10 remedii naturiste pentru durerile de spate

 

Numărul persoanelor care suferă de dureri de spate cronice sau acute este pur și simplu incredibil – aproximativ 50% dintre adulți dezvoltă un anumit grad de dureri de spate cronice până la vârsta de 60 de ani.

Indiferent dacă vă încadrați în acest procent sau nu, este posibil să fi avut, la un moment dat, dureri de spate pe termen temporare, existând câteva cauze posibile.

Este important de menționat că durerea de spate nu este o boală sau tulburare în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni principale.

10 remedii naturiste pentru durerile de spate

 1. Băutură fenugreekdurerile de spate

Ingrediente

 • O linguriță pulbere fenugreek
 • 1 cană lapte
 • Miere pentru aromă

Puteți prepara o băutură pentru a trata durerile de spate, amestecând o linguriță de pulbere de fenugreek într-un pahar de lapte cald. Puteți adăuga, de asemenea, miere pentru aromă. Consumul băuturii o dată în fiecare noapte poate ajuta la ameliorarea intensității durerii. Nutriționiștii sugerează că fenugreek-ul este o sursă de proprietăți antiinflamatoare care are potențialul de a combate factorii asociați cu durerile de spate.

 1. Turmeric și lapte

Ingrediente

 • O linguriță pulbere de turmeric
 • 1 cană lapte cald
 • Miere pentru aromă

Consumați o cană de lapte cald amestecat cu o linguriță turmeric; se spune că ușurează intensitatea durerilor de spate. Puteți adăuga miere, o bogată sursă de nutrienți care oferă energie în condiții de epuizare.

Mai mult decât atât, turmericul conţine curcumină, o componentă care funcționează pentru a reduce diferitele dureri din corp, inclusiv durerile de spate. De asemenea, puteți consuma băutură de turmeric și miere de două ori pe zi pentru a accelera procesul de recuperare.

 1. Terapie cu căldură

Plasaţi un pachet cald pe zona afectată; poate face minuni. Studiile au concluzionat, de asemenea, că terapia termică în această afecțiune este considerată eficientă datorită proprietăților sale analgezice. Atunci când este continuată frecvent, calmează durerea mușchilor spatelui, reducând spasmele și durerile.

 1. Ceai de ghimbir

Ingrediente

 • 1bucată de ghimbir proaspăt de 3 până la 5 cm
 • 1 cană apă
 • Miere pentru aromă

Consumul unui ceai cald de ghimbir poate ajuta la ameliorarea stării în timpul durerilor de spate. Nu trebuie decât să fierbeți 1 cană de apă cu bucata de ghimbir proaspăt tăiată. Adăugați miere pentru aromă. Puteți consuma ceaiul de două ori pe zi, în funcție de intensitatea durerii. Nutriționiștii recomandă consumul de ceai de ghimbir, deoarece este o bogată sursă de energie. Acesta are efect de reducere a durerii și antiinflamator.

 1. Ceaiul de busuioc

Ingrediente

 • 2 – 4 frunze uscate de busuioc
 • 1 cană apă
 • Miere pentru aromă

Puteți opta pentru ceaiul de busuioc proaspăt preparat pentru a trata durerile spontane de spate. Veți avea nevoie de frunze uscate de busuioc, fierbeți-le într-o cană cu apă. Adăugarea mierii îi va spori aroma. Îl puteți consuma de 2 – 3 ori într-o zi până când durerea de spate încetează. Frunzele de busuioc sunt încărcate cu componente precum linalool, citronellol și eugenol care funcționează pentru a calma durerea de spate în mod eficient.

 1. Dușuri calde

Dușurile calde pentru a trata durerile de spate sunt încă un remediu eficient naturist. Apa caldă are potențialul de a calma și vindeca mușchii dureroşi ai spatelui. De asemenea, puteți aplica ulei esențial de lavandă după baie pentru a accelera procesul de vindecare, deoarece uleiul are proprietăți de calmare a durerii.

 1. Ceai de mușețel

Ingrediente

 • O linguriță de mușețel uscat
 • 1 cană apă
 • Miere pentru aromă

Nutriționiștii recomandă consumul de ceai de mușețel pentru a trata durerile de spate dacă nu doriţi să luați medicamente în acest sens. Pur și simplu fierbeți o linguriță de mușețel în apă, adăugați miere și este gata să combată factorii care provoacă dureri de spate incontrolabile. Mai mult, mușețelul a făcut parte din medicamentele pe bază de plante pentru a trata durerile de ani buni datorită calității sale antiinflamatorii.

