Produse naturale pentru o digestie ușoară

Se spune că suntem ceea ce mâncăm, dar în primul rând, digestia reflectă ceea ce mâncăm. Încearcă de pe lista noastră următoarele super produse naturale pentru o digestie ușoară. Procesul de digestie este unul complex, în timpul căruia corpul realizează mulți pași necesari pentru a descompune alimentele consumate și pentru a debloca vitaminele, mineralele, caloriile, grăsimile și proteinele de care avem nevoie. 

Majoritatea oamenilor nu iau în considerare aceste operațiuni interioare decât atunci când lucrurile nu merg bine, dar există măsuri pe care le poți lua pentru a evita problemele. Unul dintre cele mai simple sfaturi pentru sănătatea digestivă este să consumi alimente bune pentru digestie. Produse naturale pentru o digestie ușoară

Produse naturale pentru o digestie ușoară:

  1. Varza murată

Poate consideri varza murată ca fiind doar ceva util la pregătit sarmale, dar acest aliment popular este de fapt un super produs natural care accelerează digestia. Aceasta se datorează faptului că varza murată, la fel ca alte alimente fermentate, conține bacterii benefice care ușurează procesul digestiv. Alte preparate fermentate pe care le poți încerca sunt chefirul (făcut din lapte fermentat), kimchi (varză murată coreeană) și miso (o pastă japoneză făcută din boabe de soia fermentate).

  1. Fasolea

Fibrele sunt acel element esențial nevăzut din interiorul alimentelor bune pentru digestie. Nutriționiștii recomandă femeilor un aport zilnic de 25 de grame de fibre. Fasolea este un aliment extrem de bogat în fibre și cu conținut redus de grăsimi, 200 de grame de fasole oferindu-ți aproximativ 19 grame de fibre brute. Pe lângă majoritatea tipurilor de fasole uscată, mazărea și lintea, sunt alte alimente bune pentru digestie și cu un conținut ridicat de fibre.

  1. Iaurtuldigestie

Bacteriile bune care sunt prezente în interiorul tractului digestiv susțin procesul digestiv. Iaurtul, împreună cu celelalte alimente probiotice, ajută la menținerea acestor bacterii necesare. Specialiștii încureajează consumul probioticelor, chiar și în cazul persoanelor care suferă de constipație cronică, întrucât s-a constat că acestea cresc atât frecvența, cât și consistența scaunelor.

  1. Uleiul de pește

Uleiul de pește poate beneficia nu numai sănătatea inimii, ci și pe cea a tractului digestiv. Pentru început, adaugă în dieta ta mai mult pește gras precum somonul, tonul și macroul, toate excelente pentru digestie. Cantitatea de ulei de pește necesară pentru un beneficiu real este mare și este posibil să ai nevoie de suplimente. Cercetătorii au arătat că persoanele cu sindrom de intestin iritabil, nu consumă suficienți acizi grași omega 3, care se găsesc din abundență în pește.

  1. Ghimbirul

Un remediu tradițional asiatic pentru durerile de burtă și pentru greață, dar și un condiment apreciat de mulți bucătari, ghimbirul este un alt produs natural bun pentru digestie. El este recomandat inclusiv femeilor gravide, fiind disponibil atât sub formă de ceai, cât și ca pastile. Există numeroase cercetări care susțin beneficiile ghimbirului și modul în care acesta ajută digestia prin accelerarea procesului de transfer a alimentelor din stomac în intestinul subțire superior. De asemenea, substanțele naturale din ghimbir pot ajuta la reducerea greaței, vărsăturilor și diareei.

  1. Menta

Menta, cu aroma ei plăcută și liniștitoare, poate ajuta la combaterea indigestiei, precum și la ameliorarea unor simptome ale sindromului de intestin iritabil. Frunzele de

Produse naturale pentru o digestie ușoară

 mentă crude și fierte sunt amândouă potrivite pentru consum, iar uleiul de mentă poate fi inclus în multe rețete sau chiar în ceai. Cel mai des însă, uleiul de mentă este luat ca supliment sub formă de pastile. Pentru îmbunătățirea digestiei se recomandă administrarea uleiului de mentă timp de cel puțin patru săptămâni, menta funcționând ca un antispasmodic pentru intestine.

  1. Lichidele

Lichidele joacă un rol esențial în parteneriat cu fibrele pentru a trece alimentele solide prin organism. Unul dintre cele mai ușoare de aplicat sfaturi pentru digestie este să rămâi hidratat pe tot parcursul zilei. Apa este o alegere excelentă pentru a grăbi digestia, dar și alte lichide, precum ceaiurile sau sucurile naturale te vor ajuta. Fii însă atent la băuturile cu cofeină și la sucurile carbogazoase, în special dacă ai reflux gastroesofagian, întrucât acestea pot declanșa arsuri la stomac.

În general, experții recomandă următoarele cantități de apă:

femeile ar trebui să consume aproximativ 2,7 litri de apă pe zi

bărbații ar trebui să consume aproximativ 3,7 litri de apă pe zi

Aproximativ 20% din aceste valori vor veni din alimente, restul provenind din băuturi. Pentru majoritatea oamenilor, o cifră bună spre care să țintești este de aproximativ 8 sau mai multe pahare de apă pe zi. Copiii au nevoie de ceva mai puțină apă decât adulții. Pentru cei cu probleme digestive, este imperativ să rămână hidratați. Vărsăturile și diareea pot duce la deshidratare foarte repede, așa că persoanele cu aceste simptome ar trebui să continue să bea suficientă apă zilnic.

  1. Sucul de lămâie în combinație cu bicarbonat de sodiu și apă

Studiile sugerează că amestecarea sucului de lămâie sau limetă în apă, cu un praf de bicarbonat de sodiu poate ajuta la ameliorarea unei varietăți de probleme digestive.

Acest amestec produce acid carbonic, care ajută la reducerea gazelor și a indigestiei. De asemenea, poate îmbunătăți secreția hepatică și mobilitatea intestinală. Aciditatea și alți nutrienți din sucul de lămâie pot ajuta la digerarea și absorbția grăsimilor și alcoolului, dar și la neutralizarea acizilor biliari și la reducerea acidității din stomac.

Se recomandă amestecarea următoarelor cantități:

1 lingură de suc proaspăt de lămâie

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

250 ml apă

Indigestia nu ar trebui să provoace prea multe motive de îngrijorare și este adesea posibil să se rezolve folosind remediile naturiste descrise în articol. Pentru majoritatea oamenilor, simptomele ar trebui să dispară în câteva ore. Deoarece bătrânii și copiii se pot deshidrata mult mai repede, în cazul acestora ar trebui solicitată asistență medicală pentru vărsături și diaree care durează mai mult de o zi. Persoanele cu probleme de stomac severe sau frecvente ar trebui, de asemenea să discute cu un medic.