Spaghete cu pesto de busuioc, nucă și semințe de pin

 

Aceste spaghete cu pesto de busuioc sunt ușor de pregătit, aromate și foarte gustoase.

Rețeta de pesto de busuioc, adică pesto alla Genovese, este foarte simplă, nu ai nevoie de pregătiri culinare ca să faci așa ceva, iar rezultatul este unul foarte gustos și aromat. Dacă ai propria ta grădină și cultivi busuioc, vei obține un gust de invidiat, niciodată nu vom putea compara aroma busuiocului din magazine cu cel cultivat în propria grădină.

Chiar dacă stai la bloc, îți recomand să cultivi câteva ghivece cu busuioc pe care să-l folosești la nevoie, vei simți diferența.Spaghete cu pesto de busuioc

Pentru a face rețeta de spaghete cu pesto de busuioc vei avea nevoie de puține ingrediente și cred că cei care sunt mereu pe fugă vor aprecia această rețetă care nu durează mai mult de 20 de minute ca să o pregătești. Cel mai mult durează să fierbi pastele, însă în tot acest timp poți să pregătești pesto-ul de busuioc.

Dacă vrei ca această rețetă să-ți iasă ca la mama lor în Italia, trebuie să ai grijă să fierbi pastele corect, exact cât scrie pe pachetul acestora și să nu uiți să pui sare în apa în care fierb. Pentru a fierbe 500 de grame de paste este indicat să folosești o oală cu 5 litri de apă în care să pui o lingură cu sare. La final când pastele sunt fierte să nu cumva să faci greșeala să clătești pastele sub jet de apă, deoarece ai nevoie de amidonul acestora pentru a se lega sosul.

Atunci când pregătesc un fel de mâncare, îmi place să țin cont de faptul că un preparat este mai gustos dacă incluzi și elemente crocante, așa că am ale să adaug câteva bucăți de miez de nucă ușor prăjită pentru a intensifica aroma.

Înainte de a trece la rețeta propriu-zisă, vreau să vă aduc aminte câteva dintre proprietățile benefice ale busuiocului.

Busuiocul este un bun antiinflamator, menține sănătatea cardiovasculară, este un bun antimicrobian și combate stresul și depresia. Așadar acum aveți câteva motive în plus pentru a pregăti această rețetă.

Acum am să vă la lista de ingredient și modul de preparare pentru aceste spaghete cu pesto de busuioc ce pot fi servite la 4 persoane.

 

Ingrediente


spaghete 500 g
100 g busuioc proaspăt
usturoi 2 căței
miez de nucă 150 g
semințe de pin 100 g
ulei de măsline 300 ml
parmezan 200 g
suc de lămâie 60 ml

Mod de preparare:

Puneți o oală cu 5 litri de apă la fiert în care adăugați o lingură cu sare. Când a început să clocotească apa, adăugați pastele și lasați-le să fiarbă conform specificațiilor de pe cutie. În timp ce pastele fierb, puteți să faceți pesto-ul de busuioic. Puneți într-un blender busuiocul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, 40 grame semințe de pin și blendați-le până obțineți o pastă omogenă.
După ce s-au fiert pastele, puneți-le într-o tigaie, adăugați 50 de ml din apa în care au fiert pastele, adăugați pesto-ul făcut și lăsați pe foc timp de 2 minute până se leagă sosul împreună cu pastele. La final potriviți gustul cu sare și piper.
Serviți pastele cu nuca puțin prăjită în prealabil, semințele de pin rămase și parmezan proaspăt ras.

 

Eu sunt Chef Claudiu Vaida și vă doresc poftă bună!

Vă invit să aflați mai multe rețete și informații culinare pe site-ul Vreau să știu în 2 minute

sau să mă urmăriți pe canalul de Youtube:

I want to know in 2 minutes – YouTube

 

Articol scris de Chef Calaudiu Vaida
Email: claudiuvaida@yahoo.com