intestinale.

 1. Prevenirea și tratarea diareei

Un alt beneficiu al includerii probioticelor în dietă este că puteți preveni apariția diareei sau puteți reduce intensitatea acesteia. Dacă aveți probleme cu stomacul din cauza antibioticelor; probioticele servesc ca un remediu natural.probiotice

 1. Sănătate orală

Bacteriile nu influențează doar digestia. Ele au, de asemenea, o contibuție majoră în menținerea sănătății orale. Dacă aveți în mod constant probleme cu respirația urât mirositoare, o doză de probiotice poate fi ceea ce aveți nevoie pentru a scăpa de acest lucru.

 1. Îmbunătățește aspecte ale sănătății mintale

Cercetările au stabilit o legătură între sănătatea intestinelor și sănătatea noastră mintală. Studiile care au implicat atât oameni, cât și animale au dovedit că un consum suficient de suplimente probiotice ameliorează tulburările mintale. Participanții la studiu au prezentat rezultate pozitive după ce au consumat suplimente probiotice timp de 8 săptămâni, arătând scăderea nivelului de depresie.

 1. Garantează sănătatea inimii

Probioticele joacă, de asemenea, un rol crucial în scăderea colesterolului rău. Persoanele care consumă iaurt și alte surse de probiotice constată niveluri mai scăzute ale LDL.

 1. Ameliorează alergiile și eczema

Există câteva probiotice care ameliorează simptomele severe ale eczemelor la sugari și copii. Acesta este motivul pentru care sunt recomandate ca remediu natural pentru a trata multe tipuri diferite de boli de piele.

Conform unui studiu, când sugarii au fost hrăniți cu lapte suplimentat cu probiotice, au arătat rezultate îmbunătățite și simptome de eczemă reduse față de copiii care au fost hrăniți cu lapte fără probiotice.

 1. Sporește imunitatea

Unul dintre cele mai incredibile beneficii ale consumului de probiotice este faptul că stimulează imunitatea și împiedică dezvoltarea bacteriilor intestinale dăunătoare. Mai mult chiar, sunt cunoscute câteva tipuri de probiotice care promovează fabricarea de anticorpi naturali în organism.

 

 1. Ajută la pierderea în greutate

  beneficii probiotice

Există probiotice care împiedică, de asemenea, grăsimea alimentară să fie absorbită în intestin. Pe lângă asta, probioticele te ajută să te simți mai plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Aceasta înseamnă că veți reuși să mâncați mai puțin, păstrând mai puține grăsimi.

 1. Tratează sindromul colonului iritabil

În afară de a ajuta digestia, probioticele sunt de asemenea utile în prevenirea diareei cauzate de antibiotice sau infecții. De asemenea, sunt de ajutor în ameliorarea simptomelor mai multor tipuri de afecțiuni ale stomacului, în special sindromul colonului iritabil. Cu toate acestea, nu toate probioticele au aceleași rezultate în ameliorarea acestei afecțiuni.

 

 1. Reduc nivelul tensiunii arteriale

Unul dintre cele mai uimitoare beneficii ale probioticelor este faptul că acestea sunt de mare ajutor în reducerea nivelului crescut al tensiunii arteriale. Cercetările dezvăluie faptul că persoanele care nu reușesc să mențină nivelul tensiunii arteriale sănătoase pot beneficia de probiotice pentru a trata hipertensiunea.

 1. Previn cancerul

Probioticele au, de asemenea, un potențial mare de prevenire a cancerului colorectal. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili o legătură clară între utilizarea probioticelor și prevenirea cancerului.

 1. Amelioreză tulburările respiratorii

Există multe studii care demonstrează cum consumul de lapte sau suplimente îmbogățite cu probiotice poate duce la îmbunătățirea sănătății respiratorii. Dacă consumați în mod regulat probiotice scad șansele de a vă îmbolnăvi de răceală și gripă.

Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/13-benefits-probiotics/

Vă recomandăm suplimentul alimentar ProbioBalance de la CaliVita, ce contribuie la mentinerea unei flore intestinale echilibrate si a tuturor efectelor benefice care decurg de aici.

Datorita gustului placut, poate fi administrat si copiilor.

Tabletele sunt masticabile.

Mai multe informatii gasiti aici:

https://sursesanatate.ro/produse-naturiste-calivita/minerale-nutrienti/