10 remedii naturiste pentru astm

 

Ce este astmul?

Experții în sănătate au considerat astmul o boală pulmonară acută sau cronică. Aceasta provoacă dificultăți în respirație și fluxul inadecvat de aer în plămâni contribuie la atacuri de astm. Boala debilitantă afectează deopotrivă copiii și adulții. Unele dintre remediile naturiste includ consumul de cafea, aportul de lapte și alte produse lactate, acizi grași omega-3, vitamina C și E, legume cu frunze verzi, miere, curcumă, ghimbir și usturoi, smochine, fasole și cereale.

Simptomele astmului

Unele dintre simptomele comune asociate cu această boală sunt:

 • Presiune pe piept
 • Tuse
 • Dificultăţi de respiraţie
 • Sunet şuierător

Cauzele astmului

Diverse studii asupra astmului au concluzionat că starea vremii, infecțiile, alergia și poluarea aerului declanșează atacul acestuia. Dacă nu se administrează un tratament corect, s-ar putea agrava – în special la copii.

Boala este frecventă și poate afecta viața de zi cu zi, de aceea ar trebui să optați pentru o soluție de încredere, sigură. Mai mult, îl puteți trata prin remedii medicale și la domiciliu deopotrivă.

 

Astmul și 10 remedii naturiste pentru acesta

 

 1. Consumați cafea

Cofeina din cafea poate trata un atac de astm conform studiilor ştiinţifice. Este posibil, deoarece cofeina are efect bronhodilatator. Consumul unei căni de cafea proaspăt preparată poate curăța căile respiratorii și permite să respirați fără piedici.

Mai mult, cafeaua tare poate oferi un rezultat mai bun și poate controla atacurile de astm. Nu trebuie să consumaţi mai mult de două căni de cafea într-o zi. Cu toate acestea, vă puteți consulta cu medicul în acest sens, cu privire la starea dumneavoastră.

 1. Lapte și produse lactateastmul

Poate să vi se pară neobișnuit, dar produsele lactate pot oferi rezultate satisfăcătoare în caz de astm. Este una dintre cele mai hrănitoare modalități de a trata boala în special la copii. Studiile au relevat faptul că tipuri distincte de brânză împreună cu consumul regulat de lapte pot împiedica apariția astmului la copii.

Produsele lactate sunt încărcate cu probiotice. Acestea din urmă îndeplinesc diferite funcții, inclusiv consolidarea sistemului imunitar. Imunitatea puternică elimină ulterior factorii interni și externi care contribuie la atacurile de astm.

 1. Acizi grași Omega-3

Numeroase studii au descoperit că acizii grași omega-3 sunt extrem de benefici pentru bunăstarea generală. Elementul nutritiv are potențialul de a menține diferiți factori care afectează sănătatea la distanţă.

În caz de astm, puteți consuma o cantitate moderată de somon, păstrăv, ton, macrou și sardine pentru a atenua simptomele. În afară de aceasta, puteți prelua o mulțime de acizi grași omega-3 din nuci și semințe pentru a reduce intensitatea inflamației care declanșează, de asemenea, astmul în majoritatea cazurilor.

 1. Vitamina C și E pentru atacurile de astm

Nutriționiștii sugerează că dozele adecvate de vitamina C pot contribui la detoxifiere ȋn caz de reacții alergice. În cele mai multe cazuri, aceste reacții joacă un rol semnificativ și accelerează atacurile de astm la copii și adulți.

Datorită proprietăților sale antioxidante, vitamina C este eficientă pentru a atenua inflamația corpului care contribuie la atacurile de astm. Prin urmare, consumați fructe precum portocale, căpșuni, cireșe și grepfrut, deoarece sunt o sursă sigură și naturală pentru a obține vitamina C.

În afară de aceasta, vitamina E este de asemenea cunoscută pentru o funcție similară. Nutriționiștii consideră nucile, uleiurile vegetale, şi semințele surse de încredere de vitamina E. Este evident că sursele naturale nu au efecte adverse, dar trebuie să vă consultați cu medicul în acest context.

 1. Legume cu frunze verzi

La fel ca fructele, legumele conțin minerale utile și alți compuși care pot elimina factorii declanșatori de astm. Nutriționiștii sugerează că legumele cu frunze verzi pot oferi organismului cantitatea necesară de folat – vitamina B9.

Elementul nutritiv funcționează pentru a controla inflamația și pentru a ajuta la curățarea căilor respiratorii, permițându-vă să respirați fără obstrucție. Puteți adăuga nuci și boabe de fasole roșie kidney pentru a obține cantitate maximă de folat.

 1. Miere

Mierea este parte a remediilor tradiționale pentru a trata tusea și răceala de secole. De asemenea, poate oferi ameliorare la durere în gât și poate atenua tusea constantă. Studiile moderne asupra mierii au ajuns la concluzia că îmbogăţită cu componente antibacteriene mierea poate combate diferite alergii, infecții și inflamații.

Factorii contribuie la atacurile de astm pe care le puteți controla consumând miere amestecată cu apă în mod regulat. Descompune bacteriile cauzatoare de boli din corp prevenind o afecțiune debilitantă. Cu toate acestea, nutriționiștii au subliniat să nu se trateze astmul cronic cu remedii naturiste înainte de examinarea corectă a stării de sănătate.

