13 remedii naturiste pentru osteoporoză

 

Remediile naturiste pentru osteoporoză includ semințe de susan negru, consum regulat de banane, aport frecvent de produse din soia, alte alimente care conţin estrogen, masaj periodic, ceai de păpădie, prezenţa iaurtului în alimentaţie, a merelor, aport de tofu, lapte și brânză, broccoli, adăugarea oțetului în dietă și activitate fizică.

Oasele încep să slăbească pe măsură ce îmbătrânim. Femeile de vârstă medie întâmpină cel mai des diverse probleme ale oaselor. Acesta este motivul pentru care nutriționiștii sugerează includerea alimentelor care conţin mult calciu și vitamina D. Nivelurile adecvate de nutrienți vor proteja oasele împotriva problemelor lor obișnuite, dar totodată deranjante, cum ar fi osteoporoza.

Ce este osteoporoza?
Când se ajunge la osteoporoză, masa osoasă scade și oasele încep să se deterioreze ajungându-se la slăbirea lor. Mai mult, dezvoltarea oaselor devine mai lentă, ceea ce afectează foarte mult densitatea osoasă. Experții în domeniul sănătății au considerat-o o afecţiune serioasă datorită naturii sale asimptomatice. În cele mai multe cazuri, oamenii află că o au după ce boala a provocat daune considerabile oaselor.

Nutriționiștii sugerează că o dietă bine echilibrată cu calciu și vitamine poate preveni semnificativ osteoporoza. În afară de aceasta, putem atenua, de asemenea, simptomele deteriorării osoase prin remedii de acasă.

13 remedii naturiste pentru osteoporoză

 

1. Semințe de susan negru

Puteți prelua o cantitate moderată de vitamina D din semințe de susan negru. Vitamina este esențială în ceea ce privește densitatea osoasă. Mai mult, puteți consuma semințe de susan negru zdrobite și prăjite adăugate într-un pahar de lapte pentru a combate simptomele asociate osteoporozei. De menționat este faptul că semințele de susan negru sunt utilizate pe scară largă în suplimente pentru a trata diferite afecțiuni osoase.

2 Consumați banane regulatosteoporoza

Includerea bananelor în dieta zilnică vă poate oferi cantitatea necesară de potasiu – un mineral necesar pentru întărirea oaselor. Studiile au dovedit că femeile în vârstă sunt mai vulnerabile la problemele oaselor şoldurilor și ale coloanei vertebrale. Astfel, au nevoie de doze frecvente de potasiu. Nutriționiștii sugerează, de asemenea, că prezenţa unei cantităţi semnificative de potasiu în primii ani de viață ar putea preveni riscul de osteoporoză la vârsta mijlocie.

3. Produse din soia

Dacă încă nu aţi inclus produse din soia în alimentație, ar trebui să optaţi acum pentru acestea. Produsele din soia sunt o opțiune naturală și sigură pentru readucerea densității osoase. Când corpul primește soia în mod obişnuit, acesta echilibrează nivelul de estrogen din corp. Prin urmare, produsele din soia ar putea deveni o sursă naturală pentru preveni riscul de osteoporoză.

4. Optaţi pentru dieta bogată în estrogen

Nutriționiștii au sugerat că femeile aflate la menopauză se confruntă des cu fluctuația nivelului de estrogen. Această situaţie este riscantă, deoarece duce la deteriorarea oaselor. De aceea, femeile sunt sfătuite să consume alimente bogate în estrogen.
Puteți beneficia de o mulțime de nutrienți prin consumul de soia, fasole, linte și năut. În afară de aceasta, femeile aflate la menopauză sunt, de asemenea, sfătuite să meargă la medic în vederea examinării stării oaselor lor.

5. Masaj regulat

Masajul regulat poate scuti corpul de efectele elementului „vata/aer” în mediciana ayurvedică . Este, de asemenea, un concept antic să se consolideze atât organismul cât şi oasele. Studiile moderne au concluzionat că un masaj uşor la o anumită vârstă ar putea neutraliza simptomele care contribuie la apariția osteoporozei. Prin urmare, includerea unui program de masaj împreună cu remedii naturiste ar putea fi un mod util pentru a preveni osteoporoza.

6. Ceai de păpădie

Nu ar fi greșit să menţionăm că dacă savurăm un ceai cald de păpădie se poate îmbunătăți starea oaselor slăbite. Aceasta este o sursă bogată de potasiu și alți nutrienți care funcționează pentru a consolida oasele.
Puteți consuma 2 – 3 căni de ceai de păpădie făcut cu frunze de păpădie proaspete într-o zi pentru a profita de beneficiile acesteia. Cu toate acestea, se recomandă consultarea medicului înainte de a opta pentru ceai în caz de durere sau inflamație grave.

