Smoothie cu fructe și ovăz pentru micul dejun

 

Dacă vreți să mâncați la micul dejun ceva ușor, sănătos și plin de vitamine, vă recomand această rețetă de smoothie cu fructe și ovăz, foarte potrivit în orice sezon al anului. Puteți să încercați diverse combinații de fructe în funcție de ce vă place vouă.

La această rețetă am folosit o combinație de fructe exotice precum bananele și mango, dar am folosit și fructe locale precum afinele și merele.

Fructele sunt o sursă naturală de sănatate

Pentru a ne echipa cu nutrienți de care corpul are nevoie, trebuie să ne hrănim zilnic cu fructe diversificate. Cele mai potrivite fructe fiind cele de sezon în care aportul de vitamine este maxim.

Afinele sunt cunoscute pentru un aport mare adus sistemului circular. Conținutul mare de potasiu și magneziu contribuie la sănatatea inimii, reducerea colesterolului, echilibrarea tensiunii arteriale și implicit la curățarea vaselor de sânge.

Mango este bogat în vitamina A și C, aceste două vitamine jucând un rol principal în protejarea pielii și regenerarea acesteia. Odată cu înaintarea în vârstă, calitatea vederii scade, astfel că avem nevoie de un aport mai mare de vitamina A. Tocmai de aceea este indicat să ne hrănim cu fructe care conțin vitamina A precum mango.

Bananele au foarte multe beneficii pentru corp, printre cele mai importante fiind normalizarea tranzitului intestinal, protejarea inimii, contribuția adusă sănătății sistemului osos, datorită efectului antiacid protejează împotriva ulcerului, dar și multe alte beneficii.

smoothie cu cereale

Smoothie cu fructe și ovăz – Chef Claudiu Vaida

Rețetă smoothie cu fructe și ovăz pentru micul dejun

Ingrediente pentru 4 porții:

lapte de migdale 600 ml

afine 100 g

banane 200 g

mango 100 g

mere 100 g

făină de ovăz 50 g

sirop de agave 30 ml

Pentru topping

afine 100 g

merișoare confiate 50 g

mango 50 g

fulgi de ovăz 100 g

miez de nucă 100 g

Mod de preparare

Curățați merele, mango-ul și bananele de coajă și tăiați-le în bucăți. Luați un blender și introduceți în cuva acestuia laptele de migdale, afinele, mango-ul, merele, bananele, făina de ovăz și siropul de agave. Blendați bine până obțineți o compoziție cremoasă și omogenă.

Serviți acest smoothie într-un bol adânc și adăugați deasupra afine proaspete, merișoare confiate, câte o lingură cu fulgi de ovăz, mango tăiat cubulețe mici și miez de nucă puțin sfărâmat. Dacă doriți să fie mai dulce, mai puteți adâuga deasupra puțin sirop de agave.

Serviți acest smoothie cu fructe și ovăz la micul dejun pentru a avea un stil de viață mai sănătos!

 

Eu sunt Chef Claudiu Vaida și vă doresc poftă bună!

Vă invit să aflați mai multe rețete și informații culinare pe site-ul Vreau să știu în 2 minute

sau să mă urmăriți pe canalul de Youtube!

 

Articol scris de Chef Claudiu Vaida

Email: claudiuvaida@yahoo.com