 1. Turmeric

Includerea turmericului în alimentaţie poate oferi proprietăți anti-alergice care pot ameliora starea. Odată cu aceasta, condimentul a fost utilizat pe scară largă pentru a trata afecțiunile de sănătate care apar din cauza inflamației. Oamenii care trăiesc cu astm ar trebui să adauge condimentul în alimente, deoarece turmericul poate controla afecţiunea. Cu toate acestea, în caz de atacuri de astm obișnuite, ar trebui să optaţi pentru ajutor profesional.

 1. Ghimbir și usturoi

Ghimbirul și usturoiul sunt o sursă de proprietăți antiinflamatoare și anti-alergice. Nutriționiștii le recomandă adesea oamenilor care preferă să-și mențină sănătatea prin surse naturale. Consumul regulat al acestora nu poate doar să împiedice atacurile frecvente de astm, dar pot ajuta și la reducerea inflamațiilor corpului și a alergiilor. Puteți adăuga în mod regulat ghimbir și usturoi ras la alimente.

Mai mult decât atât, puteți prepara ceaiul cu o bucată de ghimbir proaspăt pentru a atenua simptomele atacurilor de astm. Oferă diverse substanțe nutritive și grăbește procesul de recuperare. Ceaiul de ghimbir are și proprietăți liniștitoare și îl puteți consuma pentru a trata iritațiile toracice. Cu toate acestea, abţineţi-vă de la consumul excesiv de ceai de ghimbir și optaţi pentru sfaturi profesionale înainte de a-l include în rutina zilnică.

 1. Tratament cu smochineremedii naturiste astm

Puteți utiliza smochine pentru a îmbunătăţi sănătatea respiratorie. Acestea ar putea deveni, de asemenea, o sursă naturală de calmare a congestiei toracice, de scurgere a mucozităţilor și de restabilire a respirației. Va trebui să înmuiați smochinele uscate în apă peste noapte. Mâncați smochinele înmuiate dimineața următoare pe stomacul gol și beți și apă. Continuați să urmați acest remediu timp de săptămâni pentru a obține rezultate satisfăcătoare. Nu consumați mai mult de 3 – 4 smochine, deoarece cantitatea în exces vă poate afecta sănătatea.

 1. Fasole și cereale

Obstrucția fluxului de aer în plămâni provoacă atacuri de astm. Prin urmare, trebuie să consumați nutrienți care ajută la funcţionarea eficientă a lor. Articole de cercetare și numeroase studii au relevat faptul că magneziul este util în acest sens.

Mineralul este de asemenea necesar pentru relaxarea mușchilor bronșici și permite circulaţia corectă a aerului în plămâni. Mai mult, puteți obține niveluri adecvate de magneziu din fasole și cereale integrale, împreună cu legume cu frunze verzi, semințe, cacao și anumite nuci. Prin urmare, includeţi aceste alimente în dietă și eliminați factorii externi și interni care induc astmul.

 

Concluzie

Atacurile spontane de astm sunt destabilizatoare. Ar trebui să luați măsuri de precauție în acest context. Se recomandă să optați pentru examinarea profesională înainte de tratarea astmului cu resurse naturale.

 

Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/10-home-remedies-asthma/

Vă oferim mai jos o schemă detaliată de tratament natural pentru ASTM BRONȘIC, realizată și explicată punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Astmul bronsic reprezinta o afectiune inflamatorie cronica ce vizeaza bronhiile, manifestandu-se episodic, prin crize (spasme ale bronhiilor ce produc ingustarea cailor respiratorii cu senzatia de sufocare a pacientului – acestuia ii este mai greu sa expire decat sa inspire) si de cele mai multe ori este o boala alergica, pentru care personal recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:

Pentru adulti:

 Oxy Max (20-20-20 picaturi intr-un pahar mare cu apa plata, administrate inainte de fiecare masa, 2 luni continuu) imbunatateste oxigenarea celulara a intregului organism si implicit pe cea a cailor bronho-pulmonare afectate de astm.

 Oregano Oil (4-4-4 picaturi intr-o lingura cu ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.

 Noni – suc (1-1-1 linguri inainte de masa, 2 luni continuu) intareste imunitatea si rezistenta organismului prin normalizarea secretiei de imunoglobuline raspunzatoare de declansarea astmului alergic.

 Omega 3 (1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu) poseda efect antiinflamator si protector al cailor respiratorii, reducand fenomenele de inflamatie ce afecteaza bronhiile.

 Garlic Caps (1-0-1 dupa masa, este un bun antibiotic si antiseptic natural, manifesta efecte depurative, combate infectiile).

Pentru copiii intre 5 si 12 ani:

 Oxy Max (10-10-10 picaturi intr-un pahar cu apa) actioneaza ca mai sus.

 Noni – suc (1-1-1 linguri inainte de masa, 2 luni continuu, este un bun imuno-stimulator, bun protector impotriva infectiilor, tonic si trofic general).

 Immunaid (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu; regleaza secretia de imunoglobuline raspunzatoare de aparitia astmului alergic la copii)

 Oregano Oil (3-3-3 picaturi intr-o lingura impreuna cu cativa ml de ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de suc de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.

Observatie: Se fac 2-3 cure anual cu pauze intre ele si se pot administra impreuna cu alte tratamente prescrise de medicul specialist.