7. Iaurt

Iaurtul conține cantitatea concentrată de calciu pe care este esențial să o consumăm zilnic. Nutriționiștii recomandă cel puțin o porție de iaurt pe zi pentru a menține densitatea osoasă. Când oasele sunt puternice, va fi mai puțin probabil să fie afectate de o boală supărătoare cum este osteoporoza.
Iaurtul este, de asemenea, o sursă sigură de calciu pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Consumul de iaurt este, fără îndoială, un mod delicios de a combate problemele oaselor, fără a vă afecta sănătatea.

8. Mâncaţi multe mere

Un măr poate face mult mai mult decât credeți. Fructul este sursa unui nutrient esenţial, borul. Acesta este un mineral primar care ajută corpul să absoarbă calciul întărind oasele. Prin urmare, savuraţi mere zemoase, proaspete și delicioase și ţineţi la distanţă riscurile de apariţie a osteoporozei.

9. Tofu

Nutriționiștii recomandă cu mare încredere tofu în dieta adulților. Oferă suficientă cantitate de fitoestrogeni organismului, ceea ce este esențial pentru redobândirea densității osoase. Cu toate acestea, ar trebui să solicitați sfaturi profesionale în această privință și să nu încercați să tratați osteoporoza cu remedii la domiciliu fără examinarea adecvată, în special în cazul femeilor în vârstă.

10. Lapte și brânză

Laptele, brânza și alte produse lactate sunt o importantă sursă de calciu. Puteți beneficia, de asemenea, de un conţinut bogat de vitamina D şi vitamina K din aceste produse. Diverse studii au arătat că nivelurile adecvate de calciu și vitamina D și K pot preveni bolile care survin odată cu înaintarea în vârstă, cum ar fi osteoporoza, împreună cu diverse afecțiuni osoase.
De aceea nutriționiștii încurajează oamenii să consume zilnic un pahar de lapte și 3 – 4 porții de brânză și alte produse lactate într-o săptămână. Atunci când sunt consumate în mod regulat, aceste substanțe nutritive asigura densitatea osoasă.

11. Broccoliremedii naturiste osteoporoza

Alături de fructe și produse lactate, trebuie să adăugaţi și anumite legume în alimentație. Veți fi surprinşi să aflați că legumele verzi precum broccoli pot oferi vitamina K și potasiu.
Consumul unei singure porții de broccoli este suficient pentru menținerea densității osoase. Mai mult, vitamina K și potasiul nu vor preveni doar apariția osteoporozei, dar acești compuși pot ajuta şi la prevenirea diferitelor fracturi.

12. Adăugaţi oțet

Poate suna absurd, dar puteți trata diverse afecțiuni osoase, prin încorporarea oțetului în dietă. Studiile au arătat că ar putea deveni o sursă naturală care ţine la distanţă simptomele osteoporozei. Nutriționiștii sugerează consumarea acestuia cu moderație pentru a evita orice efecte adverse ale oțetului asupra sănătății. Prin urmare, îl puteți adăuga la salate şi ciorbe pentru a beneficia de efectele oţetului.

13. Activitate fizică

Este de remarcat faptul că opţiunea pentru activitate fizică este la fel de esențială ca şi consumul de alimente pentru combaterea osteoporozei. Trebuie să fiţi atenți, deoarece sesiunile de antrenament prelungite ar putea să vă agraveze starea. Vă puteți consulta întotdeauna cu instructorul dvs. de gimnastică și puteți continua exercițiile fizice în funcție de sănătatea dvs.

 

Concluzii

Osteoporoza ar putea deteriora sănătaţii pe termen lung. Ar trebui să luați măsuri de precauție pentru a preveni apariția bolii. Aceste remedii naturiste v-ar putea îmbunătăți starea. Cu toate acestea, nu optați pentru ele fără a apela la ajutor profesional.

Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/13-home-remedies-osteoporosis/

În continuare, vă oferim o schemă detaliată de tratament natural pentru OSTEOPOROZĂ. Schema este întocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin prezenta demineralizarii osoase (a scaderii pricipalelor minerale) si apare preponderent la femei in perioada de menopauza, dar si la barbatii mari consumatori de alcool, fumatori sau ca o determinare secundara a unor boli mai grave cum ar fi: boli sistemice (poliartrita, lupus sistemic, spondilita anchilozanta, etc.), anumite cancere, etc.

► Strict pe simptom se merge cu:

– Strong Bones Calcium / Magnezium sau Strong Bones Plus – (1-1-1 inainte de masa, 2 luni continuu) – asigura un aport echilibrat de calciu si magneziu pentru intarirea structurii osoase si prevenirea fracturilor de demineralizare din cadrul osteoporozei.

Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa 3 luni continuu, regleaza complet tot axul endocrin, inclusiv glandele paratiroide raspunzatoare de fixarea calciului la nivel osos).

Zen Thonic (1-1-1 inainte de masa, contribuie cu o multime de principii active la o functionare imunitara buna, capabila sa combata fenomenul de degenerare osoasa).

C 1000 (1-1-0 dupa masa, micsoreaza riscul fracturilor intervertebrale din osteoporoza).