Ce bagaje se lasa de obicei la cala si ce dimensiuni trebuie sa aiba?

 

Atunci cand calatoriti cu avionul, este important sa stiti ce tipuri de bagaje sunt de obicei lasate la cala si care sunt dimensiunile recomandate pentru acestea. Bagajele de cala sunt cele pe care le predati la personalul companiei aeriene inainte de a urca in avion si care sunt depozitate in compartimentul de marfa al aeronavei.

Trolere si bagaje de dimensiuni mari

Cele mai comune tipuri de bagaje care se lasa de obicei la cala sunt cele cu dimensiuni mari, cum ar fi valizele mari, geamantanele mari sau trolerele mari. Produsele din gama bagaje de cala Wizz sunt potrivite pentru a transporta haine, accesorii, obiecte personale si alte lucruri care nu pot fi luate in cabina din cauza dimensiunilor sau greutatii lor.

Dimensiunile pot varia in functie de compania aeriana, dar in general, bagajele de cala pot avea urmatoarele dimensiuni:

  • Lungime: in jur de 70 pana la 80 de centimetri
  • Latime: in jur de 45 pana la 50 de centimetri
  • Inaltime: in jur de 25 pana la 35 de centimetri

Aceste dimensiuni sunt aproximative si pot varia in functie de compania aeriana. De aceea, este important sa verificati intotdeauna regulile companiei aeriene la care calatoriti inainte de a face bagajele.

Bagaje cu continut fragil

Daca aveti obiecte fragile pe care doriti sa le transportati, cum ar fi portelan, obiecte de arta sau echipamente sensibile, este recomandat sa le lasati in cala. Cu toate acestea, asigurati-va ca aceste obiecte sunt ambalate corespunzator in materiale de protectie, cum ar fi bule de aer sau spuma, pentru a evita deteriorarea lor in timpul manipularii.

Bagaje cu greutate mare

Bagajele care depasesc limita de greutate pentru bagajul de cabina trebuie, de asemenea, lasate la cala. Greutatea maxima a unui bagaj de cala variaza in functie de companie si de clasa, dar in general poate ajunge la 23-32 de kilograme. Este important sa verificati regulile companiei aeriene pentru a va asigura ca greutatea bagajului dumneavoastra se incadreaza in limita permisa.

Bagaje cu continut interzis in cabina

Unele obiecte sau substante chimice sunt interzise in cabina din motive de siguranta. De exemplu, lichidele inflamabile, substantele toxice sau obiectele ascutite pot fi transportate numai in bagajul de cala. Asigurati-va ca verificati lista de obiecte interzise de catre compania aeriana si ca le lasati la cala daca este necesar.

Echipament sportiv sau echipament specializat

Daca calatoriti cu echipament sportiv, cum ar fi schiurile, snowboardurile, echipamentul de golf sau echipamentele de scufundare, este posibil sa fie necesar sa le lasati la cala din cauza dimensiunilor lor. Majoritatea companiilor aeriene ofera servicii speciale pentru echipamentele sportive, dar acestea trebuie ambalate si etichetate corespunzator.

Pe langa dimensiuni si greutate, unele companii aeriene percep taxe suplimentare pentru bagajele de cala sau pentru bagajele care depasesc limitele impuse. Asigurati-va ca verificati politica de bagaje a companiei aeriene inainte de a calatori pentru a evita costurile suplimentare neasteptate.

Bagajele care se lasa de obicei la cala sunt cele cu dimensiuni mari, greutate mare, continut fragil sau obiecte interzise in cabina. Este important sa verificati regulile si politica de bagaje a companiei aeriene la care calatoriti pentru a va asigura ca bagajele dumneavoastra respecta cerintele si limitele impuse. Cu o planificare adecvata si ambalare corespunzatoare, puteti avea incredere ca bagajele dumneavoastra vor ajunge la destinatie in siguranta si in stare buna.

Articol extern