 1. Suc de ananas

Ingrediente

 • Bucăți de ananas proaspete
 • Apă după cum este necesar
 • Cuburi de gheaţă

Pe lângă diverse ceaiuri și băuturi, puteți consuma suc de ananas pentru a elimina durerile de spate. Tot ce trebuie este să amestecaţi bucăți proaspete de mere cu ananas cu niște apă și cuburi de gheață. Puteți bea acest suc delicios și răcoritor cât doriți. Ananasul este sursa unei enzime cunoscută sub numele de bromelină. Aceasta din urmă prezintă proprietăți analgezice și antiinflamatorii. Atunci când sunt consumate în mod regulat, acestea pot combate inflamațiile care contribuie la dureri de spate iritante.

 1. Postura de somndureri de spate remedii naturiste

În cele mai multe cazuri, postura de somn determină dureri de spate severe. Dacă dormiți pe spate și întâmpinați dureri frecvent, trebuie să faceți câteva schimbări în acest context. Plasați o pernă sub genunchi pentru a vă sprijini coloana vertebrală.

Aceasta va oferi, de asemenea, un anumit sprijin pentru spate și va ajuta la ameliorarea durerii. Experții în domeniul sănătății sugerează adesea că durerile de spate nu trebuie neglijate; prin urmare, consultarea cu un medic poate ajuta la identificarea cauzei reale.

 1. Masajul spatelui

Masarea zonei dureroase a corpului este o parte a diferitelor tratamente din întreaga lume și ajută la calmarea durerii. Puteți trata durerile de spate prin masarea cu uleiuri din plante în mod regulat. Dacă nu o puteți face singuri, puteți cere ajutor.

Mai mult, se spune că uleiul din plante, cum ar fi migdalele, măslinele și nuca de cocos conține proprietăți analgezice și antiinflamatorii, necesare pentru tratarea durerilor de spate. Se va masa uşor spatele cu mișcări circulare cu o cantitate mică de ulei disponibil. Continuați practica timp de 2 – 3 zile și durerea va începe să dispară.

Concluzii

Durerea corpului, cum ar fi braț, picior, abdomen și spate este într-adevăr debilitantă. În cazul durerilor de spate, devine dificil să dormi, să stai jos sau în picioare din cauza intensității durerii. Prin urmare, ar trebui să optați pentru o soluție rapidă. Cu ajutorul sugestiilor menționate mai sus, puteţi scăpa de durerile de spate în câteva zile.

 

Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/10-home-remedies-back-pain/

În continuare, vă oferim o schema detaliată de tratament natural pentru LUMBAGO-SCIATICĂ. Schema este intocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Lumbago de tip sciatic (lombosciatica) reprezinta un episod de criza dureroasa pe coloana vertebrala provocata de un microtraumatism care afecteaza un disc intervertebral. Se rezolva strict medicamentos, iar daca reapare se va actiona prin tratament naturist impotriva aparitiei recidivelor (prevenirea unor viitoare probleme si crize). In acest sens recomand urmatorul tratament cu produse naturiste CaliVita:

– Joint Protex, 3 pe zi, in schema de administrare 1-1-1, dupa masa (avand drept scop regenerarea discurilor intervertebrale prin continutul de condroitin si glucozamin-sulfat)

White Willow, 3 pe zi, in schema de administrare 1-1-1, dupa masa (aspirina naturala, menita sa combata durerea si inflamatia)

Shark Aid, 3 pe zi, in schema de administrare 1-1-1, inainte de masa (are dublu efect: anti-inflamator si regenerator de cartilaj).

Mega B Complex, 1 pe zi, in schema de administrare 0-1-0, dupa masa (actioneaza pe nerv, ca trofic de radacina nervoasa).

Strong Bones, 2 pe zi, in schema de administrare 1-0-1, inainte de masa (actioneaza pe mineralizare vertebrala si refacerea zonei osoase care a provocat – prin slabire si deviere – micro-traumatismul de nerv).
ATENTIE: In timpul anotimpului rece se recomanda versiunea Strong Bones Plus a produsului; pentru pacientii cardiaci care consuma medicamente beta-blocante, in loc de Strong Bones (Simplu sau Plus) se va administra Vital A/ B/ AB/ 0 (2 pe zi, in schema de administrare 1-1-0, intre mese) sau Spirulina Max (1-1-0 inainte de masa).

  Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele energetice corespunzatoare: Sistem imunitatar, Terminatii nervoase, Oase si Coloana Vertebrala, Durere, Meridiane energetice.

Observatie: Se va urma tratamentul timp de 2-3 luni cotninuu. Se vor estima rezultatele si, in functie de acestea, se va decide continuarea sau incheierea sa.